Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idź zawsze to nowe

zrobiłam coś okropnegi, jest mi z tym źle, ale nie da się juz tego naprawić

Polecane posty

Gość idź zawsze to nowe
ale to był otak mocno że aż ze schodów spadł biedny :( dlatego tAK I ŹLE!! ZJEDZCIE MNIE... CZUJE SIE PODLE

Gość dsjgdfghfdhklgfjhkl
jejku, czy ja pisze o klapsach gdy dziecko cos boli? Pisze, ze jak dziecko jest złosliwe i placze na zlosc (np ja czasem tak robilam) to wtedy jak dostałam klapsa to mi wszystko przechodzilo jak reka odjal. i nie mam traumy.

Gość ajajajjjj
to chyba już podszyw

Gość idź zawsze to nowe
dobra...koniec... to jest prowo;) chcialam sprawdzić reakcję:)

Gość Jagoda26
o matko!!ze schodów!!kurcze,to musiałaś mu walnąć pożądnie.Ja wiem ajajajajaj,zawsze tak sobie mysle jak mówisz i dlatego już nigdy jej nie potrząsnęłam a ma teraz prawie 14 m-cy.Nigdy już tego nie zrobię,nigdy!!!!

Gość ajajajjjj
chodzi o to, że jak dziecko ciężko zachoruje, ze moze umrzeć, lub umrze, to wtedy myślenie nam sie zmienia, nie chodzi o np. zapalenie oskrzeli w chwilach złości pomyśl, ze mogłoby dzieciątka już na świecie nie być i cieszmy się tym, ze jest, a nie z byle powodu w łeb, czy nawet klaps klaps to według mnie dla dużego dziecka jest zarezerwowany,a nie 20 miesięcznego ja mam 3 miesiące starsezgo, ale nie wyobrażam sobie dać mu nawet klapsa jak narazie, pomimo, ze czasem z równowagi mnie wyprowadza wstaję wtedy zaciskam zęby i czekam chwilę, a w sumie do cierpliwych nie należe

Gość idź zawsze to nowe
a on mi oddał, wziąl mnie za włosy i wrzucił do boksu smietnikowego (: w zyciu bym sie nie spodzewała ze mały am tyle siły!!

autorka pisze ze tak go mocno uderzyła w głowe ze az ze chodów spadł a wy piszecie że ten "klaps" w głowe krzywdy nie zrobi.Ja doprawdy nie rozumiem was ludzie jak możecie bronic tak brutalnego traktowania dzieci, i jeszce dopisujecie zematka nie ma prawa go przepraszać bo według was wymierzyla mu sluszną kare.Chore, leczcie się ludzie, a na pani : P: P: P: P: P to juz całkowicie zawiodlam sie na niej, jak ona jako matka moze tak nieludzkie traktowanie dziecka popierac i stanowczo zakazywac przeproszenie za brutalnosc do wlasnego dziecka,uderzając po glowie maluszka, według niej to była sluszna kara.Dla mnie to jest juz forma znęcania się i tyle

Gość ajajajjjj
toksyczna to prowo

Gość ajajajjjj
ale pogadać mozemy

Gość idź zawsze to nowe
12:47 [zgłoś do usunięcia]idź zawsze to nowe ale to był otak mocno że aż ze schodów spadł biedny dlatego tAK I ŹLE!! ZJEDZCIE MNIE... CZUJE SIE PODLE to akurat podszyw

Gość Jagoda26
jejku.................tu z tymi cholernymi podszywaczami to rozmawiać nie idzie poważnie:(

prowo mozliwe ze z tymi schodami spadł, chociaż w to wątpie, mozliwe ze autorka jednak sie wytraszyła i napisala ze podszyw, mniejsza o to, liczy sie fakt ze nie umiala sie opanować i uderzyla dzieciaka po głowie, To jest dla mnie KARYGODNE, i jak najbardziej powiunnas małego przeprosic i wytlumaczyc ze ź;le zrobiłaś.Popelniołaś błąd i musisz pokazac dziecku ze umiesdz przyzanć sie do błędu. I popatrz droga autorko , ty zbilas dziecko w glowe bo ni wpadl w histerie/złość i sie wydzierał,za to dostał w głowe , lecz ty rowniez nad soba emocjami nie zapanowałas, więc jaką kare powinnaś poniesć? twoj syn juz zostal ukarany, a ty taka bezkarna sie czujesz?Hipokryzja ,za fatalne zachowanie mozesz dziecko lac, skolei za twoje fatalne zachowanie nie poniosłaś zadnej konsekwencji :o

