Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ----Martynaaa20l---

Zostawiam synka na tydz. ile kasy dla siostry?

Polecane posty

Gość mamuśkaaaaaa86
*w przedszkolu- 7zł :)

Gość lena #
150 zł + jedzenie (jogurty, kasze, mięso, warzywa itd) dokup może więcej tych jogurtów, słodyczy dla reszty dzieci

Gość Kasieńka o błękitnych oczach
Jeśli Cię stać, to zapłać siostrze za przysługę. Już matka Ci powiedziała to i owa. Dziecko u siostry będzie bezpieczne i zopiekowane, a ona nie będzie miała żalu, że jej jest ciężko, a Ty jej jeszcze dokładasz. To tylko pieniądze - nie za duże, zapłać i miej spokój.

Ej to może niech calą rodzinkę siostry utrzymuje bo im ciężko?Nikomu z nieba nie napadało. Tu ewidentnie siostra chce się wzbogacić opiekując się siostrzeńcem. Poszukaj ty dziewczyno koleżanki jakiejś i na przyszlość daj se siana z siostrą

Taaa... a niańka za darmochę zostanie z cudzym dzieckiem? A koleżanki pewnie o niczym innym nie marzą, jak tylko o tym, by mieć cudze małe dziecko na głowie przez tydzień i barć za nie odpowiedzialność? :-0

Gość ----Martynaaa20l---
lajkonik aaa po pierwsze sie ciesz ze masz u kogo zostawic -masz siostre a skoro siostra to chcesz isc na latwizne i wykorzystac ,mi sie wydaje to za malo -dajesz na jedzenie to ok 150 a co z przysluga i caly tydzien ona bedzie z twoim dzieckiem ta praca juz sie nie liczy -skoro ma ciezka sytuacje finansowa napewno pomyslala ze sie ucieszy ze sie dorobi pare groszy ale ma siostre sknere;-(((( Nie uważam się za sknere, mysle że jest mi ciężej niż jej. Ona mieszka w naszym domu rodzinnym, i pewnie pomoże jej nasza mama (tzn tak mi się wydaje.. ) ja wynajmuje mieszkanie mam to odstepne czynsz przedszkole opłaty to wszystko sie na mnie zwaliło :( zostawie 200zł bo naprawde nie dam rady więcej, gdybym mogła to bym dała nawet 500zł byle mieć spokojne sumienie..

Zostaw jej te pieniądze. Niańka i tak wzięłaby od Ciebie o wiele więcej. Ty będziesz spokojna o dziecko, a dziecko będzie miało dobrą opiekę. I nie ma co rozwłóczyć tego tematu. Rodzina to rodzina, różnie z nią bywa. Po co mają Cię póżniej obgadywać czy mieć żal? Zapłać i miej spokój. Dziecko jest najważniejsze.

Gość może być 200 zl na reke
Zostaw jeszcze to jedzenie, o ktorym piszesz i koniecznie pieluchy - zapas jak na 2 tygodnie

Gość ----Martynaaa20l---
Na szczęście pieluch już nie używa ;) Nigdy go nie zostawiałam na tak dlugo, troche sie obawiam

Gość może być 200 zl na reke
Troche to przykre płacic siostrze i mamie za jednorazowa pomoc...Co innego gdyby była ona powiedzmy nianią...ale jeden tydzień?! Nie wiadomo kiedy siostra bedzie potrzebowac pomocy...

Skoro Twoja siostra mieszka w jednym domu z Twoją mamą , to czemu Twoja mama nie popilnuje Ci dziecka tylko musisz płacić dla siostry? moim zdaniem powinnas tylko kupić jedzenie i nic nie dawać więcej

do Pancerna kołdora A dlaczego moje wypowiedzi Cię porażają?? Przecież widać na pierwszy rzut oka , że relację kobiet w tej rodzinie (mama/córka/córka) są nieco specyficzne. Szczególnie uwagi mamy :-0 Więc po co Autorka ma robić sobie problemy i żądać, by rodzina została z jej dzieckiem za darmo, skoro ta rodzina nie ma na to zbytniej ochoty? Po co mają jej potem tyłek obgadywać? Gdybym była na miejscu Autorki i nie miała z kim bliskim dziecka zostawić, jak tylko z siostrą - zapłaciłabym dla świętego spokoju.

Gość kapary
nie martw się, będzie dobrze :) ja w ostatnie wakacje zostawiłam mojego 2.5 synka na tydzień u szwagierki i nie było żadnego problemu :) też się obawiałam, ale mały spędził fajne wakacje i był zadowolony :)

Gość dollicia
200 zł + to, co dokupujesz jest na prawdę wystarczającą kwotą :) a siostra żądała od Ciebie zapłaty za tą opiekę? jeśli nie, to tym bardziej ładnie robisz, że dajesz na synka

Gość kreolka 24
zabierz małego ze soba