Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiak21mk

jednodniowy okres ciąża?

Polecane posty

Gość gosiak21mk

Witam ! Mam pewien problem, otóż 28.12.2011 kochałam się z moim narzeczonym bez zabezpieczenia i akurat w dzien owulacji *poznałam po śluzie , doskonale znam swoj cykl więc wiem kiedy co i jak :) na drugi dzien 12h po stosunku zażyłam tabletke escapelle ( jednak na ulotce jest napisane ze chroni ona przed ciaza jedynie przed owulacja a ja juz bylam po owulacji ) , 15.01 w nocy dostałam krwawienia z okropnym bólem brzucha przez który wylądowałam na pogotowiu...jednak "okres" trwał tylko jeden dzien przez cały poniedziałek, na drugi dzień już go nie bylo. Chciałabym dowiedzieć się czy mogę byc w ciązy? Wizyte u lekarza mam dopiero za tydzień. Może ktoraś z Was miała kiedyś taka sytuację? ( proszę tylko aby nikt nie pisał zeby zrobic test bo to wiem :)) Dodam jeszcze, że bolą mnie na dole plecy i ciagle tylko chodze i jem wszystko co sie da ;) pozdrawiam i licze na odpowiedz

Gość pierniczekzpolewa
ja tak miałam ,jeszcze w dodatku łudzilam sie bo w ciazy nie za bardzo chcialam byc wiec myslalam,ze taki okres krotki to ze stresu czy cos

Gość pierniczekzpolewa
jesli chodzi o jedzenie co sie da to za wczesnie hehe

Gość Niewidoczny dla innych
" ciagle tylko chodze i jem wszystko co sie da " - a ciemna kreska na brzuchu już ci się zrobiła ? Boże, dziewczyny się naczytaja i myślą, że kilka dni PO już będą miały smaki.

Mam nadzieje ze bylas u lekarza i zrobilas test, wydaje mi sie ze nie powinnas byc w ciazy, ale lepiej sie upewnic. Co do tego, ze boli Cie wszystko, jesz i mialas okres 1dniowy - to wynik tabletki 72po - zawiera ona duza dawke hormonow co czasami jest przyczyna takich zawirowan organizmu. Glowa do gory- nastepnym razem pomysl o ANTYKONCEPCJI, zebys znow nie musiala stostowac takiej dawki hormonow - poczytaj sobie artykuly na wpadka . pl jesli masz watpliwosci.

Gość gosiak21mk
jem co sie da zawsze przed miesiaczka dlatego mysle ze to moze byc wlasnie nia spowodowane a nie ciaza, nie mam 17 lat zeby sobie myslec ze po tygodniu dopadna mnie wszystkie mozliwe objawy ciazy. a jesli chodzi o dzialanie tabletki PO to troche za pozno bo okres idealnie dostalam w dniu kiedy powinnam dostac , nie mialam zadnych skutkow ubocznych po escapelle wiec chyba "dobrze" przyjelam tak duza dawke hormonow.

Gość sorry ,ze tak napisze ,ale
skoro dobrze znasz swoje cialo , a nie chcesz byc w ciazy ( wzielas tabletke wiec chyba nie ) to po co uprawiasz seks dokladnie w owulacje ???Trzeba tez pomyslec o dodatkowej antykoncepcji np gumki. Moze zmierz jutro rano przed wstaniem z lozka temp. w pochwie , jak bedzie wysoka pow.37 to byc moze ciaza ( bo teoretycznie jestes po okresie ) Teraz mozesz tez obejrzec swoje wargi sromowe i wejscie do pochwy ( uzyj lusterka) . W ciazy wargi lub wejscie do pochwy sinieje .

Gość gosiak21mk
hmm sytuacja jest troszke dziwna bo ja chcialabym byc w ciazy ale moj narzeczony mowi ze jeszcze za wczesnie troszke ale poniosla nas po prostu chwila.. dzieki za rady

Gość Jo------anna
Mam nadzieję, że to jednak nie ciąża, bo tabletką mogłaś zaszkodzić dziecku..To nie zwykły apap.

Jo------anna, pisze jak byk w ulotce, że przy ewentualnym zapłodnieniu tabletka nie wpływa niekorzystnie na płód, więc nie strasz autorki.

Gość Jo------anna
lewonorgestrel*

Gość sorry ,ze tak napisze ,ale
gosiak sprawdzalas zasinienie warg lub wejscia do pochwy?

Gość gosiak21mk
jeszcze nie sprawdzilam , zrobie to wieczorem escapelle nie wplywa zle na plod jesli juz doszlo do zaplodnienia, to podtrzymuje ciaze wiec o to jestem spokojna