Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słonce w zimie

herbata z lisci malin-piłyscie?

Polecane posty

Gość słonce w zimie

i jaki był skutek?

u mnie nic sie nie działo, miałam cesarke, bo wszystko szczelniutko zamknięte

Gość słonce w zimie
a długo piłas? a co CI mówili, ze na co to jest, na skurcze czy tylko zmiekczenie i przygotowanie szyjki?

no co prawda chyba nie za długo piłam, bo ok 3 tygodni, bałam się wcześniej, żeby porodu nie wywołać, ale jak widać nic nie wywołałam, bo cc było

Gość słonce w zimie
3 tyg to długo

Gość Karollas432
ja piłam przed porodem + wiesiołek 3 razy dziennie. Poród miałam bardzom szybki :) więc polecam!

mi sie wydawało, ze w sumie za krótko, ale chyba taka moja "uroda", bo nic sie nie działo

Gość mama dwojeczki
Wiecie co, mnie sie wydaje, ze np. sprawa rozwaracia podczas porodu to sprawa indywidualna i zadne tam liscie malin czy inne cuda na kiju nie maja tu wplywu. Ja podczas obu porodow mialam bardzo szybko rozwarcie i porody blyskawiczne, a nie stosowalam ani zadnych lisci ani innych takich hokus pokus ;) Porod 1: w szpitalu o 2.30 w nocy, synek urodzil sie o 6.06 rano Porod 2: w szpitalu o 23.05, corcia urodzila sie o 23.58 :)

pewnie tak, bo nakupiłam sobie kilka opakowań tych malinek, a tu nic

Gość a ja pilam i mi pomogly
corka: wody odzeszy o 9 rano, szpital kroplowka bo akcja porodowa ustala, urodzilam po 18, wbolach i z kleszczami. syn: pilam herbatke na 2 tygodnie przed terminem, urodzilam tydzine po terminie. mialam skurcze, ale takie do wytrzymania w kocnu mowie do meza chodz jedziemy na porodowke : dojechalam i 20 minut pozniej syn byc na swiecie. Troche bolalo pod koniec ale do wytrzymania. polecam.

Gość mama sama w domu...
ja też piłam na 2 tyg przed terminem wody mi odeszły i nic się nie działo poród wywołany zakończony vaccum bo za długo parłam (1 h i 40 min).

Gość tikal
ja tez pilam, chyba ok. 3 tygodni, mialam zel na rozwarcie wywolywany porod i dobiero za drugim razem pomoglo, wiec u mnie ta herbatka nie zadzialala, a bardzo w nia wierzylam:)