ToksycznaKobita a czy ja poparłam bicie po głowie???? gdzie ty to wyczytałaś?????? napisałam: " 12:13 [zgłoś do usunięcia] :P:P:P:P:P a ile to dziecko ma? bo jak 2 latka to już powinno rozumiec że się nie krzyczy :/ nie przesadzaj klaps jeszcze nikomu krzywdy nie wyrządził pod warunkiem że to jest klaps a nie np lanie pasem :/ gorzej że po głowie bo tego robić nie wolo ale tez bez przesady stało się i trudno przeciez nie będziesz teraz dziecka przepraszać za słuszną karę bo nauczysz tylko tego ze matke ma się w dupie :/" naucz się czytać ze zrozumieniem!!!!!!! napisałam że klaps krzywdy nie zroił ale klaps!!!! o tym że po głowie też napisałam że to gorzej bo tego robić nie wolo ale że skoro już się stało to tego nie odwróci!!! a przepraszać nie powinna bo raz dziecko i tak już nie pamięta, a dwa straci autorytet!!!!!

Gość ajajajjjj
może powinien jej maż wpitolić, to zastanowi sie 2 razy zanim wpadnie w "złość"

Gość podszyw namber łan
dobra dobra z tymi schodami to podszyw :classic_cool: przepraszam, ale nie mogłam sie powstrzymac, temat zabawny, autorka za bardzo przezywa... bezstrresowe wychowanie nie ma sensu....

Gość ajajajjjj
bezstresowe każdy rozumie inaczej, ale lac w głowę, to nie wypada po prostu

Gość podszyw namber łan
z tą glogwa to tez chyba podszyw...ale juznie mój. autorka zniknełą

Gość ajajajjjj
no pewnie podszyw, ale w życiu różnie bywa jak dziecko stoi blisko schodów, to różnie zdarzyć sie może

Gość idź zawsze to nowe
nie zniknęłam, sprawdzam czy jeszcze się tu bulwersujecie:) nie wystraszyłam sie, chciałam sprawdzić jak ludzie podchodzą do kwestii bicia dzieci co na dowód?? napisałam ze klaps, a potem nagle ze po głowie

: P: P: P: P: P dobrze wiedzialas ze jest mowa o uderzeniu dziecka w głowe, i napisalas ze "klaps" po głowie jest sluszną karą i matka NIE może teraz przepraszac dziecka za wymierzenie mu slusznej kary.Do dla mnie jest CHOREE i nie rozumiem cie koibieto jak mozesz to uznawać za słuszną kare. To ja tobie radze najpierw pomyslec zanim coś napiszesz.Moze jakby go po pysku zlala tez nie ma prawa go przeprosic wtedy bo wtedy dzieciak do matki straci szacunek za slowo przepraszam??Niepoważna jestes akurat kobieto co ty tu doradzasz.Traktowanie dziecka jak najgforszego smiecia ktorego nie wolno przepraszac za karygodne czyny?paranoja w twoim mysleniu To jest twoj wpis" ..."bez przesady stało się i trudno przeciez nie będziesz teraz dziecka przepraszać za słuszną karę bo nauczysz tylko tego ze matke ma się w dupie ://///

dokładnie to samo ci skopiowałam troszkę wyżej tylko całą wypowiedz a nie wyrwane ostatnie zdanie :P samo to zdanie faktycznie brzmi jak brzmi ale ono jest poprzedzone innymi których zdaje się nie zauważyłaś :P nie popieram takiego bicia jak już to klaps ale normalny klaps gdy faktycznie jest konieczny, ale uważam że jak rodzic wymierzy kare to nie może się z niej później wycofywać i przepraszać :/

Gość MamaOliwki i Patryka
P: P: P: P: P napisalas ze to była sluszna kara i matka nie powinna przepraszac syna za sluszna kare, dla mnie rowniez bicie dziecka po głowie to nie jest sluszna kara i nie mozna tak mysleć.To nie była zasluzona kara, to bylo przesadzone na maxa.U przeprosic powinna jak najbardziej Autorko na drugi raz nie popelniaj tego blędu, bo teraz niby nic sienie stalo a za drugim razem uderzysz mocniej dziecko i mozesz mu krzywde zrobić

Gość podszyw namber łan
z tą głową to w koncu podzzyw czy nie?!!!!!!!!!!!!?!

Gość idź zawsze to nowe
to z głowa to nie był podszyw, napisałam to ja czyli autorka tematu. miało to na celu zbicie z tropu

No cóż-źle zrobiłaś,ale jechać po Tobie z tego powodu nie będę,bo rozumiesz swój błąd. Jesteśmy tylko ludźmi. Nie zadręczaj się tak,bo to spowoduje frustrację. Synek jest w takim wieku,że powinnaś z nim porozmawiać, przyznać,że źle zrobiłaś i przeprosić. Popełniłaś duży błąd,ale czasu nie cofniesz. Niech to będzie dla Ciebie nauka na przyszłość. NIGDY WIĘCEJ NIE UŻYWAJ PRZEMOCY WOBEC DZIECKA. Przeczytaj sobie prośbę dziecka Korczaka. Powinno Ci to trochę pomóc w wybaczeniu sobie.

MamaOliwki i Patryka kara jako kara była słuszna bo dziecko zachowało się źle (chociaż z drugiej strony nie wiemy czy matka wcześniej tłuamczyła czy nie że nie wolno) więc sam fakt kary był słuszny, ale nie taka kara co tez napisałam że po głowie nie wolno, ale stało się i tego nie odkręci bo czau nie cofnie a sama znam takich co to gdy dziecku wymierzyli kare zaraz potem je tulili i przepraszali i płakali i teraz dziecko ma 3 latka i robi co mu się podoba bo wie że mama i tak nie bedzie konsekwentna dzieci szybko się uczą przepraszanie za kare nie!!! jedyne z czym się moge zgodzić to rozmowa z dzieckiem na zasadzie ze źle zrobiło, że tak nie wolno i dlatego zostało ukarane, a mama była tak zła i zdenerwowana że postąpiła źle wymierzając taka karę a nie inną, ale nie przepraszanie za sam fakt kary!

No własnie i to ci pisze caly czas o tym,NIE PISZ że uderzenie w glowe jest SŁUSZNĄ karą.Wiedzialas ze jest mowao biciu po glowie i odnioslas sie do tego nazywają to klapsem w glowe. MamOliwki tez to jakos zauwazyła, widocznie nie mi jednej rzucilo sie w oczy twoj teks ze to była sluszna kara te uderzenie w glowe.Dla mnie to jest karygodne , dla ciebie najwidoczniej nie, nawet zabroniłaś przeprosic dziecko za tak wstretny czyn wobec dziecka.Nie pojmuje zupelnie takich rodziców jakim ty jesteś co wytrzegają sie przeprosin do wlasnych dzieci jesli niepsrawidliwie i okrutnie do nioch postąpią,a przeprosiny uwazają to za cos złego.Dlaczego tak trudno tobie P: P: P: P: P powiedziec przepraszam do wlasnego dziecka jak naprawde przesadzic ze swoja reakcją, co wymaga nagany,krytyki a nie pochwaly i głaskania.Oczekujecie od dzieci umiejętnosci przepraszania za zle zachowanie, ale waszym zadniem rodzic juz nie ma prawa przeprosic dziecko gdy sie nagaanie zachowa,bo wten czas dziecko matke bedzie miec w duupee? chore i patologiczne co ty piszesz kobieto.Wątpie w to teraz czy naprawde jesteś matką, bo żadna kobieta posiadająca dzieci o zdrowych zmyslałach by nie pierdzielila takich ohydnych ideologi co ty tu piszesz.Ostatni raz powtarzam.To nie była sluszna kara i nawet nie probuj nikomu wmawiac ze to bylo zaluzone, a że tak myslisz to powinnas sie udac na leczenie psychiatryczne

toksyczna ja już nie wiem jak ci to wyjaśniać byś wkońcu zrozumiała :/ BICIE W GŁOWĘ NIE JEST SŁUSZNĄ KARĄ!!! i ja nigdzie nie napisałam że słusznie zrobiła bijąc dziecko po głowie :/ ale stało się i tego nie odkęci! ja swojej córce dałam może ze 3 razy w życiu klapsa (ma 5 lat) i zawsze to był zasłużony klaps poprzedzany ostrzeżeniami ALE JAK JUŻ KARA ZOSTAŁA WYMIERZONA NIE WOLO PRZEPRASZAĆ DZIECKA ZA TO ŻE ZOSTAŁO UKARANE CO NAJWYŻEJ MOŻNA PRZPROSIĆ (CHOC LEPIEJ WYTŁUMACZYĆ ŻE ŹLE SIĘ ZROBIŁO) ZA RODZAJ KARY A NIE ZA SAMĄ KARĘ!!!

Gość ajajajjjj
ja tez myślę ,ze przepraszanie za karę nie, ale na litosć boską nie karajcie dzieci w ten sposób