Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cieekaawskkaaaiiiiii

kontrola z zusu? tylko do 16.00 czy moga tez przyjsc posniej?

Polecane posty

łażą tez w weekendy ?

nikt nie wie? czy na tym forum rozmowy sie tocza tylko o pieluchach??

Gość noami..
a w jakim w ogóle celu maja przychodzic? :-O

Gość autorka zapewne
wyłudziła zwolnienie a wcale nie jest chora, ma dużo sil i chęci latać z dupą po mieście i dobrze się bawić, lub dodatkowo zarabiać w tym czasie a boi się wizyty z zus bo przecież wyłudza zasiłek :D

autorka postu powyzej pewnie robi kariere wróżbitki . a ty co ? w robocie w necie siedzisz? Darmozjadzie?

jakbym miała taka prace jak Ty, ze dupy nie ruszam przez cały dzien sprzed komputera , na którym siedze na kafeterii to nawet bym rodziła w robocie.

Gość nie znosze chamstwa
a czemu autorko od razu tak chamsko? co? moze stonuj nieco swoje wypowiedzi bo raczej na oszolomiastego krzykacza wychodzisz

Gość do autorki.......
ze swoim poziomem jak mniemam pracujesz co najwzyej jako obsługa szaletu miejskiego:O

a chamskim nie było stwierdzenie, ze chce wyłudzac kase od zusu? Nie chce wyłudzac, przez 7 lat pracy moze w sumie byłam 10 dni na zolnieniu, a teraz jak potrzebuje spokoju - bo prace mam stresujaca, wsród zarazków i do tego co rano zawsze wymiotuje jak w zegarku o 8 i 11 to dostałam zwolnienie lezace. I wkurzaja mnie takie baby co to same kawe pija przez 8 godzin dziennie nie ruszajac sie z miejsca i zdzblo w oku blizniego widza, ale w swoim belki juz nie dostrzegają.

Gość nie znosze chamstwa
wszystko cie tak w zyciu wkurza? trzeba sie bylo nad dzieckiem zastanowic z takim poziomem nerwowosci... rece opadaja na takie jak ty, nawet argumentowac bez obrazania innych nie potrafisz

Gość nie znosze chamstwa
dla ciebie praca w biurze rowna sie brakowi stresu? wyklucza zmeczenie i mdlosci? czemu obrazasz? to ze masz prace ktora poleca na zapierniczaniu nie znaczy, ze ktos kto wykonuje inna prace jest od razu baba popijajaca kawke od rana do wieczora...co zal ci dupe sciska czy jak?

Przepraszam bardzo, ale cuy "wyłudziła zwolnienie a wcale nie jest chora, ma dużo sil i chęci latać z dupą po mieście i dobrze się bawić, lub dodatkowo zarabiać w tym czasie a boi się wizyty z zus bo przecież wyłudza zasiłek" - czyli pomowienie o oszustwo jest ok, ale to ze ja sie na takie cos zdenerwowałam to juz beee, tak ? Zastanowice sie, kto pierwszy zaczał i w jakim tonie. Rozumiem ze ta wypowiedz dot mojej osoby była kwintesencja kultury i ogłady?

i co ? teraz obronczyniom zabrakło argumentów?

Gość mamamammamamama
dziewczyny uspokójcie się.... po co wzięłas zwolnienie żeby leżec? ja tez miałam pracę zagrazającą (pracuję z dzieciakam uposledzonymii fizyczna rehabilitacja) i dostałam normalne zwolnienie, nie musze sie kryc, chodze normalnie, w karcie lekarz pisze prawde, szkodliwe warunki dla zdrowia i juz. I nie unoś się tak, bo na wymioty chyba lekarz lezenia nie daje ani na zarazki w pracy...

Gość paula111222
No coś Ty o 16 wielcy państwo z zusu już dawno są po pracy więc nie przyjdą.

Gość kreola
czemu zus ma cie kontrolowac? chory ma prawo na spacery w ramach zdrowotnych

dostałam lezace L4, wiec moga przyjsc i skontrolowac...

chciałam :chodzace" ale lekarz mi powiedział, ze w ciazy to tylko lezace sie daje. A pracuje w przedszkolu z dziecmi, wiec bez przerwy któres na mnie kicha itd.

Gość kreola
moze i lezace sie daje, ale kobieta w ciazy ma prawo chodzic na spacery co jest wskazane nawet jak zwolnienie jest"lezace", powiem krotko nawet jakby cie w domu nie bylo moga cie cmoknac. do kobiet w ciazy malo kto zaglada, prawie wcale. z kobieta w ciazy jeszcze nikt nie wygral:)

Gość paula111222
Dokładnie.Ja miałam ciążę zagrożoną więc cały czas l4 i nikt do mnie nie zajrzał.

Gość emska
pierwsze słyszę, że dają leżące. Ja zawsze miałam chodzące, pomimo, że ciąża zagrożona.

Gość joannabbbbbbbb
mogą być po godzinie 16-jak najbardziej.... w weekendy rowniez zdarza sie, ze kontrolujemy

Gość joannabbbbbbbb
drogie Panie nie ma czegoś takie jak chodzące czy też leżące- zwolnienie to zwolnienie przy kodzie z jak to okreslacie"chodzacego" oznacza, ze mozesz wyjsc do apteki, do sklepu po produkty niezbedne do funkcjonowania, do przychodni, laboratorium! ale i tak jak przyjdzie kontrol, i tak musisz dzwonic lub pisac wyjasnienie....

Gość joannabbbbbbbb
jedne nie maja kontroli inne tak- wszystko odbywa sie na chybil trafił....

Gość emska
joannabbbb możesz turlać groszki. Moja matka pracuje w zusie i dopytała się dokładnie tych od zwolnień. Waśnie w przypadku kodu 1 może zrobić rzeczy podane przez ciebie.

Gość joannabbbbbbbb
:) kobietko wiem co mowie uwierz..... przy tzw kodzie gdzie masz zaznaczone ze mozesz chodzic to tylko -wyjscia na badania, do lekarza, do przychodni po recepte, do sklepu po zakupy zwynosciowe, do laboratorium i apteki....... mozesz sie tez wytlumaczyc, ze jak cie nie zastali w domu- lezalas np. u rodzicow w domu, bo sama sie balas a tego dnia bardzo zle sie czulas!!!!(bo nigdzie na zwolenineiu nie ma zaznaczone gdzie masz przebywac podczas zwolennienia tzn gdzie masz lezec.... jednakze gdy bedziesz przebywac podczas zwonienia w innym miescie muisz powiadomic zus

Gość emska
a jak mam leżące to już do lekarza wyjść nie można.... Kobietko popukaj się w głowę;-) W sumie to mam wybór wierzyć matce, która pracuje w zusie albo anonimowej kobiecie z forum.

Gość a moim zdaniem nie
Po pierwsze: Tak moga przyjsc po 16, do mojej sasiadki, chorej na grype przyszli w sobote o 18 :) Po drugie chodzace to chodzace niekoniecznie do lekarza, bo jak leze to co do lekarza i na badania nie moge wyjsc ?-smieszne. Wyobraz sobie kierwoce ze zlamana reke. Dostaje zwolonienie z 2 tzn ze nie moze pelnic swoich obowiazkow sluzbowych (BO NIBY JAk ze zlamana reka) ale moze wychodzic z domu (bo zlaman areka to nie jest wskazanie do lezenia plackiem w domu) Po trzecie co Was obchodzi kto kiedy jakie zwolnienia bierze. Panstwo nie tak nas okrada i ma w dupie. Ja w pierwszej ciazy pracowalam do konca , 23 bylam w pracy, 24 urodzialam, jak przyszlam z macierzynskiego czekalo na mnie wypowiedzienie(znaczy nie przedluzono ze mna umowy), w drugiej ciazy juz taka glupia nie bylam, poszlam na zwolnienie w 12 tygodniu (fakt, ze tez musialam) i nie zaluje (bylam do konca ciazy)-spedzilam przynajmniej czas ze starszym dzieckiem. A autorka ktora pracuje w przedszkolu naprawde bardzo dobre rozumowanie, male dzieci sa nosicielami mnostwa wirusow,groznych w ciazy np. cytomegalii, rozyczki...lepiej chuchac na zimne. Autorko: podobno kontrole na l4 ciazowym sa rzadkie, ale jesli sie zdarza a Ciebie nie bedzie w domu to biegnij do ginekologa niech wpisze w karte, ze akurat bylas na wizycie