Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masakra:(:(:(...

Seks po porodzie

Polecane posty

Czy któraś z Was tez tak ma czy też miała że po połogu gdy zaczęła się kochać ze swoim mężem (facetem) nie dośc że nie czuła żadnej przyjemności to jeszcze nacięcie rozrywało się leciutko zaraz przy wejściu do pochwy i szczypało?? ( a to chyba dlatego że rana nie jest jeszcze w tym miejscu za bardzo elastyczna).. :(:(: gdzie ta przyjemnośc z seksu!!!??? :(

Gość mąż jaki hojnyyyyyyyyyyyyy
no własnie ile czasu to bardzo istotne ?

Gość czy Ty jesteś normalna?
po porodzie trzeba odczekać kilka miesięcy...

Gość Napalona 42 latka
miesiąc po porodzie sex to normalka co do wcześniejszej wersi to nie wiem ale możesz dostać krwotok

tydzień i dwa miesiące

hmmmm wiesz kazdy ma swoj tok gojenia sie... niektorym sie szybciej goi i moze sie tego ile chce:) a niektorzy musza wiecej czekac... nie wiem jak to jest dokladnie z poroem naturalnym bo mialam cesarke, ale sadze ze jak probowaliscie a odczuwasz bol, to raczej powinnas jeszcze zaczekac, w najgorszym wypadku isc sie przebadac do ginekologa czy tam nadal jest ok czy czegos nie naruszyliscie i ewentulanie zapytac profesjonalisty ile w twoim przypadku musisz jeszcze poczekac.

mi ogolnie sie wszystko zagoilo tam i nie mam szwow ani nic.. tylko tam wlasnie w tym jednym miejscu sie ta ranka malusienka otwiera.. a u gina juz bylam i powiedzial ze to nic takiego.. ze rana malo elastyczna jest troche.. ale mi chodzi glownie o ta przyjemnosc.. masakra :( w ogole jej nie ma..

Gość gość
Czasem jeszcze będziesz to czuła ale po około 5-6 miesięcy to powinno zniknąć :) A jeśli chodzi o seks to w moim przypadku po porodzie jest lepszy niz przed :)

dasz radę, po prostu trochę za mało czasu upłynęło. u mnie na początku też miałam mnacięcie(- sex po 5 tygodniach) był mega stres z mojej strony ale mąż mówił że nie czuje różnicy. O to się najbardziej bałam, ale ja ćwiczyłam kegla już kilka dni po porodzie. Odczucia miałam takie że jeszcze trochę bolało, no i te okolice były tak jakby niewrażliwe na dotyk później przeszło.

ah te dziurki... ja po cesarce po zdjeciu szwow slyszlalam od lekarki ze "jakby sie cos saczylo lało z rany to prosze przyjsc" pomyslalam ze chyba jakas chora jest bo jak moze z zaszytej rany cos leciec? ale po paru tyg kiedys polozylam sie a moja siostra zobaczyla ze mam dziurke w bliznie tam gdzie mnie cieli... a mnie sie spomnialo ze faktycznie zawsze mialam plamki na majtkach z krwi, ale nie mialam pojecia skad to sie bierze.... wziela mnie na polozniczy i wezwala lekarza i mowie do doktorki ze cos mi leci z tej rany bo mam brudne zawsze majtki a ona ze to ropa sie saczy ze to :normalne" wiec jak widac u nich wszystko jest chyba normlanie. nie wiem czy wina jest w tym ze to anestezjolog mnie zle zszyl podczas zszywania po cesarce czy norma jest zostawianie takich malych "dziurek" ale siostra jak to zobaczyla powiedziala, ze widac mi przez ta dziurke mieso< wnetrznowsci> obie sie wtedy przestraszylysmy, n oale na szczescie faktycznie sie zagoilo jak powiedziala doktorka i jest dobrze...

Gość .ciotka Klotka.
czy Ty jesteś normalna? po porodzie trzeba odczekać kilka miesięcy... Na co czekać? Aż mąż kochankę znajdzie? Ja tam kochałam się zaraz po zdjęciu szwów.

no jak kogos nie boli zaraz po zdjeciu szwow i moze sie kochac to prosze bardzo niech sie kochaja, ale jezeli kogos boli nawet i 3 miesiace po zdjeciu szwow, to niestety nie moze walczyc z natura dla dobra meza "bo znajdzie sobie kochanke" nie popadajmy w skrajnosc!

Gość do ciotka klotka
To współczuje męża! Jak po 3 miesiacach bez seksu znajdzie sobie kochankę i to w dodatku z przyczyn od Ciebie nie zależnych. Pogratulowac

o matko! a jak mnie boli to co mam na hama to robic bo jemu sie chce? wez sie zastanow najpierw jak cos napiszesz! madry facet zrozumie a ze twoj nie rozumie chyba i ty balas sie ze stracisz go, bo nie potrafi zrozumiec, ze dopiero co urodzilas dziecko bo masz byc zwarta i gotowa przez caly czas to wasza sprawa!

Gość jakajakayah
ijasne czekajcie rok po urodzeniu ! trzeba to wyczuć ! u nas chyba około 4 tyg po porodzie ... było fajnie i oryginalnie mąż powiedział znowu jak dziewica :P i było krótko :P wiadomo czemu :p powodzenia wszystkim zaczynającym bzyk bzyk po urodzeniu :)

nikt tu nie pisze o roku ale jezeli kobieta odczuwa bol to przeciez nie moze na hama tego robic! to wbrew naturze! madry facet zrozumie i poczeka nienormalny pojdzie szukac takiej ktora mu da! proste!

dokladnie zgadzam sie nie mozna tego robic jak boli... ja to zrobilam z mezem w 7 tyg po porodzie. Tylko tak jak juz wspomnialam nie czuje zadnej przyjemnosi ale skoro piszecie ze ponowna przyjemnosc z seksu mozna poczuc dopiero po paru miesiacach to bede cierpliwie czekac... i narazie chyba bede musiala udawac przed mezem ze jest mi dobrze... albo po prostu z nim porozmawiam. Ale martwie sie tez ze nie bede juz nigdy czula zadnej przyjemnosci z seksu.. maz twierdzii ze jestem "ciasna" tak jak wczesniej ale ja sie tym martiw ze mozejest inaczej...

zamiast udawac lepiej porozmawiac... no przeciez to tez czlowiek to powinien zrozumiec! przeciez podolalas nie lada wyzwaniu i co tu sie spodziewac, ze bedziesz nagle sklonna do igraszek jak dopiero co z pochwy wyszedl ci maly czlowieczek? teraz musisz o siebie zadbac a nie o jego "interes"