Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lola88

ZAPUSZCZAMY WŁOSY!!!!!

Polecane posty

Ja takze sie przyłaczam :):) Co mogę powiedziec o moich wlosach..... Hmm... siegaja mi juz do lędźwi wiec jeszcze troszeczkę i będe je miała na tyłku :) Mam za soba taki czas ze wlosy wogole mi nie rosly a dodatkowo byly zniszczone pomimo ze nie stosowalam zadnych drastycznych metod stylizacji wlosow. Pomogł mi RADICAL w ampułkach. Obecnie stosuję olejki do włosów. Takaze mam olejek kokosowy (pachnie jak kokosanki) :) oraz olejek z amlą (troche smierdzi ale tylko przez kilka minut). Stosuje je od miesiaca przed kazdym myciem. Prawie zawsze zostawiam je na noc. I wlosy rzeczywiscie lepiej sie ukladaja i blyszcza. Nie moge stwierdzic jeszcze czy faktycznie stymuluja wzrost wlosa,. Suszarki uzywam w wyjatkowych okolicznosciach i jak juz to susze pod zimnym nawiewem. Szampon i odzywka czasem Radical ale w wiekszosci John Frieda Brilliant Brunette. Zauwazylam ze moje wlosy się znacznie przyciemniły. Podobno ten olejek z Amla przyciemnia kolor....

Gość lola88
cieszę się że jest nas coraz więcej :) ja właśnie trzymam olej kokosowy na głowie zobaczymy jaki jutro będzie efekt:) Ja mam długość włosów chyba od 6-7 lat taką samą...także zazdroszczę ci że Twoje włosy są już tak długie :)

Gość Marzennula
Ja co prawda mam już w miarę długie włosy, jednak też się przyłączam!. ;) Ja od jakiegoś pół roku wzięłam się za zapuszczanie i jestem zadowolona, bo zawsze mi rósł ok 1cm na miesiąc a teraz w ciągu 6 miesięcy urosło mi jakieś 13, 14cm... ;))

lola88 ja swoje zapuszczam ok 3 lat. wczesniej tez mi nie chcialy rosnac. i miałam do ramion. Także polecam Radical w ampułkach. Dzisiaj zaopatrzyłam się w drewniany grzebień o szeroko rozstawionych zębach. Chociaż nie wyrywa mi włosów :) Olejki to dobra inwestycja. Jak bedę w PL to zamieżam kupić ten http://www.helfy.pl/olejek-stymulujacy-porost-wlosow-zatrzymuje-wypadanie

Gość lola88
o jaaaaa! super! w tak krótkim czasie tyle centymetrów to marzenie ;) ehhehe. Co do olejku to czytałam o nim bardzo pochlebne komentarze :) też zamierzam go kupić ale najpierw wypróbuje to co mam :) olej sesa podobno jest też bardzo dobry! Co do grzebienia mam niby z szeroko rozstawionymi ząbkami ale chyba również zakupie drewniany...Najgorsze jest to że jestem osobą która nienawidzi czekać a przy zapuszczaniu trzeba być cierpliwym...;/ ech,.. dobra dziewczyny piszcie dalej! ja idę spać bo nie wstanę na kolokwium :) haha

Gość lola88
jest tu ktoś jeszcze? :(

No ja jestem - zapuszczam włosy od roku i mam troszkę za ramiona. Mozolny proces, oj mozolny.

Gość moje mają 70 cm i są bardzo
ładne, błyszczące, przyznaję, dosyć cienkie, ale nadrabiają wyglądem zazdrościcie? :classic_cool:

hmm...zazdrościłabym jakby nie były cienkie. Swojemu facetowi za to zazdroszczę...i nie tylko ja. To aż niesprawiedliwie, żeby mężczyzna miał takie włosy!

