Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość zabkowaPANI

jak pokonać strach przed dentysta?

Polecane posty

Gość Andzia888
Cóż, ten Bamed faktycznie jest dobry. Nie lubię dentystów (dentofobką też nie jestem :P) ale lekarki w bamedzie są fajne i dobrze leczą.

Gość lemons
w nowoczesnych gabinetach tak naprawdę strach sam mija po pierwszej wizycie - lekarze są mili, nie to co kiedyś. Do tego znieczulenie to teraz standard, a nie luksus. Ja chodzę do Dental Services od dłuższego czasu, przerzuciłam się na nih po dentyście z NFZ i różnica jest ogromna - czuję, jakbym epokę przeskoczyła jeśli chodzi o jakość usług

Gość gość
Ja mam tak jak zalozycielka tematu ,wolalam rodzic niz siedziec u dentystki.Skutek wiadomy.Kiedys borowali bez znieczulenia.wiec gabinet omijalam szerokim lukiem.Dodam ze mialam mozliwosc wyleczenia zebow za darmo,ale z niej nie skorzystalam..... zdziwiona bylam idac kolka lat temu do gabinetu prywatnego czyscic nalot /OCZYWISCIE POD ZASTRZYKIEM/, prywatnie wygladem.atmosfera jaka tam panuje,czulam sie jak u kosmetyczki,,,a dawno temu wyrywalam pod dwoma zastrzykami.,nie ma co sie bac,jest znieczulenie,nawet przy mojej chorobie na serce dostalam dwa zastrzyki,przy wyrywaniu .oraz przy plombowaniu.................................mimo mojej awersjii do dentysty z odraza patrze na osoby u ktorych widoczny jest brak zebow ,ktory rzuca sie w oczy..

Gość Marzena43___
Strach przed dentystą znika w momencie, kiedy trafimy do dobrego gabinetu. Ja przez długi czas unikałam wizyt u dentystów, bo miałam złe wspomnienia z dzieciństwa i z podstawówki. Dopiero po jakimś czasie wybrałam się z moją znajomą do Dentestetica i wtedy zmieniłam zdanie o dentystach :) Teraz chodzę regularnie na przeglądy.

Gość gość
Zgodzę się z przedmówcą, wszystko zależy od podejścia dentysty oraz miejsca. Ja natrafiłam na bardzo miłych specjalisów, delikatnych, a przy tym bardzo dokładnych – ciężko się przy nich niepotrzebnie stresować :) Jeśli jesteś z Kalisza to polecam Ci ich gabinet stomatologiczny http://www.kalmedica.com.pl/ :)

Gość gość
ja też już nie boję się wizyt u dentysty,odkąd trafiłam do mojego obecnego doktora z kliniki http://kurban.com.pl/ w porównaniu z poprzednimi lekarzami jest miły i delikatny,dlatego w razie potrzeby odwiedzam go bez obaw.

Gość gość
Dokładnie tak. Strach przed dentystą mija tylko kiedy trafi się do dobrego dentysty z odpowiednim dla nas podejściem. Ja na takiego trafiłam i za żadne skarby już nie pójdę do innego.

Gość malinkaxx
trzeba po prostu znaleźć zaufanego doktora i mieć świadomość,że to co robi jest dla naszego dobra. udało mi się trafić na takiego w poradni niedaleko: http://dentystazamosc.pl/ myślę,że ważny jest dobry kontakt lekarza z pacjentem,mnie np. trochę uspokaja rozmowa podczas leczenia.

Gość gość
ja też czuję się raźniej na fotelu,kiedy doktor jest miły i uśmiechnięty. a do dentysty chodzę tutaj: www.ferreus.pl i wiem,że zawsze w razie bólu mogę liczyć na pomoc mojego pana dr ;)

Gość Gosia999
Do niedawna też miałam obawy przed wizytą u dentysty, ale poszłam do dobrej kliniki i pokazano mi tam jak powinna wyglądać profesjonalna usługa. Więcej dla zainteresowanych: http://www.villanova.pl/16/1/KLINIKA.htm

Gość gość
Ja odwiedzam gabinet www.stomatologia-banino.pl i o strachu nie ma mowy,bo mam świadomość,że lekarze są mili,posiadają stosowną wiedzę i doświadczenie. Leczę się również ortodontycznie i z efektów jestem zadowolona.

Gość gość
ja już zapomniałam,co to strach przed dentystą. odkąd za namową przyjaciółki trafiłam do lubelskiej kliniki http://www.new-dent.pl/ chodzę na wizyty ze spokojem,bo wiem,że jestem w dobrych rękach.

