maggie123 0 Napisano Styczeń 26, 2012 czesc dziewczynki! wlasnie wrocilam z pracy zjadlam moj obiadek i teraz jestem w domku i czytam co wy porabialyscie dzisiaj. ja tak jak ty "nie bede guba panna mloda" nie bylam slodyczocholikiem tylko utuczylam sie fast foodami,slodkimi napojami i czipsami wiec kiedy podjelam ostatnie juz postanowienie o diecie bo jesli mi ta nie wyjdzie to zosante gruba na zawsze ale jak pisalam motywacja jest checi sa wiec wszystko jest ok.ale co do slodyczy nawet nieproboje nic do ust wlozyc bo nie chce naduzywac mojej silnej woli. gdzies na kafe ktoras z dziewczyn podala fajny zestaw trzech filmikow na you tube ktore nazywaja sie walk away the abs,jest to bardzo fajne bo w sumie sie tylko niby chodzi w miejscu ale po 30 min mozna sie niezle sopcic i mi bardzo sie podoba jesli ktoras z was chce sprobowac. you tube walk away the abs part 1,2,3 matka-puchatka wiesz chyba sie skusze na te rekawice do masazu ciala bo chcialam jakis balsam wyszczuplajacy i na cellulitis ale w usa choc by sie to inaczej wydawalo nie sa one tak latwo dostepne a zamawiac przez internet to nie tak tanio wychodzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ekler22 Napisano Styczeń 26, 2012 a jak te rekawice do masazu wygladaja? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matka_puchatka 0 Napisano Styczeń 26, 2012 to są zwykłe rękawice z sizalu albo takie z nylonowe rękawizki do kąpielii masażu. naprawde miałam ogromny brzuch w ciąży a teraz zero pomarszczonej skóry, brzuch jest gładki i wygląda jak przed ciążą. polecam też te zimne prysznice. są sto razy lepsze niż wszystkie balsamy wyszczuplające. sama zainwestowałam fortune w kosmetyki, stosowałam najlepsze apteczne preparaty ( antycelulitowe, wyszczuplające, pojędrniające, przeciwko rozstępom dla kobiet w ciąży, koncentraty i kremy redukujące rozstępy, serum na biust itp...)nie stroniłam też od preparatów gabinetowych. dziewczyny nic tak nie działa jak masaż i prysznic a potem zwykły balsam natłuszczający. teraz stosuje tylko balsam odżywczy ( ale też z apteki) a na rozstępy kwas migdałowy( pharmaceris wypuścił krem z 10% stężeniem za 30zł) do tego prysznice i masaż i wcale nie widac ubytku ponad 20kg. zero nowych rozstępów. a jakieś 5 kg temu widać było lekki zwis pod brzuszkiem jakby lekki nadmiar skóry. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ekler22 Napisano Styczeń 26, 2012 to super. mnie narazie nie stac na takie specyfiki bo zainwestowalam w silownie i suplementy. ale zxa miesiac pomysle i o tym. a zamiast rekawiczki moze byc taki masazer w rolce z kolcami? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matka_puchatka 0 Napisano Styczeń 26, 2012 o wiele łatwiej rękawiczkami. taka rękawiczka w rossmannie kosztyje jakieś 5 zł ( ta nylonowa ). masażerem szybko się zrazisz. a na rękawiczki nakładasz żel do mycia i myjąc się masujesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ekler22 Napisano Styczeń 26, 2012 ok namówiłaś mnie :) kupie sobie przy okazji jak bede. na jakiej diecie jestes? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ekler22 Napisano Styczeń 26, 2012 dzisiaj mam chyba jakis gorszy dzien spac mi sie chce mimo ze nie dawno wstałam :( ki nic mi sie nie chce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matka_puchatka 0 Napisano Styczeń 26, 2012 wcześniej nie byłam na konkretnej diecie bo karmiłam małą. starałam sie jeść zdrowo i nie przesadzać z węglowodanami. wyeliminowałam słodycze i starałam się ruszać. lato sprzyjało :) od 2 miesięcy kompletnie zrezygnowałam z węglowodanów ( zero chleba, makaronu, ryżu itp.) za to chude mięso, nabiał, warzywa i troche owoców. staram się jeśc te 5 posiłków dziennie, ale z moją małą iskierką jest ciężko. za bardzo nie licze kalorii ale też sobie nie folguje. do celu zostało już tylko 5 kg bo dziś na wadze było 70,4kg:):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ekler22 Napisano Styczeń 26, 2012 a ile masz wzrostu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matka_puchatka 0 Napisano Styczeń 26, 2012 173cm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ekler22 Napisano Styczeń 26, 2012 to dobra masz juz wage . chcceszz byc sucha jak patyk? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matka_puchatka 0 Napisano Styczeń 26, 2012 podobno waga między 66 a 64kg jest idealna dla mojego wzrostu, więc sucha nie będe:) sucha to byłam jak ważyłam 50 kg. chce być ani za duża ani za chuda taka w sam raz:) no i chce wchodzić w moje ciuchy sprzed ciąży. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adeleida 0 Napisano Styczeń 26, 2012 Witam, dzisiaj stres w pracy, więc i dieta be, bo u mnie na stres to już tylko czekolada........ Trudno, jutro będzie lepszy dzień. Pozdrawiam i uciekam dalej do pracy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ekler22 Napisano Styczeń 26, 2012 no nie wiem ja jestem podobnego wzrostu 176 mam i ważąc 73 kg czułam sie chuda. moze to tylko odczucie było :) adeleida trzymaj sie kobieto i nie podjadaj. ja tez mam dzisiaj ciezki dzien i boje sie wieczoru ale mam nadzieje ze wytrzymam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nie będę grubą panną młodą 0 Napisano Styczeń 26, 2012 Hej Dziewczyny:) Jak Wam idzie? Mi dziś minął właśnie tydzień. Z dietą nadal wszystko ok - zero grzeszków. Również zainwestuję w rękawicę tylko ja rozstępy niestety już mam:( stosuję Palmers chciałabym by chociaż troszkę się zmniejszyły lub jak najszybciej zrobiły się białe zawsze to lepsze niż te czerwone szramy:(. Co jeszcze? Dziś kupiłam AsystorSlim system odchudzania dwufazowego zawiera 60 tabletek i jest to kuracja miesięczna. Mam nadzieję, że wspomoże moje odchudzanie. A po za tym baardzo dobrze się czuję. Ani troszkę nie chodzę głodna, piję duużo wody. Bo to pamiętajcie też jest ważne:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nie będę grubą panną młodą 0 Napisano Styczeń 26, 2012 Dodałam sobie stopkę będę co miesiąc aktualizowała moje wyniki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nie będę grubą panną młodą 0 Napisano Styczeń 26, 2012 Tzn co tydzień:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ekler22 Napisano Styczeń 26, 2012 a ja dzisiaj ciezki dzien:) sniadanie twarozek bialy 50 gram i pół szklanki mleka 200 kcal obiad pół saszetki ryzu i 150 gram kurczaka pieczonego w piekarniku 400 kcal podwieczorek 2 krazki ryzowe i jogurt 0 %-300 kcal kolacja??? jesczze nie jadlam pewnie cos kolo 200 kcal moze jajko :) razem 1100 kcal do tego godzine biegania na bieżni plus 2 godziny aerobiku jestem wykonczona teraz prysznic zimno -ciepły i do łózeczka :P nie chce byc gruba panna młoda dobrze ci idzie 3 kilo w tydzien . chcialabym zeby mi tak waga leciała. ja zazwyczaj mam tak ze kilogram na tydzien. mam strasznie spowolniona przemiane materii niestety po diecie kopenhaskiej :(( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nie będę grubą panną młodą 0 Napisano Styczeń 26, 2012 Metabolizm to i ja mam spieprzony. Pewnie nie będzie dalej szło tak pięknie, bo na początku zawsze waga leci jak szalona. Jeden kg/tydzień to zdrowe chudnięcie. Ja już się nachudłam w swoim życiu po 15 kg na miesiąc i skończyło się to makabrycznym jojo i rzuceniem na jedzenie. Dlatego lepiej stawiać kroczki pomału, ale skutecznie i trwale. Ja dlatego też sobie założyłam rok czasu by zrzucić pomalutku. Te 3 kg spadły, ale wolałabym by proces trwał dłużej, a był dla mnie zdrowszy. Genialnie, że tyle ćwiczysz. Dwie godziny aerobik, godzina bieżni. Super ja niestety ledwo co wytrzymuje ciągłego ruchu 30 minut. Waga zrobiła swoje, że człowiek nawet schylić się nie może swobodnie :O. Mam nadzieję, że jak zejdę poniżej setki będę już w stanie troszkę bardziej się ruszać. Bo teraz ratuje mnie tylko ten rowerek, jutro spróbuję tego ćwiczenia co nam tu poleciła maggie. Ja dziś zjadłam jak zwykle serek wiejski, pierś z