Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozchwianazagubiona

Pomocy !!! Psychiatra i te sprawy!

Polecane posty

Gość rozchwianazagubiona
Leków naprawdę nie mogę odstawić :( I tu nie chodzi o leki które czasem można zapomnieć tylko są naprawdę poważne a nie chcę podawać nazw bo wstydzę się tej choroby i chociaż w internecie nie chcę jej mieć :(

Gość salceson małopolski
Dziewczyno tym bardziej powinnaś odstawić leki skoro są mocne !!!!!!! Oprzytomniej w porę bo później może być za późno, młoda jeszcze jesteś a tak się wyniszczasz na własne życzenie. Ludzie ci radzą żebyś tabletki wypierdzieliła w cholerę a ty się upierasz przy swoim. Żadnych leków, poczytaj co prawdziwi profesjonaliści znający się na rzeczy na ten temat mówią, poczytaj w necie, naukowcy udowodnili że antydepresanty szkodzą !!!! Rozmowa z psychologiem i dietka+ruch to jest rozwiązanie a nie tabletki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dużo świeżych warzyw, owoców i zobaczysz. Wypieprz mięso na jakiś czas, mąkę pod każdą postacią, mleko i efekty będą ja ci to gwarantuję, a jak tak nie będzie to możesz napisać że jestem idiotą ale pierwsze to sprawdź !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość bylamiwidzialm
wez idz po leki, terapia nie bedzie miala sensu jesli bedziesz rozchwiana emocjonalnie, a leki dadza spora ulge i zniweluja objawy. teraz sa leki nowej generacji ktore nie niszcza organizmu ! masz objawy nerwicy/ depresji, po co masz sie meczyc. psychiatra jest za darmo, ale z nfz trzeba czekac okolo 1 miesiaca na wizyte przynajmniej. prywatnie wizyta kosztuje kolo 50 zł. leki są tanie, bo osoby bez dochodow i uczace sie dostaja spora refundacje. za leki na 3 miesiace zaplaciłam jedynie 20 zł. a koszmar ktory przezywalam poszedl w niepamiec. po 1 miesiacu brania idzie sie na terapie. Inaczej to nie ma sensu.

ROZCHWIANA zarejestruj sie do psychiatry, on ewentualnie da ci skierowanie na terapię. Z antydepresantami różnie bywa - mi pomagały tylko przez krótki czas. Stawiały na nogi, tak że mogłam jakoś funkcjonować (albo udawać, że funkcjonuję).Tak naprawdę uratowała mnie terapia właśnie. Strasznie mnie wkurza, jak ktoś mówi, że trzeba myśleć pozytywnie albo wziąć się w garść i samemu sobie poradzić. Jasne, pewnie czasem działa, ALE.... Obniżenie nastroju czy nawet nastroje depresyjne wywołane jakims konkretnym wydarzeniem mogą minąć, z depresją samemu ciężko sobie poradzić. To kwestia neuroprzekaźników w mózgu i bez leczenia bywa naprawdę ciężko.

Gość salceson małopolski
taaa faszerujcie sie lekami to bedziecie zdrowi, powodzenia wam zycze. leki nowej gneracji, totlana bzdura, napychajcie kieszenie tymktorym na waszym zdorowiu nie zalezy, zalezy im jedynie na wyczyszczeniu waszych kieszeni wiadomo z czego.

Gość rozchwianazagubiona
Czy wy naprawdę nie rozumiecie że istnieją leki bez których ludzie umierają?! Zresztą to nie temat o lekach które biorę. Prosze odpowiedzcie mi czy dobrze zrozumiałam to co jest napisane na stronie NFZ Szczecin, że do psychiatry nie trzeba skierowania a do psychologa lub psychoterapeuty tak.

Gość salceson Małopolski
Kto umiera bez leków ? szkoda że ludzie tak mało wiedzą. Leki zabijają, wyleczyć się można jedynie zdrową dietą. Lekarstwem jest nasze jedzenie i nic więcej, Do lekarza to ja mogę iść jak nogę złamię.

ROZCHWIANA dość dawno nie korzystałam. Na pewno do psychiatry możesz iść bez skierowania. Proponuję ci zgłosić sie do poradni zdrowia psychicznego - tam mają i psychiatrów, i psychologów. I nie przejmuj się wpisami przeciwników leków :) Generalnie działaj - nie wiem, jakie są terminy oczekiwania na wizytę, ale i tak leczenie zajmuje trochę czasu... Szkoda życia na depresję. AAAA, i wpadnij czasem, napisz co u ciebie... Będę trzymać kciuki :)

Gość l8uiweh
rozchwiana -czy ty nie pojmujesz ,ze twoje objawy moga byc skutkiem ubocznym lekow ,ktore bierzesz? prawdopodobnie tak jest.wiesz o tym ,ze lek np.na podwyzszony cholesterol moze powodowac depresje? albo lek na nadkwasote i wrzody moze powodowac omamy wzrokowe? zacznij od weryfikacji tego co MUSISZ brac.powiedz o tym lekarzowi. dziwi mnie tez to ,ze glupiej nazwy leku nie chcesz wpisac. tutaj juz bardziej anonimowym nie mozna byc.:O:O

Gość kabaka
Bardzo nierozsądne i karygodne jest nakłanianie kogoś do odstawienia leków. Skoro Jej lekarz przepisał, to widocznie jest powód aby jebrać!

Gość salceson Małopolski
taaa jak lekarz przepisał to trzeba brać :/ w ładnym ciemnogrodzie ludzie zyją jeszcze :(