Gość gość
ludziska uświadomcie sobie jedno ,że w dzisiejszych czasach wszystko poszło na tyle do przodu że naprawdę u dentysty nic nie boli.Mój mąż cierpiał z miesiąc czasu ,wył jak kojot do księżyca,cuda wianki z tym zębem robił ,w końcu nie wytrzymałam i pod różnymi groźbami zawiozłam go do gabinetu,gdy wyszedł to jego podziękowaniom mi nie było końca ,a naprawdę był cykor .Sam przyznał że go to nic nie bolało

Gość gość
Wystarczy wybrac po prostu odpowiedni gabinet, nie taki ktory straszy Cie juz samym wygladem, bo nawet w dzisiejszych czasach sie to zdarza bardzo czesto. Ja Ci moge polecic www.evitaspa.pl

Gość gość
Dla mnie to kwestia podejścia psychicznego, wiec wybieram odpowiednie miejsca, chodze tutaj www.ortodontawroclaw.com.pl/ Wazne jest dla mnie, żeby gabinet był zadbany, w miare nowy i, żebym nie stresowala już się samym przybyciem do tego miejsca, tam gdzie chodze jest okej, bardzo dobrze się tam czuje

Gość gość
Po prostu iść do dobrego gabinetu stomatologicznego - co innego pozostaje. Jak chcesz, łap kontakt do mojego dentysty: http://medicodent.pl/#start. Mają naprawdę fajne metody leczenia

Gość gość
Iść do dobrego dentysty, który potrafi leczyć bez bólu, a są tacy - znieczulenie i delikatność robią swoje, czego doświadczam umawiając się na wizyty w http://addent.pl/kontakt.html.

Gość gość
strach przed dentysta to nie strach przed bolem. co mi po tym ze mnie nie bedzie bolalo skoro cala wrecz jestem sparalizowana jak slysze odglos wiertla. boli czy nie boli nikt z przyjemnoscia do dentysty nie chodzi bo kto normalny lubi ja mu w gebie ktos grzebie?

Gość gość
o nie denysya

Gość gość
Jak mialam mniej lat tez, ile ja to nie najadlam się strachu przed dentysta, matko. W koncu z mama wybrałyśmy się do www.ortodontawroclaw.com.pl i duzo duzo lepiej, naprawde, jakies ma inne znieczulenie, tez inna reka do robienia tego, polecam jak najbardziej!

Gość OlkaRika
To się naprawdę nie ma czego bać :) Aktualnie gabinety stomatologiczne są wyposażone w nowoczesne sprzęty, dzięki którym leczenie wygląda zupełnie inaczej niż jeszcze przed kilkoma laty ;). Przekonałam się o tym gdy poszłam do kliniki Odent w Warszawie. Patrząc na zdjęcia - http://odent.pl/ , widzimy naprawdę profesjonalnie wyposażone gabinety :) Nie ma się czego bać, przecież robimy to dla siebie, a nie dla kogoś :) To nasz uśmiech :)

Gość gość
mój chłopak tez się chorobliwie bał, trauma z dzieciństwa. Niedawno był, też miał 7 wyrywaną i po powrocie powiedział że praktycznie nic nie czuł ;) więc..powodzneia :)

Gość gość
Ja tez np. mam bardzo przyjazny gabinet www.stomatologkolobrzeg.com.pl i w ogole nie obawiam się kolejnych wizyt

Gość gość
Musisz trafić na takiego dentystę, który wykona zabieg bezboleśnie. Moim zdaniem najlepszy na pierwszy raz będzie stomatolog z kliniki stomatologicznej http://www.rojekdental.pl/ często wykonuje tam zabiegi leczenia zębów i jestem zadowolona, dzięki nim pokonałam swój strach przed dentystami.

Gość gość
NIE DA SIE. musisz z tych strachem zyc. Nie sluchaj tych co mowia ze trzeba znalesc dobrego dentyste. Poniewaz to ze zabieg jest bzebolesny to dzisiaj nic nowego TO STANDARD zeby nie bolalo. A i tak sie czlowiek boi. Czy boli czy nie chyba nikt nie lubi jak mu sie w gebie grzebie.

Gość gość
Zgadzam sie. Moj strach nie ma nic wspolnego z bólem. Mnie nigdy u dentysty nie boli a i tak sie boje przed kazda wizyta. Nie lubie i koniec tego wiercenia, zapachu specyficznego jaki jest w gabinecie wszystkiego.

Gość gość
czasem też pomaga znalezienie odpowiedniego dentysty. Ja prawdziwego specjalistę znalazłam w www.prodent.net.pl dzięki czemu oduczyłam się strachu przed wizytą

Gość gość
Strach przed dentystą można pokonać tylko dzięki odpowiedniemu nastawieniu tego drugiego. W Sanusdent na Ochocie tak właśnie jest (atmosfera jest wspaniała), przed zabiegiem pani doktor mówi co krok po kroku będzie robiła. Zabiegi są raczej bezbolesne a rekonwalescencja jest krótka :)

Gość gość
jeśli mieszkacie w wawie lub w okolicy polecam klinikę demed i dr. Karpińskiego - mnie wyrywał na raz trzy korzenie (w tym ósemkę) w ciągu 7 minut, nie poczułam nic, ani bólu, ani uczucia łamania kości, rwania czy uczucia że mi zaraz szczęka pęknie, byłam w takim szoku że do dziś jestem

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować