Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka bez powołania

nie zapłaciłam żadnej raty za studia

Polecane posty

nikt mi nie dawał na czesne:) sama musiałam sobie zarobić, od początku zakładałam, że zapłacę dopiero przed sesją, nie olewałam sobie tego zobowiązania...

Gość hgfjhgkjlk;lk
uczelnia prywatna to NIE uczelnia panstwowa. na panstwowej darmowej mozesz w kazdej chwili sobie olac, rzucic studia i miec gdzies, a na prywatnej to niestety ale podpisujesz umowe i musisz placic, jak nie to komornik. trzeba bylo nie isc na prywatna, skoro poszlas widac cie bylo stac wiec teraz plać

Gość kęęędra
bedziesz musiala zaplacic skoro jestes na liscie studentów, a moze Cie skreslili tyklko o tym nie wiesz? u mnie skreslają jak sie spozniam z ratą najlepiej wypytac w dziekanacie,

Gość kęęędra
ja na panstwowej na zaoczynych jestem i umowe podpisywalismy wiec nie dokonca mozna robic co sie chce!!

Gość tez tak mysle
I u mnie nie można było przystąpić do sesji bez uregulowanych płatności, bo tylko pod tym warunkiem dostawało się kartę egzaminacyjną. Bo indeksy rozliczano na koniec roku dopiero.

Gość geordzia
pracujesz i masz stypendium socjalne??? nie wiem jaki jest dolny prog, ale chyba niewiele mozesz zarobic? moze ywpowie sie ktos,kto sie na tym zna. sa uczelnie, ktore pobieraja jednorazowo w semestrze oplate,ale na poczatku zdaje mi sie. zamiast siedziec na necie, szoruj do dziekanatu, pros o namiary (tu moze byc problem-ochrona danych) prof. u ktorych masz problem, albo w google i szukaj namiarow. czesto podaja i swoje nr tel i maile. a oprocz tego jedz na uczelnie, patrz kiedy maja zajecia z innymi grupami i czekaj na ich koniec. wtedy lapiesz prof. i umawiasz sie na termin. prosisz,a jak trzeba to blagasz. jak nie wyrazi zgody, to na drugi dzien to samo i na trzeci. tak niestety sie robi. czasami oceny trzeba sobie wychodzic. takze do roboty!

Gość MAGDAAAAAAAAA
no własnie u mnie tez sie nie dostanie indeksu jak ma się zaległosci :)

pracowałam tylko chwilkę i umowa śmieciowa, ale zarobiłam na studia chociaż.. więc jak coś, to mam z czego dług spłacać między innymi. Faktycznie, karty egzaminacyjne dopiero będą wydawane. Skontaktuję się z koleżanką, dowiem czy byłam wyczytywana. Jesli by mnie skreślili dostałabym pismo, ....tak sądzę.. Indeks mam..

a kiedy mieliście pierwsze wpisy do indeksów?

Gość geordzia
to nie masz ani jednego wpisu?cos pisalas,ze nie chodzi o cw,a o wyklady:),ze z wykladow masz lipe:) krecisz cos. tak czy inaczej,. nie poddawaj sie, idz ugadaj sie z uczelnia, a moze zdolasz wplacic w tym m-cu? karty egzaminacyjnej nie dostaniesz. pytaj sie kolezanek,czy maja juz wpisy,anie ludzi na forum:) pamietaj,ze warunek mozesz wziac, poprawiac egzaminy. rusz sie w koncu i lec naprawiac to,co zepsulas!:)

pisałam testy, ale nie mam wpisu, bo akurat miałam z każdego modułu test, i nie zdążyli mi nic wpisać. Teraz w ten weekend mam ostatnie szanse na zaliczenia ( w sumie 4 zaliczenia mnie czekają, w tym 3 zaliczenia mają wszyscy, jeden mam zaległy) i z innego przedmiotu jeszcze zaległy, ale to już na pewno nie w ten weekend będę pisała ( a może, nie wiem do końca:P) wiem, że narozrabiałam ,co by nie mówić ...może okręcę.. jak już pisałam, to nie moja wina w gruncie rzeczy...ale nie tu powinnam się tłumaczyć

Tak, skreślą Ciebie z listy, ale pieniądze będziesz musiała zapłacić. Z karami i odsetkami. Nie wydadzą Tobie też dokumentów.

