Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zxcvbnm12345

Przerwałam ciąg picia POMOCY !!!!

Polecane posty

Gość zxcvbnm12345

zacznę od tegho jestem młodą kobietą jakiś miesiąc temu dostałam padaczki (chyba po alkoholu)... potem nie piłam jkednak przez sylwestra itp znowu wpadłam w ciąg picia... dokładnie 8.01.2012 ok. 24 przestałam pic. 9.01 o 16:00 wypiłam sobie jedno piwo na kaca i ani kropli więcej... od tego czasu do dzisiaj okropnie źle się czuję !!! kreci mi sie w głowie, słabne, mam skurcze mięśni (teraz juz mniej) w nocy bezzenność i jak próbuje zasnac to budzi mnie po chwili pojedyńczy wzdrygniecie ciała, do tego lęk!! to znaczy czuję w środku że czegoś się boję !! jak cos nagle stuknie to drygam ze strachu i serce szybciej mi bije.... niewiem juz co robic minelo juz 92 h.... od tamtego czasu zdrowo sie odzywiam, pije duzo wody, herbate zielona czzerwona, biore magnez+ wit b6, pije kilka gastrolitow dziennie, wit c, jakis wyciag z tranu rekina, proszki ziolowe na uspokojenie a na sen hydroxizinum.... niewiem juz co robic?? czy to mi minie?? I KIEDY?? PROSZE POMOZCIE co moge jeszcze zrobic w warunkach domowych !!! nie wzucajcie mi tylko prosze i tak jestem zestresowana.... PROSZE O SZCZERA POMOC

Gość nie nie nie znajoma
to sa obiawy alkoholizmu. lek, niepokoj , bezsennosc, próby przerwania ciagu, obiecywanie sobie ze to juz ostatnie piwo, pogorszenie stanu zdrowia, pogorszenie sytuacji w domu i w pracy. lepiej idz do jakiego lekarza.

Gość zxcvbnm12345
ale co mi da lekarz.. ja naprawde sie wystraszylam i nie chce juz pic przeciez nie wzielam do ust ani kropli... niewiem tylko co moge jeszcze robic?? i czy to mi minie, czy tylko sie pogorszy??

Gość dfgadfgdfgdfgdfg
sauna, gorąca kąpiel itp

Gość zxcvbnm12345
eh z niecierpliwoscia czekam na dalsze radyy i odpowiedzi...

Gość powinnas isc do psychiatry
przepisze Ci leki ktore zlagodza objawy odstawienia alkoholu, leki itd

Gość lamania6
Musisz to przetrzymac. Nie wiem ile lat pilas, ale im dluzej, tym glod alkoholowy bedzie dluzszy. Wypozycz sobie duzo ksiazek, sciagnij dobre filmy i zapelniaj sobie maksymalnie czas, aby nie miec czasu na myslenie. Dodaj do tego tez porzadna dawke ruchu. Za 2-3 tygodnie powinno juz byc lepiej:)

Gość kęęędra
taaaak przestraszylas sie a jak Ci sie tylko polepszy zaczniesz znow pic, kogo Ty oszukujesz??? zastanów sie dobrze...bo oszukujesz sama siebie idz do psychiatry i na terapie

Gość zxcvbnm12345
dziekuje wam !!! mam nadzieje ze mi przejdzie... do lekarza wstydze sie isc dlatego chce dojsc do siebie w domu... chcialabym juz wrocic na studia bo nie chce niczego zawalic... a z domu nie wychodze bo slabne i kreci mi sie w glowie !! MACIE JESZCZE JAKIES RADY??

Gość zxcvbnm12345
napewno nie w takich ilosciach, tym abrdziej ze chce powrocic do dawnej figury zdrowego trybu zycia... zaczelam pic zeby zlagodzic swoj zal po stracie.... i robilam to swiadomie zeby tylko nie myslec. prosilam o pomoc w obecnym stanie jak moge sobie pomoc w domu....