Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamalesia

Nocnikowanie i odbutelkowywanie grupa wsparcia.

Polecane posty

Gość Mamalesia
No znów pora kolacji. Trzymajcie kciuki,żeby Alek coś zjadł. Wczoraj nie było najgorzej. Dziś śniadanie już zdecydowanie mizerniejsze,ale mam nadzieję,że kolację zje. I tak dziś był biedny,bo po 20 minutach drzemki ktoś z sąsiadów zaczął wiercić,ale hałas był taki,jakby to u nas w mieszkaniu. Ale dzięki temu miał jeden dodatkowy spacer :D także nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło...

Gość karmajka
Trzymam kciuki. My dziś byłyśmy w sklepie i mała wybrała sobie nowy kubek... ten lovi360 i niestety nadal nic. Próbowałam jej dać z mojego kubka,ale też nie chce. Dziś mi powiedziała,że pije się z butelki. Płakać mi się chce.

Gość Mamalesia
Karmajka mam pewien pomysł... jak chce pić z butelki,to niech z niej pije. Kup jej wodę lub sok-kubusia-w butelce z dziubkiem. Może to pomoże.

Gość karmajka
Z jakim dziubkiem? Kubuś nie jest w szkle?

Gość Mamalesia
Jest i w szkle i w plastikowych butelkach 300ml. Ale normalny Kubuś-nie napój Kubuś Play,tylko soczek. Albo woda Nestle Aquarel. Te butelki mają taki jakby ustnik. A mój potworek zjadł 3 kanapki-z bagietki co prawda,więc to były takie mini kanapeczki,ale zawsze!

Gość karmajka
Moje gratulacje!!!!!! aha dzięki nie wiedziałam. jakoś mi nie przyszła do głowy taka butelka,bo ciągle wszyscy mówią-niekapka kup,bidonik kup, łyżeczką dawaj picie. A to w sumie będzie butelka. Dzięki wielkie! Jutro spróbujemy :) Ja sobie też taką wodę wezmę.

Gość hvmjolka
spróbujcie dawać picie z kubka zwykłego przez słomkę, taką szerszą do drinków to nawet kasza pójdzie :) słomkę łatwiej odstawić niż butlę

Hejka, Dziękuję za porady dotyczące spania. :) teraz Michałek śpi z tatą już drugą noc, bo nie mamy jeszcze dla małego łóżeczka i śpi w dużym. Dopiero w weekend będziemy kupować dla Niego odpowiednie posłanie. Jeśli chodzi o picie z butelki to Michał pije z normalnej butelki mineralną, pije z kubka niekapka, oraz przez słomkę i normalnie ze szklanki, ale i tak na noc musi dostać butlę:( Je również kolację i to sporą +flaszeczka nawet może być z samą wodą. pozdrawiam i życzę miłego wieczoru

nie wiem czemu teraz jest taka nagonka na butelki, ja dostawałam mleko z butelki wieczorem jeszcze gdzies w wieku około 5 lat i nie miałam problemów z zębami. Dla mnie wazne jest żeby synek umiał pic z normalnego kubka ale jeśli chce mleko z butelki to mu daje. Niekapki juz dawno powyrzucałam, uważam je za zupełnie zbędny gadżet, mały herbatki i inne napoje pije ze zwykłego kubeczka, ze słomki lub kubka z dziubkiem a mleko dostaje w butelce. Pytałam o to dentystkę i powiedziała mi że większym problemem dla ząbków jest dawanie słodkich napojów w nocy niz fakt ze dziecko sobie rano przez 5 minut wypije mleczko z butelki - a mój synek mleczko tylko w dzień pije.

Gość Mamalesia
U nas problem był (przynajmniej taką mam nadzieję) z tym,że Alek potrafił usnąć wieczorem z butelką. W nocy nie pije nic,bo śpi do rana. Zresztą on wogóle nie pije nic słodkiego-pije zwykłą wodę. I pije z normalnego plastikowego kubka,czasem ze szklanki z arcorocu. Najgorzej było właśnie z jedzeniem. Ale miejmy nadzieję,że to już za nami. Również życzę miłego wieczoru.

Gość Mamalesia
Kolejne trudne śniadanie. Ale sprawdzona metoda na bagietkę z dżemem truskawkowym działa :) do tego kakao w kubku. Mam nadzieję,że nam się mamy już za sobą butelkę :D teraz już tylko nocnik nas czeka. Ale do czasu kiedy sam się nie zdecyduje,to nie będę go na siłę namawiać.

Gość Mamalesia
Miało być że nam się udało i mamy butlę :)