Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agatka787

ginekolog! ;(

Polecane posty

Gość Agatka787

Witajcie. Mam 14 lat. Panicznie boję się wizyty u ginekologa... Jak sobie pomyślę, że to już za dwa lata... Ostatnio nie umiem o niczym innym myśleć. Nie umiem opanować stresu i strachu... Nie boję się samej wizyty, tylko badania ginekologiczego... Mam niedoczynność tarczycy oraz zapalenie hashimoto i chodzę do endokrynologa. Przy każdej wizycie u niego panicznie boję się, że karze mi pójść do ginekologa... Czy może tak zrobić? A czy ginekolog będzie miał coś przeciwko, jeżeli chciałabym by moja przyjaciółka była przy moim badaniu ginekologicznym?

Gość Koliberek35
nie masz się czego bać, moze również być twoja przyjaciółka przy badaniu Ginekologicznym a najlepiej jakby była Twoja mama Pierwsze badanie jest trochę nieprzyjemne , ale nie znów straszne . Ja byłam tez badana pierwszy raz przez Ginekologa w twoim wieku i przeżyłam to . A twój Endokrynolog moze cie wysłać na badanie jak masz ta Chorobę

Gość Agatka787
Koliberek35 bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Nawet nie wiesz jaka jestem przestraszona, odkąd poczytałam przeżycia innych dziewczyn po pierwszej wizycie. Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie. Jak myślisz? Czy warto bym porozmawiała o pierwszej wizycie u ginekologa z np. jakąś zaufaną nauczycielką? Ona by mnie chyba bardziej uspokoiła niż artykuły w internecie.