Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawoszek

Jakie zabezpieczenia do gniazdek???

Polecane posty

Gość Justysia414
Warto skontaktować się z ospelem http://ospel.pl/pl/ bo oni zajmują się sprzedażą takiego osprzętu a i pomogą na pewno z wyborem. Według mnie są niezawodni tak jak ich sprzęt.

Gość MRainbow
Mam gniazdka z zabezpieczeniami z ospela , zwłaszcza w pokoju u dzieci a także w łazience ;)

Gość MRainbow
Mam gniazdka z zabezpieczeniami z ospela , zwłaszcza w pokoju u dzieci a także w łazience , zapomniałam dopisać jeszcze , ,ze oczywiście w łazience gniazdka musze być tak rozmieszczone by np suszarka nie wpadła nam do wanny /prysznica czy umywalki ;) A co do samych gniazdek to sa megamocne ;)

Gość kawiros
Ja mam trójkę dzieci i przy pierwszym zobaczyłam jak bardzo dzieci są ciekawe wszystkiego co jest w domu i gdzie można włożyć paluszki. Dlatego w domu mamy wszystkie gniazdka do któych sięgną dzieci i w pokojach w których przebywają gniazdka z zabezpieczeniami, bo nie ma co kusić los. Tez mamy z ospela i gniazdka świetnie się sprawują, ładnie wyglądają i mają dobre zabezpeiczenie przed nieustraszonymi maluchami :)

Gość gość
U mnie wszystkie były pozalepiane taśmą:) Tak jak i szuflady, wiem ze to była prowizorka ale tak na szybko pozalepiałam bo mały juz raczkował i szukał dziurek (miałam zamiar kupić profesjonalne) ale że sie sprawdziła taśma więc nie kupiłam. Może mało estetyczne ale w koncu to mój dom, moje zasady.

Gość sowisso
Ja w sumie nie wpadłam, żeby zakleić taśmą. Sprytne :) Jeszcze jak budowaliśmy dom i nie mieliśmy dzieci to mąż pomyślał i już wtedy kupiliśmy z zabezpieczeniami z Ospela gniazdka i dały radę (już 2 dzieci testowała). A z takich patentów z dziećmi to moje dzieci lubiły bawić się przy piekarniku - otwierać, wkładać mi tam zabawki, rączki - szczególnie jak był gorący. To rozstawiałam obok piekarnika takie zabawkowe węże i bawiliśmy, że kto nadepnie na węża ten przegrywa i nie dostaje ciasteczka i udało się. Podobnie robiłam na dworze przy skrzynce z prądem i w domu przy kominku. :)

Gość sziroksi
Jak dla mnie nie warto bawić się z zaklejaniem gniazdek. Są na rynku specjalne zabezpieczenia, kosztują groszę i ładnie wyglądają. :) U mnie w domu też mamy z Ospela, bo cały osprzęt mamy z tej firmy i sprawdza się :)

Gość EllaEyre
Sowisso bardzo dobry pomysł ;) A co do Ospela , to mam gniazdka z zabezpieczeniami . Przede wszytkim w łazience oraz salonie , tam ogólnie gdzie dosięgną dzieci.

Gość ogzikko
Warto zabezpieczyć gniazdka przed dziećmi i nie bać. Chwila nie uwagi i potem nieszczęście. Ja mam 3 małych dzieci i jak budowaliśmy się to od razu wszędzie gniazdka z zabezpieczeniem. To są drobne rzeczy, ale od razu jest bezpieczniej. Też mam z Ospela gniazdka, bo dużo osprzętu mamy z tej firmy, więc sprawdzona firma w naszym domu i wiemy, że porządna :)

Gość mikorsi
Ja od razu kupiłam gniazdka z zabezpieczeniem. Lepiej zamontować takie i nie bać się, że coś się wydarzy. Też mamy z Ospela, bo wszyscy nam takie polecali :)

Do gniazdek mozna kupic takie zaślepki teraz juz za grosze i prawie wszedzie. Ale gniazdka to jedno Jak macie listwy antyprzepięciowe  czt przedłużacze do tv czy komputerów to zobaczcie czy mają ochrone. Ja miałam jakie tanie chinskie i wymieniłam bo bardzo niebezpieczne sie okazały.

Kupiłam polskie listwy ARMAC z bardzo dobrą ochroną przed tym żeby dzieci nie dobrały sie do prądu

producent daje na nie 10 lat gwarancji i OC, są mocne jakościowo i wytrzymałe, wieć tez dodatkowe bezpieczeństwo dla mnie i domu