Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pantera98733

Badania moczu- zna sie ktos i pomoże???

Polecane posty

Gość pantera98733

Do lekarza w piątek bo czekam na wyniki tarczycy, bad robilam prywatnie, przed tem mialam krwiomocz ale wyleczyłam, natomiast moim zdaniem nie jest idealnie. Kreatynina 0,90 norma 74-106 czyli tu jest dobrze (nerki) Mocz ogólny jest ok ale mocz-osad cos nie bardo chyba??? NABŁONKI PŁASKIE -liczne w polu widzenia NABŁONKI OKRĄGŁE- nieobecne ŚLUZ- obfity w preparacie LEUKOCYTY 3-6 norma 0-4 SKŁ. MINERALNE poj. szczawianu wapnia Najbardziej niepokoi mnie ten sluz obfity i szczawainy wapnia co to jest?

Gość kls
nie ma źle. Tylko trzeba więcej pić wody niegazowanej

Gość kls
szczawiany wapnia bo za mało pijesz wody, pij czerwone herbaty, daj nerkom pracować, im wiecej pijesz tym lepiej pracują i nie robią się szczawiany

Gość wyniki wskazują na niedoleczon
e zapalenie pęcherza. Mówiłaś że miałaś krwiomocz, więc potrzebna dalsza kuracja

Gość kls
bzdura nie ma żadnego zapalenia pęcherza...

leukocyty niby nie w normie, bo do 6, ale moze to błąd laboratorium

Gość kls
wiem, że nie powinno byc kreatyniny (białka) bo wtedy sugeruje tu problem z nerkam. Normę spełniasz jest ok. Pij sok z żurawiny 100% z apteki, trzymaj się w cieple i nawilżaj wodą organizm

Gość kls
moja diagnoza: przeżyjesz :)

Gość pantera98733
dzieki dziewczyny, jak zwykle można na was liczyc :) dalam ten temat na rozne fora i zero odp. Biochemia glukoza 75mg/dl norma 74-106 przepraszam pomylka! teraz prawidlowo bo spisalam glukoze Kreatynina 0,90 mg/dl norma 0,60-1,10 czyli ok a mocz ogólny wychodzi ok Barwa -zółty przejzystość- klarowny ph- 6,0 ciężar właściwy- 1,025 norma 1,015- 1,025 Białko- nieobecne Glukoza- nie wykryto Bilirubina- nieobecna Urobilinogen- prawidłowy Ciałka ketonowe- nieobecne Azotyny- nieobecne Krew- nieobecna Fakt mało pije :( biore Nursea na drogi moczowe i moje cisnienie i puls wrocilo do normy, przedtem mialam wysokie z powodu nerek. wiec jesli ogolne wychodz ok to chyba zle nie ma?

no teraz to widzę o co chodzi tak nereczki masz ok reszta to tak jak napisały dziewczyny nabłonki to pewnie troche zanieczyszczony mocz i to wsio zwróć tylko uwagę w następnym badaniu na leukocyty czy nie urosły

Gość pantera98733
dzieki, dzieki jeszcze tylko tarczyca Kreatynina metoda kinetyczna z alkaicznym pikrynianem Z krwi, nie znam sie...