Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Nasturcja

Alkohol na imprezie dla dziecka?

Polecane posty

Gość Mama Nasturcja

Cześć Mamy, pytam z ciekawości czy u Was na imprezkach typu roczek był/będzie alkohol? U nas nie, myśleliśmy o winie, ale znam dobrze gości i wiem że imprezka byłaby długa głośna i męcząca dla malucha dlatego zdecydowaliśmy że zero alkoholu. A jak u Was?

Gość Millllllllan
u nas na nie było bo nie miałam ochoty bawić gości do późnej godziny

U nas zawsze na imprezach jest alkohol, ale znam na tyle gości i oni są na tyle rozważni, ze zawsze wychodzą od nas z takich imprez ok 20:30 - kiedy moje dziecko jest już śpiące. Nikt nigdy nie pije do upicia się zupełnego, tylko szampan, wino dla kobiet, drinki dla mężczyzn, ale zawsze kończy się miło i kulturalnie. Dziecko itak zawsze jest prawie cała imprezę w swoim pokoju z resztą dzieci, więc go to mało obchodzi, z resztą ma niecałe 3 latka dopiero. Każdy z gości pije tak dla lepszego humoru, nie by się upić do upadłego. Także uważam, że to zależy od gości...

Gość Mama Nasturcja
no właśnie, Millllllan - u mnie identyczne obawy :-)

Gość Millllllllan
ja wiem że mąż ze szwagrem by pił jak głupi bo widzą się bardzo rzadko poza tym to impreza dla dziecka nie dla rodziców

Gość Mama Nasturcja
no właśnie dla dziecka przede wszystkim :-) Mąż nie pije akurat ale kilka osób by się znalazło co by sobie posiedzieli do północy

Gość Millllllllan
Mi by się nie chciało tak długo siedzieć poza tym dziecko trzeba wykąpać, położyć spać a z gośćmi jeszcze wstawionymi to trudniej

raz na rok można sobie przypomniec stare, dobre czasy i posiedzieć do rana:) jak dla mnie nie ma problemu...zresztą roczniak ile skorzysta z takiej imprezy? sytuacja gdzie jest wiecej niż zwykle osób w domu nie jest komfortowa, że wszyscy będa dzibdziać i ciumkać jeszcze mniej...mi sie widzi, że ta impreza jest bardziej dla dorosłych - dziecko będzie miał więcej zabawy jak będzie starsze

u nas nie bylo wcale- ani na 1 ani na 2-to urodzinki dziecka- nie nasze- i to sie goscie dostosowuja do tego- a nie my do gosci

nie było i nigdy nie będzie tzn będzie na 18-tce wcześniej nie dla mnie jest jasne że jak to urodziny dziecka to wszystko ma być takie by dziecko mogło jeść i pić więc alkoholu nie ma!