Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedząca XD

jak się jezdzi pociągiem? :/

Polecane posty

Gość niewiedząca XD

To znaczy gdzie sie kupuje bilet? czy trzeba jakos kasowac te bilety w pociągu czy co? skad mam wiedziec na jakim peronie wsiąść?

Gość robotnike budowlane
tak jak czolgiem tylko zamiast na gasienicach zasuwasz szynami🖐️

Gość afgtaegtre
w kasach się bilet kupuje na dworcu. Nie kasuje się nigdzie tylko daje jak przychodzi kontrola. Na jakim peronie wsiasc pytasz w kasie przy kupnie biletu albo patrzysz na tablice odjazdów

Gość wsiadasz do pociągu, idziesz
do maszynisty, u niego kupujesz bilet, mówisz, gdzie chcesz jechac i on Ci podaje właściwy bilet, potem szukasz kasownika, zazwyczaj są w 3,7 i 9 wagonie, kasujesz i potem szukasz kanara by mu go pokazać, masz 12 min na pokazanie skasowanego biletu bo jak nie to mandat.

Gość gosiaaaaaakk
bilet kupujesz na dworcu/stacji/u konduktora (ale wtedy jest droższy. musisz wiedzieć czy chcesz jechać pociągiem regio, interregio, tlk,eic, ex (i jeszcze jakieś inne są chyba,ale przez moje miasto tylko takie) bilety sprawdza konduktor w okolicy dużych miast (w sensie, że Bochnia, Brzesko i większe), jak kupujesz bilet z ulgą to mówisz studencki albo uczniowski - to nie są te same bilety!

Gość niewiedząca XD
kupie w kasie na dworcu..no ale ja nie wiem co to jest egio, interregio, tlk,eic, ex... to w koncu trzeba skasowac ten bilet czy tylko czekac az konduktor przyjdzie?

Gość o mamuniuuu
skad dokad chcesz dojechac autorko?

Gość niewiedząca XD
niewazne, odleglosc to 30 km

Gość niewiedząca XD
znalazłam w necie, ze o tej godzinie co chce jechac jest regio. mam taki kupic?

masz powiedzieć ,, proszę bilet normalny/uczniowski/studencki regio z ... do...'' patrzysz na tablicę odjazdów (będzie stacja docelowa wskazana przez ... [nazwy większych miejscowości przez które jedzie] i słuchasz co pan/pani mówi przez megafon. słuchaj uważnie. wsiadasz i jedziesz. upewnij się na peronie czy do właściwego pociągu włazisz. raz jechała ze mną taka jedna co źle wsiadła a była już noc :D ha, ha to udana panna :D

Gość mozesz rownież kubic
Nich sie kształci całościowo :classic_cool:

Gość niewiedząca XD
nie umiem kuoic przez neta, powiedzcie mi krok po kroku co mam zrobic i co mówic przy kasie

Gość niewiedząca XD
sory nie zauwazyłam. a na tym bilecie bedzie peron podany czy tam w kasie mi powiedza?

w kasie nie powiedzą. z reguły tego nie wiedzą. peron wyświetli się na tablicy odjazdów albo w gablotce będzie spis i odnajdziesz po godzinie odjazdu. słuchaj też co gadają przez megafon

Gość peron masz napisany na
rozkładzie , na stacji

Gość wsiadasz do pociągu, idziesz
do maszynisty, u niego kupujesz bilet, mówisz, gdzie chcesz jechac i on Ci podaje właściwy bilet, potem szukasz kasownika, zazwyczaj są w 3,7 i 9 wagonie, kasujesz i potem szukasz kanara by mu go pokazać, masz 12 min na pokazanie skasowanego biletu bo jak nie to mandat.

Gość peron masz napisany na
Nie ma czym sie przejmować. No chyba ze to Wrocław Główny, Kraków główny i jakies inne stacje w remoncie. Tam to naprawde nic nie wiadomo :D:D

Gość Skokók
To z Krakowa az tak źle jest jechać? Co remontują?

Gość kilanna441
Powiem szczerze, że jak się ostatnio przesiadłam na pociąg to byłam bardzo zdziwiona, bo raz że nie było remontu, pociągi nawet zadbane, i dojechałam z Radomska do Łodzi bardzo szybko i za niewielkie pieniądze. Albo były jakieś spore zmiany, albo dawno nie jechałam pociągiem.

Gość gość
Możesz zapytać panią w kasie z którego peronu odjeżdża, a potem takiego szukasz, numery peronów masz na tablicach przy każdym peronie, więc znajdziesz. No chyba, że to mała stacja, gdzie jest jeden peron w jedną stronę, a drugi w drugą.

Gość do gościa z 18_31
ale uśmiałam, hahahaha :):)

Gość gość
Nie róbmy z takich rzeczy problemu. Przecież wszystko jest oznakowane, opisane ... Pociągami podróżuje się zdecydowanie wygodniej. Można poczytać książkę, odpocząć. Komfort odpowiedni, szybko i tanio.

Gość gość
płatny spamiarz z PKP sie odezwał :classic_cool: