Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość :):):):):):):)ooooouuuu

czy jest sens robic test Pappa polaczony z tym specjalnym usg

Polecane posty

w wieku 31 lat?

Wg mnie jest zawsze sens robić genetyczne usg. Ale z pappem bym się wstrzymała, jeśli przezierność by wyszła duża to bym robiła.

Gość ypsylon ...............
a czemu ma sie wstrzymac ? Przeciez to badanie nieinwazyjne, wiec napewno nie zaszkodzi ;)

Pytanie czy wyniki badań wpłyną na Twoją decyzję o utrzymaniu ciąży? Czy w twojej rodzinie są choroby genetyczne? Ja osobiście zrobiłam usg genetyczne (mam 30 lat), żeby być spokojniejszą. Wyniki były dobre, w związku z tym nie bawiłam się w inne badania. Zresztą nawet gdyby okazało się, że dziecko ma wady zdecydowałabym się je urodzić. Warto porozmawiać z lekarzem prowadzącym ciążę, czy takie badania mają u Ciebie sens.

ogolnie nie mam zadnych chorob genetycznych w rodzinie, z tym ze to jest moja 1 ciaza i mam 31 lat. Wiec jedynym wskazaniem jest wiek.

Z tym wiekiem to jeszcze nie jest tak źle :) Po 35 roku życia mogłabyś się martwić. Test Pappa to dodatkowy koszt, już samo usg genetyczne sporo kosztuje, więc to już Twój wybór. Ja sobie Pappę odpuściłam. Znajoma robiła obydwa badania, ale dlatego, że pierwsze dziecko urodziło się chore.