Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ----Martynaaa20l---

Zostawiam synka na tydz. ile kasy dla siostry?

Polecane posty

Gość ----Martynaaa20l---

Witam, Musze wyjechać na 7dni. Mam 3l synka. I zostawiam go u mojej starszej siostry (ona ma męża i 2dzieci) Czy wystarczy jezeli zostawie jej 150zł, kupie kaszke którą on je, chusteczki nawilżane, deserki jogurty i sok, czy to za mało? Moja matka robi mi awanture że ja ją wykorzystać chce :( (ona ma ciężką syt finans.) i mama twierdzi że nie dość że aż 7dni, to takie "grosze"> Sama już nie wiem, za mało? :o

Gość tapien
zostaw go w okienku nadziei, a potem odbierz - zaoszczędzisz

Gość ----Martynaaa20l---
Właśnie nigdy tego liczyłam... dlatego pytam,wychowuje go sama, ale trudno mi jakoś oddzielić tak te wydatki na żywność. On jest prawie wszystko, ma swoje ulubione potrawy, jogurty, dlatego ja jej je zostawie żeby nie musiała specjalnie chodzić kupywać gdyby nie chciał tych ktore lubią jej dzieci. Myslicie że za mało 150?

Gość kapary
ja myślę, że ok. dokup tylko jeszcze jakieś mięso na obiad, wędlinę, ser na kanapki, jakieś owoce i warzywa :)

Gość ----Martynaaa20l---
Moja mama stwierdziła że za sam fakt opieki to 300zł minimum. To dla mnie dużo, on chodzi do przedszkola, tam gdzie jej córeczka, wiec aż tak cały dzień nie będzie go mieć na głowie... sama już nie wiem :(

Gość koniec i kropka !!
daj 200 to powinno wystarczyć. Mniej nie wypada skoro ona ma trudną syt.materialną. Tym bardziej,że oprócz jedzenia dziecko używa też mediów, środków czystości itd...

Gość ----Martynaaa20l---
kapary ja myślę, że ok. dokup tylko jeszcze jakieś mięso na obiad, wędlinę, ser na kanapki, jakieś owoce i warzywa :D Wy sobie jaja robicie, a ja naprawde już nie wiem czy naprawde nie przeginam z tymi 150zł...

Gość malaga23
A jesli synek zachoruje i trzeba będzie kupić leki ?Sama mam w domu 3 latka i według mnie to trochę mało, jesli siostra ma problemy finansowe to w razie czego nie będzie miała z czego założyć...

Gość maria daria
ale to mają być pieniądze za opiekę, czy na utrzymanie? bo jak to drugie to myślę, że ponad 20 zł dziennie spokojnie da radę ;)

Gość ----Martynaaa20l---
Z tym lekarzem to rcja, nie pomyslałam nawet o tym :o okaze się że mnie nie stać :) ... co za los...

Gość kapary
ja sobie jaj nie robię, piszę całkiem poważnie.

Gość bezy bezy bezy
to zależy czy chcesz zapłacić siostrze za fakt poswięcenia swojego czasu dziecku czy nie.. moim zdaniem w zupełnosci wystarczy na pokrycie wydatków żywieniowych, a jeśli zamierzasz zanieść tam jeszcze jedzenie - no to już zupełnie nie sądzę, żeby to było za mało. No bo trudno, żebys liczyła nie wiem - zużyty prąd czy coś, skoro to twoja siostra. Dla mnie - kwota jak najbardziej ok w tej sytuacji

Gość ----Martynaaa20l---
Zostawie jej 200zł, jak znam zycie i tak będe musiała dziękować za tą opieke do jego komuni ;) Dzięki 🖐️

Niestety musze Cie zmartwić.. 150zł to jest stanowczo za mało...Zostaw jedzonko i wszystkie potrzebne rzeczy dla Maluszka a siostrze ok 300-400zł. Jeśli będzie fair odda reszte. Nigdy nie wiesz czy nie będzie musiała pojechać do lekarza itp..Przezorny zawsze ubezpieczony.

Gość lajkonik aaa
po pierwsze sie ciesz ze masz u kogo zostawic -masz siostre a skoro siostra to chcesz isc na latwizne i wykorzystac ,mi sie wydaje to za malo -dajesz na jedzenie to ok 150 a co z przysluga i caly tydzien ona bedzie z twoim dzieckiem ta praca juz sie nie liczy -skoro ma ciezka sytuacje finansowa napewno pomyslala ze sie ucieszy ze sie dorobi pare groszy ale ma siostre sknere;-((((

Gość dsgdfgfvthgtrfvjvfr
daj jej na jedzenie a na opieke to chyba nie powinnas - jestescie w koncu rodzina czy nie :-P

Gość lkgfdsa
Ja też tego nie rozumiem. U mnie w rodzinie nie płacimy sobie pieniędzy za żadne przysługi! Czy to pilnowanie dziecka, czy borowanie zębów! Rodzina to rodzina!

Też nie rozumiem. Ja często brałem siostrzenicę do siebie nawet na dwa tygodnie i nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby od siostry pieniądze brać. Przywoziła mi tylko to, co potrzebne dla małej i tyle...

Gość urwana glowaaaaa
ja tez uwazam,ze 150 zupelnie wystarczy na utrzymanie malego. dla mnie tez dziwne,ze za opieke swojego siostrzenca, siostre chce kase. to,ze jogurciki,soczki,danonki,ok, samo mieso zalozmy 50zl na tydzien, na pewno nie 100. a reszte siostra sobie bierze:) jej dzieci tez skorzystają na tym,ze twoj syn tam bedzie.

Gość uśmiałam się :D
taosoba która wywpomniała 'używanie mediów', to ma chyba coś nie halo z deklem :D:D:D:D hahahahaha CHORE, ze za opiekę masz płacić, zwłaszcza, ze mały do przedszkola też chodzi :O 50zł- za samą opiekę jako 'forma wdzięczności' byłoby ok... choć w sumie skoro to siostra, to powinno starczyć coś słodkiego :O np dla wszystkich dla nie j i dzieci- jako podziękowanie a 150zł na samo utrzymanie jest ok- to tylko 7dni! daj dla małego te jogurty, możesz jakąś jego ulubioną wędlinkę na kanapki, do tego jakieś soczki np 7- na każdy dzień, do tego owoce- jesli lubi plus pomidor i ogórek- do kanapek i daj mu jego własny ręczniczek, paste do ząbków i mydełko :-)

Gość dsgdfgfvthgtrfvjvfr
jak siostra ma problemy to zawsze możesz jej po prostu dac kase w łapke, by jej pomóc ale nie za opieke u nas tak sie robi w rodzinie, za nic sie nie placi, chyba, że sie pomaga w potrzebie

Gość bezy bezy bezy
nie najeżdżajcie na dziewczyne i jej rodzine - może ta siostra nie ma pieniędzy aż tak bardzo, że nie stac jej na zywienie dodatkowego dziecka przez tydzień takie sytuacje tez się zdarzają

Gość mamuśkaaaaaa86
ja pierdzielę, jak zachoruje, nagle? Zresztą przecież możesz zrobić przelew w razie nagłego wypadku, a płacić siostrze za opiekę to w ogóle kosmos...jeżeli chodzi o jedzenie, to na 3 posiłki 50 zł wystarczy (u mojego synka płaci się 7 zł dziennie za wyżywienie-śniadanie, obiad dwudaniowy, deser) a jakieś ekstra słodycze, jogurty itd możesz kupić i zostawić, ja bym zostawiła 100zł, chociaż moja siostra pewnie i tak by nie wzięła:)