Gość geordzia
zawsze jest nie moja wina:) zamiast nad tym gdybac, wez sie za nauke! karte egzaminacyjna masz? tam tez musza byc wszystkie wpisy-zaliczenia,egzaminy. bez tego nie masz nic. dasz rade. chodz az wychodzisz. nie jednemu studentowi tak sie udalo. z kasa tez sie dogadasz. moze wplacisz polowe, a polowe w ratach? pomysl. najwazniejsza jest karta egzaminacyjna. jesli ja masz to zacznij sie uczyc. jesli jej nie masz, to idz po nia,ale z zaleglymi oplatami, nie dostaniesz jej. masz ta karte? wiem,ze indeks tak,a karte?

karta będzie wydawana dopiero za tydzień.. indeks mam.. uczę się, uczę...mówię, najgorzej z wykładami i pracami, reszta to problematyka jedynie jednego ćwiczenia (nie byłam na zaliczeniu) a pozostałe dopiero w toku ... :)

jesli mnie dopuszczą, narobia nadziei to zapłacę od razu:) a jak nie, to dogadam się co do rat

Gość geordzia
wydaje mi sie,ze to raczej oni beda ci kazac zaplacic najpierw calosc, a pozniej egzaminy. bez karty, jakim cudem sa robione wpisy? tak czy inaczej,malo masz do zaliczenia, wiec nie ma sensu reyzgnowac. idz najpierw do dziekanatu, a poznije do dziekana, pewnie bedziesz musiala prosby pisac. tak czy siak, musisz zaczac dzialac. im szybciej tym lepiej:) wydaje mi sie,ze ci nie zalezy w ogole. ja bym na rzesach stawala,zeby tylko kasy nie tracic,a przedw wszystkim chociaz rok zaliczyc!!! no,ale:) ja to ja, ty to ty;) nie mniej powodzenia!

nie wiem czy są robione wpisy, możliwe że tylko w notesie wykładowca zapisuje wyniki tych testów... mało mam do zaliczenia, faktycznie jeszcze na ostatni weekend są jakieś zaliczenia od marca sesja, czyli dwa egzaminy - co dla mnie też jest szokujące, że tylko tyle... no ale, prywatna.. czy mi nie zalezy? zależy, nie lubie marnować pieniędzy, na zaliczeniu semestru mi zależy.. jednak nie przeskoczę, próbować będę:)

jakie prosby, po co prośby?;>

Gość geordzia
o mamo:) a ty co myslisz,ze ty nakażesz dziekanowi,zeby pozwolil ci w ratach splacac, czy podejsc mimo wszystko do egzaminow?:):D chyba ty bedziesz go o to prosic!!!??? dlatego mysle,ze trzeba bedzie pismo napisac, bo odpowiedz tez bym wolala miec na pismie na twoim miejscu. poza tym, ty sie staraj o mozliwosc podchodzenia do sesji,zeby ukaczyc rok,a nie semestr! nie zalezy ci na calym roku? koncz te studia, malo do zlaiczenia masz. ja kiedys mialam gorzej i jakos mi sie udalo z jednego przedmiotu:) dostalam po dupie i pozniej sie trzymalam. tyle,ze mowie, mi zalezalo zeby skonczyc cale studia, a nie jeden semestr!:)

nie chcę w ratach, chcę od razu, gdy tylko uda mi się wszystko pozałatwiać, jeszcze przed wydaniem karty egzaminacyjnej :) dobra, dzięki...:) na razie semestr, potem rok:D

Gość brzdki:(
jakie szmaciarskie zachowanie... skoro jestes dluzna to plac a nie uciekasz!

jesteś brzydki i głupi:)

Gość brzdki:(
prymitywna idiotka ! takie cwoki konczą w mcdonaldzie po studiach.

Gość geordzia
nic ci nie bedzie, zaliczysz ten rok i tyle. walcz,szkoda semestru:) a tak moze chociaz semestr zaliczysz i na drugi przeniesiesz sie ewentualnie do innej uczelni, w twoim przypadku to polecalabym panstwową:)

zwłaszcza, że tych zaliczeń mało, a uczelnia nie najwyższych lotów, także myślę, że jakoś się uda... :) nawet niezaliczenie semestru to nie będzie szczególny dramat nie wiecie może, czy można warunkowo przejść na II semestr? i chodzić dalej ze swoją grupą? ja w ogóle nie znam się na tym wszystkim:P to moje pierwsze studia... chętnie na I semestr od nowa nawet pójdę, mi nie zalezy aż tak bardzo.. bo mam studia darmowe mimo, że prywatne (pokrywa mi koszty styp.) .. inna uczelnia odpada, nie ma tego kierunku w mieście..

Gość geordzia
tak,jest warunek,moze 2 mozesz,nie wiem. zapytaj sie w dziekanacie,na jakiej to ejst zasadzie,bo do tego sa terminy!!! to ejst istotne.