Gość Amelia3
aaaa widze ze nie tylko ja zabrałam się za zapuszczanie włosów :D mam włosy kręcone..a więc bardzo przesuszone ;/ i gdy tylko troche podrosną lece do fryzjera obciać... kupowalam już rózne mega drogie odzywki i nic... fryzjerka nadal mówila ze przesuszone...aż tu nagle... wyleciałam za granice i wróciłam po 4 miesiacach..odrazu poszlam do swojej fryzjerki a ona odrazu co zrobilam ze moje włosy sa nawilżone i tak szybko urosły :D:D:D a to wszytsko za sprawą oleków, mesek szamponów z firmy Dabur :D obecnie używam olejku migdalowego średnio 3 razy w tyg a w pozostale dni nakladam maske regenerującą z tej samej firmy która trzyma się calą noc :)) naprawde gorąco polecam można je zakupic na tej stronie http://www.dabur.com.pl/produkty-dabur gorąco polecam :D i trzymam kciuki :D

Gość lola88
olejowanie jest bardzo dobre! I wielu dziewczynom pomogło! zatem po ich efektach wierze w reaktywację także mojej czupryny:)ja używam oleju kokosowego z vitaki, nafty kosmetycznej z olejem rycynowym i jeszcze inne specyfiki....Normalnie dostałam jakiejś obsesji...co nie jest dobre chyba do końca :/ w każdym bądź razie w całym tym włosomaniactwie postanowiłam założyć bloga w którym opisuje co używam, jak , i czy to daje jakieś efekt....na razie jest kiepsko...ale przynajmniej jestem zmotywowana...mam nadzieję że za kilka miesięcy będzie jakiś progres nie tylko w długości moich włosów ale i kondycji....j Zapraszam na mojego bloga:) http://lolcia2903.blogspot.com/ Oczywiście proszę o wyrozumiałość....

Gość ewelkasz20
Ja też wzięłam się za zapuszczanie włosów dokładnie w lutym tamtego roku. od kilku lat ścinałam się na boba. tył całkiem króciutki a przód dłuższy, Ta fryzurka pasowała mi jak żadna inna, czułam się świetnie lecz postanowiłam coś zmienić i zaczęłam zapuszczać. Na początku był koszmar, nic z nimi nie szło zrobić, ani związać ani jakoś uczesać, płakałam przed lustrem, miałam załamania i już chciałam iść je zciąć. na szczęście dałam rade i już mam je do ramion :) byłam tylko wyrównać je w pażdzierniku bo jednak z przodu były za długie względem tyłu. Teraz farbuje włoski na intensywną miedz, (byłam blondynką). Używam po umyciu olejku arganowego i ich kondycja jest lepsza ale chyba zakupie ten olejek co pisała sweetKaSandra, czytałam recenzje i podobno działa

wlosy rosna ale lamia sie na koncach i dlatego nam sie wydaje ze wcale nie rosna :D ja sie przekonalam ze naprawde mi rosna i to nawet szybko! dopiero jak zafarbowalam sie na czarno. wtedy bylo widac po odrostach ze rosna. juz po 2-3 tygodniach mialam prawie 1cm odrostow! niewiarygodne :D myslalam ze mi nie rosna wcale a tu taka niespodzianka.. rosna tylko lamia sie konce i dlatego ciagle mam prawie tej samej dlugosci. aktualnie mam prawie do talii (no jakos za pasek od stanika) ale planuje scinac do polowy szyi na lato ;p mysle nad czyms takim http://www.gadulek.pl/wp-content/uploads/2010/12/MP28092010_06174.jpg a potem znowu pewnie zachce mi sie dlugich i zapuszcze;p

a jaki znacie szampon bez silikonow?? bo ja kiedys przeszulalam cala drogerie i znalazlam jeden z barwy- skrzypowy chyba za 5 zl a bez SLS tez tylko jeden byl- biosilk ale cena 40 zl

Gość Luna_31
Ja odkąd przstałam jeść mięso to zawróciałam uwage ze włsoy mega szybko mi rosna, paznokcie. Paznokcie sa twarde a włsoy lsiniace, a zawsze miałam prblem z matowymi wypdajacymi włosami i rozdwajacymi sie pazokciami, kope kasy wydalam na roznego rodzaju odzywki a wystarczyło przstac jesc miecho.

