Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierścionek na ślubie???

co tu teraz zrobić

Polecane posty

niedługo ślub, mam pierścionek zaręczynowy i nie wyobrażam sobie nie założyć go na ślub. normalnie noszę go na palcu serdecznym prawej dloni. na ślub przełożyłabym go na lewą dłoń, ale na palec serdeczny jest za duży (mam szczuplejsze palce u lewej), a na środkowe obu rąk za mały. czy mogę zostawić pierścionek na tym palcu, na który mąż będzie zakładał mi obrączkę? czy nie będzie to jakoś dziwnie wyglądało? wiem, wiem - zeby ludzie tylko takie problemy mięli

no to może przed ślubem idź do jubilera i poszerz sobie pierścionek zaręczynowy, tak żeby pasował na lewą rękę :) to jest koszt pewnie ok 20 zł i najpóźniej następnego dnia będzie do odbioru (chociaż mojej mamie rozciągali obrączkę do 2h). Ja też teraz noszę na serdecznym prawej ręki, a potem przekładam na lewą :)

Gość :@c vbseawd
odwołaj ślub!!!co ty kurwa myslisz tak nie moze byc

Gość garnitur meski
po slubie tez bedziesz nosila go juz na lewej rece wiec go zmniejsz i po problemie bedzie juz potem tez pasowal jak ulal:)

Gość w życiu nie zaopiekowalabym
ja mam zaręczynowy pod obrączką od 2 lat i nikt mi nic nie mówi;)

Gość gryczka
A ja od ślubu pierścionka nie noszę :-D Tylko obrączkę.

Gość biały welon
potem można nosić na ślubnym obrączkę i pierścionek i nikt nie musi nic mówić, ale na ślubie palec powinien być wolny na obrączkę. Więc zaręczynowy powinien powędrować na lewą rękę.

Gość fioletowe irysy
Ja miałam odwrotnie, tzn. nie mogłam przełożyć pierścionka zaręczynowego na lewą dłoń, bo mam grubsze palce. W dniu ślubu, tuż przed wyjazdem do kościoła, po prostu zostawiłam pierścionek w domu, schowałam go do pudełeczka po obrączkach. I nie noszę go już, bo do obrączki jakoś mi nie pasuje, a poza tym obrączkę mam dość zdobną. Pierścionek zostawiłam na pamiątkę, może kiedyś córce się spodoba.

te, które piszą że po ślubie NA PEWNO i tak będę go musiała nosić na lewej ręce są w błędzie bo zamierzam go nosić razem z obrączką. I to właśnie dlatego nie chcę go zmniejszać tylko po to żeby założyć go na ślub. Ostatnio przeglądałam zdjęcia ze ślubu koleżanki i ona miała pierścionek na serdecznym prawej ręki, czyli facet zakładał jej obrączkę na palec, na którym był pierścionek więc to chyba nie jest zabronione. nie więm więc dlaczego ktoś napisał że palec na obrączkę MUSI być wolny

Gość a taka moze byccc?
załóż na nogę, a co

Myślę,że może być tak jak piszesz, o ile oczko pierścionka nie jest zbyt duże, bo będzie stukać o obraczkę i obrączka się zniszczy szybciej..

Gość zatrwożony twoją głupotą
🖐️

Gość Van Zann
wciśnij sobie na łechechechechtaczkę :classic_cool:

Gość camerun
ale masz qrwa problem. weź skocz najlepiej 🖐️