Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przechlapane ????

indekssss

Polecane posty

Gość ochjoj
Bez sensu to mało powiedziane, bo dziewczyna chodziła na zajęcia dalej jakby nigdy nic:P

Gość sdf sgas
mozna powiedziec ze chwalebnie, bo chodzila sama dla siebie :P :D

Gość amarenkaaaaa
nie no że teraz Ci zginął raczej nie będą pytać o wpisy, jak Cię nie skreślili to powinno przejść ureguluj tylko szybko te opłaty. oceny z egzaminów mają w protokołach egzaminacyjnych to Ci przepiszą w dziekanacie tylko będziesz musiała ganiać za wykładowcami żeby dostać wpisy z poprzednich semestrow

Gość ech................
Ja pierdole z kad ty sie dziewczyno urwałaś?? Nie oddałaś indexu po 2 semestrze = OUT Z UCZELNI Proste. NIE MA ODWOŁANIA Mogłaś oddać index i napisać pismo do dziekana o rozłożenie na raty. O zapłatę w przyszłym semestrze itd. Obecnie jedynie możesz złożyć podanie o zaczęcie roku wcześniejszego od 2 giego semestru czyli tego w którym nie złożyłaś indexu. Jeśli pismo zostanie odrzucone studia od początku. Wtedy co najwyżej przepisanie ocen.

Indeks to jedno,a nie mieliście na uczelni kart ocen? Bo jesli tak to wyjdzie szybko, że ściemniasz

Gość przechlapane ????
zadzwonie jutro do dziekanatu i zobaczymy co mi powiedza. zaplacone juz mam tylko nie mam wpisow wszystkich. 2 mi brakuje...

Gość sdf sgas
"z kad"??? chyba z tej samej uczelni co ty :O

Gość przechlapane ????
i indeks i karte mam nadal.

Gość sdf sgas
zadzwonisz?? chyba oszalalas, babki cie wysmieja, zanim skoncza sie smiac to ci nabije taki rachunek ze hej:D jedz na uczelnie i zalatwiaj wszyystko, chociaz ja juz bez kitu bym sie tam wiecej nie pokazala:D

Gość przechlapane ????
ej nie wrzucajcie mi, tak wyszlo. bede miala nauczke na przyszlosc.

Gość ech................
DZIEWCZYNO PRZECZYTAJ JESZCZE RAZ MÓJ POST!!! MIAŁAŚ CZAS NA ZŁOŻENIE INDEXU ZAZWYCZAJ MAX DO miesiąca po sexji na studiach zaocznych. Czyli sesje miałaś w maju czerwcu dajny na to. MUSIAŁAŚ ZŁOŻYĆ MAX do czerwca. A ty masz babo styczeń. Kurwa to jest prowo jak nic. Jesli złożyłaś nawet przedłużenie sesji i dostałaś max miesiąc to w lipcu musiałaś złożyć. I po prostu skreślili cię z listy studentów. Innej możliwości nie ma. Niepotrzebnie tylko kasę wpłaciłaś. Po za tym mówisz ze nie masz 2 wpisów. Myślisz że jakiś profesor teraz ci je zrobi?? chyba za laske. Idź pisz o rozpoczęcie 2 giego semestru. Stracisz tylko rok a nie 2. I spadniesz o rok niżej po prostu.

Gość ochjoj
Ja tylko nie rozumiem jakim cudem się uchowałaś i nie dostałaś informacji o skreśleniu z listy studentów. To dziwne.

Gość ochjoj
ech, coś nie bardzo te Twoje informacje. Na studiach zaocznych sesja poprawkowa jest we wrześniu, więc uczelnie mają terminy do 15 albo do końca września na złożenie indeksów. Ale to już mniejsza, bo to i tak nic nie zmienia.

Gość amarenkaaaaa
nie skreślili jej skoro chodziła normalnie na zajęcia wpłaciła kase i nikt jej nie poinformował, ja bym naściemniała z tym indeksem że ukradli i tyle nie będziesz się musiała tłumaczyć dlaczego nie oddałaś jak mają bałagan to i tak do tego nie dojdą

Gość przechlapane ????
no i co ze mnie wysmieja? przynajmnije bede miala pewnosc, ze juz nie studiuje. co za problem dac mi wpis ? przeciez egzaminy zaliczylam, brakuje glupiego podpisu ;/

skoro zaliczyłas egzamin to dlaczego nie masz podpisu? przecież to nielogiczne zaliczyłaś egzamin i nie poszłas po wpis? a co z tymi kartami egzaminacyjnymi - mieliscie coś takiego?

Gość g8idea
Wygląda to tak, że jeśli nie rozliczysz się w pewnym ostatecznym terminie z dziekanatem, to skreślają Cię z listy studentów. Powinnaś dostać nawet pismo informujące o skreśleniu z możliwością odwołania się od tej decyzji do dziekana wydziału lub rektora uczelni. Jeśli Cię skreślili to idziesz z podaniem do dziekanatu "Podanie o przywrócenie na listę studentów" - podajesz w nim przyczynę nierozliczenia się z indeksu w terminie i dołączasz do podania oczywiście indeks ze wszystkimi kompletnymi wpisami. Czekasz na decyzję. Jeśli Cię jeszcze nie skreślili z listy, a to mało prawdopodobne, no to może bez podania się obejdzie, nie wiem. Musisz po prostu iść do dziekanatu..

Gość przechlapane ????
oby. nie miałam wpisów bo nie miałam indeksu ze wzgledu na to, że miałam zaległość 300 zł na uczelni, po opłaceniu i odebraniu indeksu ciezko mi bylo dorwac wykladowcow. dopiero teraz pojawili sie na uczelni. karte i indeks mam przy sobie tak jak pisalam.

Gość ech................
wiesz ............... Z tym ukradnięciem to jest to... Jeśli masz wpisy na karcie egzaminacyjnej. I po prostu przyszedł bym i spytał kiedy dostanę nowy index. One by zrobiły wielkie oczy. Możesz na ściemniać że byłaś w dziekanacie i powiedziałaś że zaginoł ci index. Wtedy by się wkurwiły na ciebie powiedziały że to trzeba pismo. I może by się udało... To jedyna szansa. Wtedy nowy index i biegasz... Ale warunkiem są wpisy na karcie. I dużo modlitw. ---------------- ch, coś nie bardzo te Twoje informacje. Na studiach zaocznych sesja poprawkowa jest we wrześniu, więc uczelnie mają terminy do 15 albo do końca września na złożenie indeksów. Ale to już mniejsza, bo to i tak nic nie zmienia. Owszem poprawkową masz we wrześniu na uniwerkach chyba. Ale jesli się starasz o stypendium musisz oddać w 1 turze. Jeszcze kwestia uczelni. Fakt mój błąd :)

Podziwiam Cię dziewczyno, że pomimo braku wpisów z poprzedniego semestru z premedytacja chodziłaś dalej na zajęcia i jeszcze zapłaciłas za cały następny semestr - wiesz że mogą Cię teraz skreslić z listy a kasy nie oddać?

Gość przechlapane ????
płace miesiecznie im. mam nadzieje, ze sie uda, i wiecej takich glupot nie narobie ;/ co ze mnie za glupi czlowiek, ehh ;/ ale nie ma co narzekac tylko isc ich prosic

Gość ech................
Nie idź prosić... Bo to sie na pewno nie uda... Próbuj jak ci napiałem z kradzieżą zgubieniem. Jedyna szansa. Choć wątpię że baby w dziekanacie są tak głupie że uwierzą że mówiłaś im że zgubiłaś. No ale powiedzmy......... Pościemniasz ze powiedziały coś żebyś jeszcze poszukała.. że szukałaś ........ Jednym słowem krzyżyk na drogę....

Gość amarenkaaaaa
ech dobrze mówi, nie ma co prosić bo zezwą Cię i tyle... ukradli Ci torebkę/zgubiłaś w pociągu, autobusie czy gdziekolwiek i chcesz wyrobić szybko duplikat, jak Cię rzeczywiście nie skreślili to baby muszą wyrobić bez gadania bo takie rzeczy w końcu mogą się zdarzyć w ciągu 3 lat studiów :P

Gość przechlapane ????
nie bede tak sciemniac. najlepszym rozwiazenim jest prosba o przywrocenie na uczelnie.

Gość przechlapane ????
no tak, teraz zgubilam, ale dlaczego wczesniej nie oddalam go ?

Gość ochjoj
A próbowałaś swoją drogą odszukać regulamin uczelni i poczytać. Tam znajdziesz konkretne informacje. Chociaż myślę, że będzie napisane to samo co wszędzie.

Gość Elain Blaith
mnie bardziej zastanawia jakim cudem przedłużyli Ci sesję bezterminowo... przecież 1. musisz mieć to na papierze 2. musi byc jakiś termin, inaczej możesz i za 10 lat przyjść. Dziwna jakaś ta Twoja uczelnia.

Gość ech................
Bo ona przedłużenie bezterminowe źle rozumie. U nas tak było. Ponieważ w regulaminie uczelni masz że max miesiąc lub terminem dziekana. Dziekanowi nie chce się myśleć ile ci dac wpisuje bezterminówkę czyli DO DNIA ZDANIA INDEXU czyli ok 1 -1,5 miesiaca max. W praktyce szło nawet dzień czy 2 po terminie dostarczyć index jak się uśmiechnełaś do pań w dziekanacie wpisywały datę z dnia ostatecznego.

Gość ochjoj
O już znalazłam. U mnie jest w regulaminie napisane jest wyraźnie, że automatycznie cię skreślają z listy. Może w takim przypadku już po prostu nie informują, skoro "automatycznie"? Ale autorko jeśli to prywatna uczelnia, to może tak jak u mnie mogą cię wpisać z powrotem ale musisz zapłacić i to z tego co pamiętam niemałą sumkę :)

Gość amarenkaaaaa
wcześniej niby oddałaś w końcu tego nie sprawdzą :P widać że mają bałagan skoro nie poinformowali Cię o skreśleniu czy coś:P