Gość lola88
ela29 ja osobiście mogę ci polecić szampony i odżywki z firmy alterra mają bardzo dobre naturalne składy, są nie drogie szampon kosztuje około 9zł z tym że dostępne są jedynie w Rossmanie. Ja używam z tej firmy szamponu morela i pszenica do włosów suchych i zniszczonych i jestem bardzo zadowolona :) warto wypróbować.

Gość lola88
co do biosilka ja jestem teraz na nie...ponieważ ma w składzie silikon który tak naprawdę wysusza włosy. Z początku daje świetny efekt ale z czasem włosy wcale nie wyglądają lepiej. Warto więcej na ten temat poszukać w internecie bo to bardzo dłuuugi temat :)

Gość mylitllepony^^
bez sls? w rosmanie- serie dla dzieci^^

Gość ewelkasz20
Dziewczyny ja od tygodnia godzinke przed myciem wmasowuje w skóre głowy i lekko na całości olejek rycynowy, póżniej myję szamponem i odżywka lub maska. Włosy są mięciutkie i zdrowe, nie spodziewałam się takiego efektu a jutro (bo myje włoski co 2 dni) zrobię mieszanke i do olejku dodam żółtko, ma to być kop dla szybszego rośnięcia ;) zobaczymy :)

Gość ewelkasz20
A ostatnio moja znajoma fryzjerka poleciła mi firme fryzjerską KEMON, poprosiłam aby mi coś sprzedała na zniszczone włosy i też tak się stało szampon i maska Kemon Liding. Maska ma konsystencje gumy do włosów i to jeszcze z pilingim. Na początku sceptycznie do tego podeszłam ale 2 razy umyłam tym włosy i widzę różnice. Maska regeneruje włos od wewnątrz dlatego po nałożeniu nie są gładkie włosy, dopiero po spłukaniu czuć różnice. Ja tą maske nakładam na włosy i zawijam folią tzn mam czepek taki zwykły do robienia pasemek i go nakładam:) I teraz nie wiem czy te moje włosy są takie gładkie i mięciutkie po tyh produktach czy po tym olejowaniu,pewnie po jednym i drugim. W każym razie jestem zadowolona :)

Gość monia567
HEJ DZIEWCZYNY CO TA ZA OLEJKI PROSZE O WIECEJ INFORMACJI

Gość lola88
Jeżeli chodzi o oleje to ja używam kokosowego z vatiki ale nie mogę o niej zbyt dużo powiedzieć ponieważ jeszcze nie skończyłam buteleczki. Dziewczyny polecają m.in olej sesa, dabur amla(zwykła lub gold do blondu), olejek khadi(na szybszy porost) jest bardzo dobrze oceniany ale niestety dość drogi...A poza tym tanio można olejować włosy oliwą z oliwek, olejek fur mama babedream ,alterra, warto poczytać i wybrać coś dla ciebie :) Lektura jest dość obszerna...ale czego się nie robi dla włosów :)

Gość ewelkasz20
Hej dziewczyny! I jak tam wasze zapuszczanie? Ja mam już prawie do łopatek :D i myśle o porządnym wycieniowaniu ich by nadać im kształt, ostatnio byłam u fryzjera w pażdzierniku i tak wytrzymałam mega długo (sukces):D farbuje się za to w domu na śliczny miedziany kolorek z loreala. Co wy na to, wystrzępić je? Jak wy sobie radzicie z zapuszczaniem?

Ja też zapuszczam włosy, ale powoli, bo bardziej zależy mi, żeby mieć ich więcej:). Moje są cienkie i rzadkie (od zawsze), pracuję nad tym, żeby zgęstniały i już widzę efekty. Wyrosło mi mnóstwo nowych włosów, całe życie miałam prześwity a teraz? Zero:). Włosy są w lepszej kondycji, grubsze (wiem, że to dziwne ale jednak) i mają większą objętość. Myślę, że za rok będę miała gęstą czuprynkę. A przez ten rok (i nie tylko) nadal będę o nie dbać i regularnie podcinać.

Jeśli chcecie zapuścić ładne, zdrowe i mocne włosy to polecam naturalną pielęgnację. Te wszystkie fryzjerskie produkty to głównie sama chemia.

Gość Iwona Wrocław
Doskonałym sposobem na zapuszczenie włosów jest założenie warkoczyków. Jest to fajna fryzura i nie kusi nas aby podcinać końcówki lub ścinać włosy bo jak ja wyglądam. W zaplecionym warkoczyku włos rośnie 1 cm / miesiąc. Sama w taki sposób zapuściłam włosy. Wbrew mitom moje włosy po warkoczykach są w doskonałej kondycji. zakładam dziewczynom włosy i wiele robi to właśnie z tego powodu. Innym sposobem jest przedłużenie włosów: wchodzisz w krótkich wychodzisz w długich :-) jak użyjesz dobrych gatunkowo to efekt jest naprawdę znakomity! Warkoczyki Przedłużanie Włosów Wrocław

Gość kuygoi
ja sobie kupilam clip in i nie musze czekac

Gość ewa883
Ja również się przyłączam do was dziewczyny! :) Włosy zapuszczam prawie już od 1,5 roku jak narazie mam takie lekko za ramiona, bo ostatnio trochę podcinałam. Jak byłam mała pamiętam miałam super gładkie długie włosy, ale pewnego razu coś mi strzeliło do głowy i zaczełam je ścinać aż doszłam do tzw. bardzo krótkich tak na męsko pożniej znowu zapuszczałam i znowu ścinałam i wogule zabawa w prostownicę w suszarke, czasami odżywka byle jaki szampon zero maseczek na włosy, i teraz są efekty mam mega przesuszone włosy poprostu siano niczym nie idzie ich ułożyć po każdym myciu muszę lekko przelecieć je prostownicą, wtedy są gładkie, kupiłam suszarkę z chłodnym nawiewem, teraz stosuje szampon loreala i odżywkę i mam niby trochę lepsze włosy maseczkę robię raz na 1-2 tygodnie. Wiem, że nie powinnam używać prostownicy ale wtedy wyglądam jak strach na wróble mam wszystkie włosy tak nastroszone, możecie to sobie tylko wyobrazić jak wyglądam po umyciu włosów bez prostowania.

Gość dsfsefgf
Moje doświadczenia z przedłużaniem włosów są bardzo duże. Korzystałam już trzykrotnie z tego zabiegu, niestety nie zawsze efekt jaki uzyskiwała moja fryzjerka był zadowalający dla mnie. Poza tym musicie uważać na niektóre Panie zajmujące się tym dodatkowo jako zajęciem na weekendy i tanim sposobem na zarobienie pieniędzy. Raz dałam się tak naciągnąć. Teraz nauczona na swoich błędach mogę z całą stanowczością polecić Wam jak nie dać się oszukać. Po pierwsze proponuję poczytać co nie co o samym zabiegu i metodach jakich można użyć. Zajrzyjcie koniecznie na Beauty for You. Tam można wszystko na spokojnie przeczytać, jest opisane każde z rodzajów przedłużania. Potem dopiero zastanówcie się i zadecydujcie co będzie dla Was najlepsze. Ja wybrałam najnowszą metodę na rynku infralight. To metoda hybrydowa która jest połączeniem metody ultradźwięków z podczerwonym światłem (modulacją krzywej cieplnej). Opracowała ją renomowana i znana włoska firma SoCap Original. Szybko i bezpiecznie. Ja sobie cenię, bo łączenia są bardzo wytrzymałe ale muszą być profesjonalnie założone. Trzymają się zdecydowanie lepiej niż wykonane innymi urządzeniami. Chętnie doradzę i powiem Wam jak takie włosy potem pielęgnować nie jest trudne, ale trzeba znać tajniki i odpowiednie sposoby.

Gość martiiii223
Według mnie na zapuszczenie włosów najlepsza maseczka z żółtek. W rok o 15 cm mi urosły. Inna sprawa, że zaczynała od zera :D Nie będę pisać eseju ale tu można o tym pocztać: zapuszczenie-wlosow. blogspot. com