Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsjgdfghfdhklgfjhkl

czy zdecydowałybyscie sie na 7 godzinna podróż autokarem

Polecane posty

Gość dsjgdfghfdhklgfjhkl

w 3 miesiacu ciazy? czy lepiej nie ryzykowac?

Gość dsjgdfghfdhklgfjhkl
??

Gość przyszła mama trojaczków-już!
No,a czmu nie ? No bez przesady,to nie 9 miesiac :O

Gość dsjgdfghfdhklgfjhkl
no wlasnie nie wiem, w kazdym razie lekarz mi odradzal ze wzgledy na "wstrzasy" po polskich drogach

Gość eeee tam
ja jestem w 5, z tego co pamiętam nie maiłam żadnych dolegliwości w 3 miesiącu, więc jak się dobrze czujesz to dlaczego nie?

Gość idź zawsze to nowe
no jezeli masz zamiar jechać "ogórkiem" to rzeczywiscie bym sie obawiała;) bez przesady, na tak dalekie trasy jeźdza raczej nowsze autobusy które amortyzują wstrząsy

Gość przyszła mama trojaczków-już!
To Twój lekarz jakiś.. dziwny :O . Ja w ciąży trojaczej w 4 m-cu jechałam 12h do Berlina. I wszystko było ok .

jeśli dobrze sie czujesz, nie wymiotujesz non stop, nie sikasz co 5 minut to dlaczego nie? w dalekie trasy zwykle jeżdżą dobre autobusy,a nie stare gruchoty :)

Ja bym sie nie zdecydowała, akurat w trzecim miesiącu czułam sie straszne :o ale już pod koniec czwartego miesiąca bez obaw wybrałabym siew taką podróż :)

Gość no ja lecialam
samolotem ,ladowanie w super ulewie,takrze wstrzasy niezle byly ,i nic sie nie stalol

Gość oasisjha
O to dobre pytanie bo ja chcę jechać do Budapesztu (właśnie ok 7 godzin autokarem) a że staramy się o dzidzię to nie wiem czy to dobry pomysł. Dobrze że autobus ma ubikację bo ja w ciąży cały czas sikam...

Jedynie moje samopoczucie przesądzałoby o tej decyzji. Zagrozenia ciąży nie widze tu zadnego, bo takowego nie ma.

Gość dsjgdfghfdhklgfjhkl
ale wiecie o tym od lekarza czy to takie wasze prywatne przypuszczenia?

ja jeździłam od początku do końca ciąży, z tym ze samochodem. lekarka nie miała żadnych obiekcji. pod koniec tylko zwracała uwagę na częstsze postoje, ze względu na ryzyko zakrzepu. w 1 ciaży w 4 mies leciałam samolotem. w tej jeździłam często i to w długie trasy (ok 10-16 godzin 2 razy w miesiącu od 15 tyg do 34 tyg) i wszysttko jest ok. jak mówię tylko na postoje lekarka kazała zwracać uwagę.

Gość nie ma żadnego problemu
ja jeździłam przez całą ciążę (jestem pilotem wycieczek) i nic się nie stało to chodzi tylko o to, żeby nie wjeżdżać w jakieś potworne doły i dziury, żeby cię nie wytrzęsło, bo przez to, owszem, można stracić ciążę (koleżanka straciła podczas safari), ale 7-godzinna podróż to pewnie za granicę, tam są super jezdnie i autobusy też jeżdżą dobre jeśli dobrze się czujesz, nie wymiotujesz, to jedź

Gość oliwiananana
co do wstrząsów - podczas usg lekarz strasznie trząsł dzidzią, żeby się poruszała trochę. Na nasze zdziwione spojrzenia powiedział, że to samo dziecko odczuwa, gdy jadę samochodem po naszych drogach, a zobaczywszy nasze jeszcze większe oczy powiedział, że to dobrze, bo dziecko uczy się zachowywać równowagę i dobrze rozwija się błędnik, więc mamy się nie przejmować. Jedź gdzie masz jechać i zmień lekarza :)