Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hn kvjl kjdgidugire rj

Blagam was o odpowiedz

Polecane posty

Jutro wylatuje za granice. Mam plastikowa walizkę, czy na lotnisku bede musiala za nia doplacic? Bo zamawiajac bilet nie zaznaczalam jaki mam bagaz, tylko ze mam walizke i podreczny. Jak ktos sie orientuje niech odpisze, prosze

Gość w więksozści lini lotniczych
bagaz podręczny to 5 kg, ja zwykle jeżdżę/latam z mała walizką i mieszczę sie w tej wadze, ale czasem torebka liczy się razem więc nie przesadź z wagą :)

z tego co mam na karcie pokladowej to bagaz podreczny do 10 kg, walizka 15. No nie wiem czy jest jakas roznica wlasnie. Lece ryanairem.

Materialowa walizke mozna jeszcze jakos upchac, plastikowa juz nie bardzo. Dlatego wlasnie pytam

Są dwa rodzaje bagażu. Bagaż podręczny i rejestrowany (ten nadawny do luku). Rozumiem, że tą plastikową walizkę chcesz zabrać jako podręczny. Jeżeli tak to sprawdź jakie wymiary ma mieć bagaż podręczny, bo czasami sprawdzają wymiary. Np w lufthansie zdarzyło mi sie raz.

musze spakować do niej zwłoki

ryanair ma chyba bagaż rejestrowany 15 kg więc chyba to to? Płaciłaś coś za dodatkowy bagaż?

Plastikowa walizke chce zabrac jaka bagaz rejestrowany, dlatego pytam czy mozna.

Mam bagaz rejestrowany i torebke jako bagaz podreczny. Dlategp pytam czy plastikowa walizka moze byc jako bagaz rejestrowany?

Niby na stronie ryanair w regulaminie nic o tym nie ma, ale wole sie upewnic bo lece pierwszy raz.

Gość ja czesto latam
i w ogole nie rozumiem jaki masz problem? przeciez walizka to walizka, co za roznica z jakiego jest zrobiona materialu?

Proszę o szybka odpowiedz

nie mam problemu, po prostu chcialam sie dowiedziec. Bo rozmawialam z kolezanka i powiedziala mi ze za taka walizke trzeba doplacic na lotnisku. Zalezy jaka wybieralam przy rezerwacji biletu. Tylko ze ja zadnej walizki przy rezerwacji biletu nie wybieralam tzn rodzaju tej walizki, tylko zaznaczylam ze bagaz rejestrowany i podreczny.

a jesli chodzi o bag podreczny to sprawdz na stronie linni lotniczych jakie wymiary moze miec. osoboscie polecam materialowe w miare luzno spakowane:zawsze mozna je jakos przepchnac przez ta kratke ;)

Mam wykupione wszystko. Chodzi mi tylko o material z jakiej wykonana jest walizka. Chodzi o to co napisalam wyzej.

Czyli nie ma zadnych zastrzezen i moze to byc walizka plastikowa, tak

Gość ja czesto latam
twoja kolezanka jest glupia jak but, nie ma znaczenia czy walizka jest z plastiku czy metalu, wazne zeby miala odpowiednie wymiary i wage.

jeszcze raz powoli: w cenie biletu ma sie wliczony bag podreczny.w wizz air ma on 10 kg i wymiary max 55 x 40 x 20 cm jesli chce sie zabrac jakikolwiek inny bag,to musi to byc tzw bag rejestrowany (do luku) w wizz air mozna max miec 6 takich bagazów(kazdy do 32kg),Szerokość: 1,499 m Wysokość: 1,194 m Długość: 1,715 m ps w wizz air nawet torebka liczy sie jako bag podreczny .

Ale caly czas mowimy o bagazu rejestrowanym. No jesli chodzi o moja walizke to jest mala, bo lece tylko na tydzien. No i 15kg nie wazy

Gość ja czesto latam
ratowniczka_medyczna czytaj uwazniej, laska pyta i bagaz rejestrowany

Jeszcze raz. Lece liniami ryanair. Mam wykupiony bagaz rejestrowany+ podreczny. Walizka rejestrowana jest z tych mniejszych walizek(lece tylko na tydzien). Chcialam sie tylko dowiedziec, czy to ze jest wykonana z plastiku bedzie przeszkadzac tzn czy bede musiala za nia doplacac (tak powiedziala mi kolezanka, dlatego chcialam sie upewnic)

Gość Czara Goryczy
walizka plastikowa może ci nie wejść do tzw. próbnika wymiarów. A ryanair od 2 miesięcy kontroluje bardzo dokładnie i wszystkich..wcześniej tak nie było> Taką walizkę z materiału upchasz, jeśli rózni się trochę ten rozmiar, plastik nie ruszy! więc jeśli wymiary znacznie się różnią od tych wymaganaych - radzę się przepakować

Gość ja czesto latam
doroga aurotko latam 2, 3 razy w roku, w tym liniami ryanair - ile razy mam odpowiedziec na twoje pytanie?

Mam mala plastikowa walizke. Zaraz napisze wymiary.

Gość Czara Goryczy
55 - 45 - 20 zdaje się że coś takiego