Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdybym ja byla

kredyt gotowkowy-osoby znajace sie

Polecane posty

Gość gdybym ja byla

Witam. mam takie pytanie. otoz dostalam wlasnie umowe na czas okreslony, do 23 stycznia 2013 roku. teraz koncze okres probny. moje zarobki to 1900 zl netto,nie mam zqdnych zobowiazan,jestem samotna,mieszkam z rodzicami, mam 21 lat. rodzicom dokladam na zycie,ale tego bank nie musi wiedziec,wiec mozna powiedziec ze cala wyplata jest dla mnie . potrzebuje wziasc kredyt na 15000. w ktorym banku najpredzej dostane (jesli wogole)? tam gdzie mam konto(PKO) bo slyszalam ze wystarczy ze mam trzy wplywy od jednego pracodawcy i powinnam kredyt w swoim banku dostac. Orientuje sie ktos jak to jest? Prosze o odpowiedzi

Gość gdybym ja byla
nikt?

Ja w PKO sa dostałem właśnie na podstawie wpływów na konto. Z ostatnich trzech miesięcy musiały być przelewy tytułem wynagrodzenia. U mnie to było 12000

Gość kredytu nie oplaca sie brac...
wezmiesz 15000 oddasz 25000 lepiej, odkladac pieniadze w banku i na procent ...

Gość gdybym ja byla
i nie interesowalo ich na ile jest umowa o prace? zadnych zaswiadczen ani nic? bo ja mam juz trzy wplywy od jednego pracodawcy. i nie wiem tylko czy czekac do dnia kiedy umowa moja wejdzie w zycie,bo dzisiaj ja podpisalam ale z dniem 24.01.2012 czy jako ze trzeci wplyw mial miejsce to moge juz zalatwiac. moze glupie pytania zadaje ale jestem w rych sprawach ciemna a naprawde potrzebuje tej kasy.

Pewnie, że się nie opłaca, ale czasem potrzeba gotówki szybko i wyjścia nie ma.

Gość gdybym ja byla
gdybym nie musiala to bym nie brala,ale niestety zycie...

Ode mnie nie żądali żadnego żadnego zaświadczenia od pracodawcy - wystarczyły wpływy na konto. Ale więcej dowiesz się w swoim banku. Najlepiej zadzwoń i zapytaj, jakie dokumenty musisz dostarczyć.

jesteś młodą osobą i pewnie jeszcze nigdy nie korzystałaś z kredytów?? W związku z tym nie posiadasz historii kredytowej na której podstawie bank pożycza Ci pieniądze, tu pojawia się problem bo często młode osoby nie mogą skorzystać z kredytu właśnie przez to, ze nie mają historii kredytowej i taka osoba która analizuje Twój wniosek kredytowy może go odrzucić lub zażądać poręczyciela w postaci osoby fizycznej np. rodzica. Historią kredytową moze być też np. rata za laptopa czy cokolwiek. Jeśli asz umowę na rok czasu to w większości banków zaproponują ci pożyczkę na 9 miesięcy tak zeby się kończyła równo na trzy miesiace przed końcem twójej umowy o pracę.

Gość gdybym ja byla
jakas nadzieja jest :) jutro nawet sie przejde od razu po pracy i popytam. dzieki wielkie Lomu :) dobranoc

idź do kilku banków i poproś o ofertę przedstawiając swoje potrzeby i niech Ci tłumaczą aż zrozumiesz :classic_cool: ew napisz czy większe miasto a może miasteczko warto iść do banku który ma promocję na kredyty np 0 prowizji

Quercus Z tym 0% prowizji, to, jak dla mnie bajka. Odbijają sobie na oprocentowaniu rat :) black_angel23 Z Tobą też się zgodzić muszę . Niestety kredyty dla młodych, to takie błędne koło - nie dają kredytów, bo musisz mieć jakąś historię, a z drugiej strony nie możesz tej historii wypracować, bo nie dostajesz nigdzie kredytu :) Tak samo z pracą - wszędzie wymagają wieku do 25 lat, studiów i jeszcze do tego kilkuletniego doświadczenia.

A tu się nei zgadzam z tym 0 % prowizji bo w większości w takich kredytach jest obowiązkowe ubezpieczenie (które tak naprawdę nie jest obowiązkowe) ale jak się ktoś nie zna to mu wcisną. Jeśli już chodzić po bankach i szukać kredytu to nie polecam okazywania się dowodem osobistym bo wtedy wprowadzają Cię na potencjalnego kredytobiorce i w bazie danych bik sa istnieje mnóstwo zapyatń kredytowych a to źle rokuje na przyszłego kredytobiorcę, bank się tedy zastanawia czy taka osoba może już skorzystała z kilku kredytów w tym miesiącu i jeszcze jeden chce, tu zachodzi prawdopodobieństwo, ze może chce wyłudzić taki kredyt.

No więc dlatego najlepszym rozwiązaniem jest wziąć sobie kupić na raty np. monitor, konsole, laptopa, aparat. Jeśli oczywiście potrzebuje się czegoś. Dzięki temu można wyrobić sobie historię kredytową zeby w przyszłości móc skorzystać z kredytu gotówkowego a nie tylko na zakup towarów i usług.

matematyka dla mnie jest sztuką prostą :) 0 to zero pytam potwierdzają w umowie a liczyć to ja już potrafię mam kilka kredytów i wiem co mówię :P

🖐️ black angel :) W większości się z Tobą zgodzę. Poza tym okazywaniem dowodu osobistego. Bo samo okazanie dowodu osobistego jeszcze nie uprawnia do robienia zapytania w Biku.. I jest jeszcze opcja z jakiej ja korzystam jak zarządzanie raportem w Bik. Gdzie sprawdzam klienta nie robiąc zapytania kredytowego. To znacznie ułatwia pracę i nie pozostawia śladu. No i kwestia umowy na czas określony. Nie wszędzie okres kredytu kończy sią na 3 m-ce przed końcem umowy. U mnie jest to 2 m-ce. No ale każdy wniosek analizuje się indywidualnie w oparciu o staż pracy i liczbę umów. Wiadomo, ze jak ktoś jest nauczycielem i ma z roku na rok umowę przedłużaną to ma szansę dostać kredyt na dłuzej niż rok.

Tak, warto skorzystać z prmocji 0%, tylko trzeba przeliczyć cały koszt kredytu. Nie wszędzie jest obowiązkowe ubezpieczenie, nawet jak nie ma prowizji.

będę miła ty korzystasz z takiej opcji i nie pozostawiasz śladu w biku, ale do mnie czasem trafiają takie osoby co mają 10 zapytań z jednego miesiąca i jest z nimi problem.

No ale skoro mają zapytania to nie od pokazywania dowodu tylko od podpisania wniosku i zgody na przetwarzanie danych.

No oczywiście ja o tym wiem, ale widzisz taka 20 latke co karzą jej złożyć podpis o tu tu i jeszcze tu.... ludzie podpisuję papierzyska a nawet nie wiedzą co, oczywiście nie wszyscy.

Ich ryzyko, 20 latka ma już swój rozum. A jak zarabia i chce brać kredyt to już w ogóle nie ma o czym mówić... Zresztą dopóki nie skończy 25 l to marne szanse że taką kwotę dostanie, nawet z historią. Pewnie scoring ją odrzuci.