Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sobie mysleeeeeee

opłąca sie kupować zmywarke przy 2 osobach dorosłych i 1 dziecku?

Polecane posty

nei wiem czy kupic czy nie ile to zuzywa pradu i wody? powiekszyly sie wam przez to rachunki?

Gość mie wzrosly o
piencet zlotych na miesiac

Gość jyhtgrf
ja mam na 2 osoby , ale właczamy ją raz na 2 dni w sumie, różnicy w rachunkach nei zauważyliśmy , ale jak kupowaliśmy zmywarkę to ilodowkę zamienialiśmy na nową z bardzo starej i pewnie jedno w drugie poszło

no ja tez wlasnie chce od razu nowa lodowke kurcze nie wiem boje sie ze mi rachunki pojda w gore

Gość uuuuuuuuuuulka
bzdura. Jasne, że się opłaca. Ja mam zmywarkę od 8 lat i jestem super zadowolona. Wody zużyjesz mniej niż zmywanie pod wodą bieżącą z kranu. I też jest nas troje. W ogóle to przy 3 osobowej rodzinie moja zmywarka zmywa co drugi dzień. Nie pamiętam jakie ma zużycie prądu ale rachunki za energię płacę ok. 160 zł./2 mce

Gość różowa pomarańcza
nie chce się myć ręcznie,co?:) przecież chyba nie zużywacie tyle garów codziennie żebyś miała zlew zawalony..spokojnie można myć ręcznie,po co przepłacać?

Ja mieszkam z Mężem i dzieckiem 1,5 tora rocznym i włańczam zmywarke raz na dzień. Mi sie opłaca, ale ja duzo gotuje :)

Gość fqewd
oczywiście, ze jest sporo garów - my np dużo zuzywamy a stać przy zlewie nam sie nie chce

Gość fqewd
do "mam 31 lat" bardzo Cię proszę "włĄczaj" zmywarkę a nie "włańczaj"

Gość takie tam duperele
Nie opłaca się. Ile dni będą śmierdziały Ci te gary w zmywarce zanim uzbierasz pełną? Rachunki za prąd na pewno wzrosną bo zmywarka działa jak pralka- podgrzewa wodę. Ja nie mam i nie kupię bo lubię myć naczynia :)

Gość jyhtgrf
moja mama mieszka sama i też ma, byc moze wyszłoby jej taniej ale nie cierpi zmywać naczyń - tak jak ja

jasne można ręcznie zmywać, recznie prać, recznie odkurzać, ręcznie ubijać białka, recznie robić ciasto i trzepać dywany wszystko można ręcznie - i najtaniej wyjdzie tylko po to ludzie wymyślają maszyny, żeby zastąpić prace ręczne, które niczego nie wnoszą do naszego życia, a zabierają czas i uwagę, którą można poświęcić na coś bardziej twórczego albo przyjemnego niz mycie garów i pranie gaci

Gość oplaca sie tak tak
kup klasy AAA i 45L - wieksza ci nie bedzie pewnie potrzebna na 3 osoby. Czy wzrosly mi rachunki pytasz, nie . Wody w zuzyciu mam duzo mniej w kuchni , na pradzie tez nie odczuwam w ogole .

ja mieszkam sama z dzieckiem i mam zmywarkę, ale małą. Chodzi codziennie lub co 2 dni. Nie zauważyłam jakiegos wielkiego wzrostu rachunków za prąd ani za wodę. Dla mnie zaoszczędzenie godziny dziennie na zmywaniu to dużo. Nie wyobrażam sobie, jak kiedys mogłam zmywać ręcznie, skoro teraz nawet rozładowanie zmywarki wydaje mi się strasznym przedsięwzięciem. :)

dzieki za opinie ja tez myslalam o wlasnie takie malej