Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Axia87

Wiek ciąży / krwawienie implantacyjne?

Polecane posty

Gość Axia87

Hey dziewczyny. Po ostatnim usg w 29tc przesunął mi się termin porodu prawie o 3 tygodnie. Dotychczas była niewielka różnica między terminem z OM a USG tak do końca 2 trymestru. Ale w 26tc mały miał wymiary już prawie na 28tc a ostatnio był już prawie 3tygodnie do przodu. Cykle miałam regularne, jednak wtedy dostałam @ tydzień za wcześnie, zastanawiałam się czy to mogło być krwawienie implantacyjne- jednak przypominało normalny okres tyle, że trwał krócej o 2 dni. A teraz wychodzi mi termin z USG taki że zgadzał by się z terminem poprzedniej regularnej miesiączki z maja. I tak się zastanawiam czy to krwawienie rzeczywiście mogło wystąpić. Czy któraś z Was miała może te plamienia? I czy mogą aż tak przypominać normalny okres?

Gość a czy teraz
warto się nad tym zastanawiać ?

Gość Axia87
W sumie nie ale chłopak jest za granicą i wraca końcem lutego. Poprzedni termin był na 17marca więc spokojnie by zdążył ale teraz się martwie, że urodze wcześniej, sama. A tak zależało mi żeby M był przy porodzie :/

Gość moye t
w ciąży wiek określa się wg usg z ok 12tc oraz z OM. Kolejne terminy wynikające z późniejszych usg nie są już wiarygodne i lekarze nie biorą ich pod uwagę. Dzieci rosną w swoim tempie -jedne szybciej inne wolniej, jedno dziecko donoszone na 3kg a inne 4,5kg. Dlatego terminy porodu wynikające z późniejszych usg nie są wiarygodne.

Gość Axia87
Na USG na przełomie 11/12tc lekarz mówił, że wymiary są zgodne z tygodniem ciąży. Więc może mój synek będzie duży:D