kurczaka z kapustą kiszoną, musli ( to jest chyba dość kaloryczne w sumie, bo są orzeszki, rodzynki) ale niewielką ilość z mlekiem 0,5%, jabłuszko i 3 mandarynki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ekler22 Napisano Styczeń 26, 2012 przy twojej wadze wogole bym ci nie polecała na razie biegac ani skakanki bosobie zniszczysz stawy. studiuje fizjoterapie wiec cos o tym wiem. rowerek to bardzo dobry pomysl dla ciebie. ja nieraz sama sie o swoje stawy boje jak biegam czy skacze. doskonale cie rozumiem ze trudno ci sie ruszac niby mam troche mniej kilogramow ale wiem jaka bylam sprawna kiedy bylam szczuplejsza . mam tylko nadzieje ze do lata zgubie te 15 kilo. zaparłam sie i chocby nie wiem co sie mialo stac to zrobie to i koniec kropka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ekler22 Napisano Styczeń 26, 2012 nie bede grubą.. ale ty sobie wazysz te produkty czy nie? bo wiesz ja kiedys tez sie tak odchudzalam ze nie wazylam i nie chudlam i okazalo sie ze jak jadlam to liczylam na piers z kurczaka 150 kcal bo tyle jest w 100 gramach a okazalo sie ze bylo kurczaka ponad 2 razy tyle. musli tez jem ale tez sa bardzo ale to bardzo kaloryczne. 3 łyzki takich musli to ponad 150 kcal najlepiej jedz takie bez dodatku cukru i pelnoziarniste bo takie wlasnie z orzechami rodzynkami maja dodatkowo dosypywany cukier. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maggie123 0 Napisano Styczeń 27, 2012 czesc dziewczynki wszystkie serdecznie pozdrawiam!!!!!!!!!!!! ja napewno sobie kupie te rekawice.balsam tez bym chciala ale tu one nie sa tak powszechnie dostepne jak w polsce a na necie sa ale cena za produkt rowna sie cenie przesylki i wychodzi to troche duzo.a ze wzgledu ze bylam juz na 1000cu diet i w kazda inwestowalam jakies tam pieniazki teraz nie mam zamiaru chce jak najbardziej naturalnie. co do cwiczen to samo mozna kupic plyte dvd z caloscia tego treniungu ale po co jak mozna za darmo ja juz nie cwiczylam 3 dni ale w pracy sie przeciaga od srody i jak dotre do domu o 6 wieczor to nie mam juz sily ale chociaz moja praca zapewnia mi sporo ruchu ciesze sie ze nie mam siedzacej pracy tylko caly czas w ruchu wiec choc tam sie ruszam. dzisiaj byl moj dzien wazenia(waze sie codziennie jak glupia ale tylko co tygodniowe wazenia sie sa tymi oficialnymi) i ciesze sie bo przez tydz jest -3,5lbs to jakies na oko 1,5kg wiec jest dobrze bardzo sie ciesze bo to bardzo motywuje do dalszej walki.i dodam ze ja oprucz ruchu w pracy malo cwicze. zalozycielko topicku mysle ze masz dobra strategia i dobrze jesz aby schudnac wiec na pewno malymi kroczkami jak sama mowisz dojdziesz do wagi jaka chciec miec przez rok czasu a tak to masz jeszcze tu grupe wsparcia wiec sukces murowny. pozdrawiam wszystkie do jutra Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adeleida 0 Napisano Styczeń 27, 2012 Ja dzisiaj pierwsza na straży wagi, nie żartuje, poprostu już w pracy. Dziasiaj ma być dzień bez grzechów, a na sobotę o niedzielę, bo to najgorsze dni dla mnie, zaplanowałam odtruwanie zupą kapuścianą. Smaczna zupa i można się najeść do woli, a kalorii niewiele. 3 kg w tydzień, to naprawdę super, ale ja też to już przerabiałam i też jojo bez końca po tym. Więc myśle, że jednak to 1 kg na tydzień dla mnie jest bezpieczniejsze. Z życzę miłego dnia i sukcesów w dietkowaniu i spadam do pracy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ekler22 Napisano Styczeń 27, 2012 maggie gratulacje. ja sie narazie nie waze bo to dopiero 3 dzien diety jakby nie bylo :P. kapuścianki nie polecam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ekler22 Napisano Styczeń 27, 2012 i kolejny 3 juz dzien diety mija:) dzisiaj mały grzeszek plasterek sera zółtego .... no cóż :( ale pobiegałam sobie na biezni godzinke rowerek 20 minut i 1,5 h zumby :)) i padam co dzisiaj jadłam? owsianka 300 kcal 2 krazki ryzowe 40 kcal obiad kurczak gotowany 180 gram plus kalafior 100 gram- 300 kcal podwieczorek jabłko i jogurt 250 gram-250 kcal kolacja 1 plaster zóltego sera 2 kromki chleba razowego ( go gram) 50 gram seera białego 1 jajko, 2 plastry szynki--350 razem 1500 troche duzo no ale cóż mialo byc 1000 troche przesadzilam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maggie123 0 Napisano Styczeń 27, 2012 czesc dziewczyny ja wlasnie z pracy wrocilam i czytam co tam porabiacie. ekler22 nie jesz za duzo ale nie tak jak trzeba mi sie wydaje ze jesz za duzo wegla a za malo bialek ale jesli juz chcesz tak jesc to nie w takiej kolejnosci. sn dobrze krazki tez obiad ok ale owoc powinnas jesc przed poludniem bo to dobre ale wegle a one nie sa zbyt dobre popoludniu to samo z kolacja ser,jajko,ser zolty,szynka ok ale ten chleb na wieczor nie bardzo. sorry ze sie wtacam ale sproboj jesc wiecej bialek i warzyw a nie wegli,jak dlamnie jedynym dobrym weglem w twoim jadlospisie jest owsianka jeszcze zalezy jak zrobiona bo najlepsza na wodzie a jak juz to troszke mleka chudego. jeszcze raz sorki ze sie wtracam ale widzialam twoj inny topik i masz problem z rzucaniem wagi mimo ze tak duzo cwiczysz moze to ten problem jesz dobrze ale w zlej kolejnosci to do pory dnia i naprawde dodaj wiecej warzyw bialka i wode duzo wody. u mnie dietka bardzo dobrze ide jesc moj obiadek duzo salaty z pomidorkiem ogorkiem i wedlinka z indyka pozdrawiam i zycze milej nocki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ekler22 Napisano Styczeń 28, 2012 oj to nie jest takie proste zeby nie jesc chleba na wieczór czy jogurtu czy jakblka nie wytrzymam :9 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nie będę grubą panną młodą 0 Napisano Styczeń 28, 2012 masz rację ja sama jak na kolację zjadłam musli to na drugi dzień ubytek wagi zerowy. A jak zjem ją rano, a na wieczór jakiś twarożek waga o te kilka dag ucieka przez noc. Dlatego teraz się pilnuję, że płatki tylko rano, a na kolację jakiś nabiał. Ja wczoraj zjadłam ryż. Miałam nie jeść kaszy, ryżu, ziemniaków, makaronów, i chleba żadnego nawet razowego, bo ja kocham chlebek nawet jak na diecie nie byłam to wpierniczałam jakiś z ziarnami ciemny, ale stwierdziłam, że ryż mimo iż biały to mimo to od czasu do czasu zjem. Bo ciężko zrobić jakiś treściwy obiad dzień w dzień na samych warzywach. Wczoraj zjadłam mieszankę warzyw, z mięskiem i właśnie ryżem. No i o dziwo dzisiaj 0,5 kg na minusie także mi nie zaszkodził. Może nie codziennie, ale od czasu do czasu zjem bez wyrzutów jakieś ryżowe danie. Nie ważę produktów, ale chyba nie przesadzam z ilością skoro chudnę:) wczoraj zjadłam biszkopta, ale nie ciasto tylko taki mały krążek biszkopcik - 1. Ale odnotowałam 0,5 kg na minusie także ani ryż ani biszkopcik mi nie zaszkodził:D uff.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ekler22 Napisano Styczeń 28, 2012 eh miałam nie jesc zadnych wegli na kolacje tak dobrze mi szlo a tu taka wtopa ! jabłko :( jadłospis dzisiejszy: sniadanie 3 kromki chlebva razowego z serem bialym chudym i jajkiem gotowanym 400 kcal 2 sniadanie jabłko jogurt 0 % obiad warzywa na patelnie 450 kcal kolacja ser bialy z jajkiem i jablko !! 300 kcal razem 1300 nie wiem czewmu ale nie moge wytrzymac wieczorem jak nie zjem czegos z węgli tak mnie ssa w brzuchu to jest niedowytrzymania:( mam nadzieje ze mimo tego bede chudła Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ekler22 Napisano Styczeń 28, 2012 eh miałam nie jesc zadnych wegli na kolacje tak dobrze mi szlo a tu taka wtopa ! jabłko :( jadłospis dzisiejszy: sniadanie 3 kromki chlebva razowego z serem bialym chudym i jajkiem gotowanym 400 kcal 2 sniadanie jabłko jogurt 0 % obiad warzywa na patelnie 450 kcal kolacja ser bialy z jajkiem i jablko !! 300 kcal razem 1300 nie wiem czewmu ale nie moge wytrzymac wieczorem jak nie zjem czegos z węgli tak mnie ssa w brzuchu to jest niedowytrzymania:( mam nadzieje ze mimo tego bede chudła Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach