Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 71196

RENTA RODZINNA

Polecane posty

Gość 71196

Jak mieszkalam z mama to nie dawala mi renty po tacie, rozumialam to bo z czegos musiala mnie utrzymac, a teraz juz nie mieszkam, mam dziecko, a ona nadal bierze rente za mnie a ja nic z tych pieniedzy nie dostaje. Zle bym sie czula jakbym pojechala do ZUSu i powiedziala ze chce te pienadze zeby przesylali mi na konto, bo mama by wtedy miala mniej za moja czesc, poza tym mieszkaja z nia 2 moje siostry ktore pracuja... Sama tez potrzebuje pieniedzy bo mam male dziecko ale zal mi mamy i brac jej to co dostaje na mnie...

Gość ffwrv
jesli masz 18 lat to renta powinna pwlywac na twoje konto

Gość sgsfgfdgg
czyli masz dziecko ale chodzisz na studia?

Gość pogadaj z mamą...
No niestety albo ty dostaniesz albo mama. Nie można mieć dwóch rzeczy na raz. Poproś mamę choć o połowę.

Gość sgsfgfdgg
to z czego się utrzymujesz skoro nie masz renty?

Gość rr23423r23
Ja tez miałam taką rentę, jak skończyłam 18 lat to przepisałam na moje nazwisko, ale nawet jak było jeszcze nie na moje, to dostawałam cała. nie rozumiem, dlaczego masz dzielic się nia z matką?

Gość 71196
maz nas utrzymuje ale moja czesc jest ok. 400 zl i zawsze bysmy mieli wiecej pieniedzy...

Gość 71196
i tak juz nie mieszkam z nia, a jak mieszkalam to rozumiem, bo przeciez musiala mnie za cos utrzymac, a teraz mam male dziecko i tez potrzebuje pieniedzy, a ona mieszka z dwoma pracujacymi corkami ktore razem maja z 3 tys. na miesiac plus to co dostaje z renty ponad 1200 zl..

Gość rr23423r23
a dlaczego twoja matka nic nie robi?

Gość 71196
chorowita jest, ubiegala sie o rente inwalidzka zeby jakis stopien dostac ale nie dalo rady... ma juz 48 lat.

Gość nic ci się nie należy
skoro się usamodzielniłaś i wyszłas za mąż to renta po ojcu ci się już nie należy

Gość s.o.s
no ale jak masz męża, to się nie należy

Gość rr23423r23
no nie wiem, renta jest dla ciebie.... a ona potem będzie mogła miec emeryture po męzu pewnie.

Gość rr23423r23
Renta a maz nie ma nic wspólnego. :) Rente dostaje się kiedy ktoś sie jeszcze uczy, tez pobierałam te rentę mając męża, on tez miał zreszta rentę ale inwalidzką bo byl niepełnsoprawny

Gość 71196
wyjscie za maz nie przekresla dostawania renty dowiadywalam sie zw ZUS i tak powiedzieli

Gość a to ci matka staruszka
może na trumnę juz zbiera, skoro matka ma "już 48 lat"

Gość s.o.s
dziwne musisz składac jakies aktualne zaświadczenia

Gość zupełnie nie rozumiem
Chyba coś kręcisz, bo z chwilą osiągnięcia 18 lat, renta automatycznie jest przepisana na ciebie i to z pisemnym uprzedzeniem.

Gość 71196
tata zmarl w stycznu zeszlego roku, aja mam w tej chwili 22 lata

Gość s.o.s
a kiedy wyszłaś za mąż?

Gość kierowca tira
arkadiusz: twierdzac ze to kolejna agresja ze strony USA i swiat nie moze czuc sie bezpieczny, po stronie USA, staja kraje NATO. 11 kwietnia do konfiktu wlacza sie IZRAEL oraz kraje Nato min. WIELKA BRYTANIA, FRANCJA oraz NIEMCY oraz inne kraje czlonkowskie w tym POLSKA, WŁOCHY, HISZPANIA, RUMUNIA, BUŁGARIA, NORWEGIA, 12 kwietnia 2012 roku to konfiktu przylaczaja sie wojska piechoty morskiej ROSJI oraz CHIN zwarte oddzialy wydaja ostrzezenie USA I NATO ze maja zaprzestac atakow na IRAN, jednak USA twierdzi ze CHINY i ROSJA powinny sie wycofac, dochodzi do incydentow oraz ostrzalow jednostek amerykanskich oraz zostaje zatopiony Amerykanski lotniskowiec, po nerowym 12 kwietnia, dochodzi do rozmow pomiedzy USA, NATO, CHINAMI I ROSJA, Wladimir Putin i Przywodca Republiki Ludowej daja ultimatum Stana Zjednoczonym ze maja sie wycofac w ciagu tygodnia w przeciwnym razie grozi 3 Wojna Swiatowa, USA po tygodniu odrzuca propozycje i dalej bombarduje wraz z koalicjantami IRAN. 22 Kwietnia CHINY I ROSJA wypowiadaja wojne USA oraz kraja Nato, 23 kwietnia, nad Polskim niebem przelatuja 100 Rosyjskich oraz Bialoruskich mysliwcow bombardujac miedzy innymi Bialystok,Warszawe,Łodz oraz Lublin, 23 kwietnia, BIALORUS i jej wojska ladowe,bez wypowiedzenia wojny ostrzeliwuja polskie miasta(POLSKA jest zupelnie zaskoczona i nieprzygotowana, w kraju wybucha panika) LITWA, ŁOTWA, ESTONIA, nie pomagaja Polsce pozostaja neutralni.... ciag dalszy nastapi..

Gość rr23423r23
ja tez musiałam isc do ZUS, nic nie przepisali mi automatycznie. Jeszcze tak przekręcili moje nazwisko, ze w ogóle nie przypominało tego co miałam...

Gość ffwrv
skoro twoja matka ma 48 lat to z tego co pamietam renta nalezy sie tylko dzieciom-chyba ze ejst neizdolna do pracy w ogole, dzieli sie odpowiednio na ilosc uprawnionych dzieci i przelewana jest na osobiste konto, moja siostra po przekroczeniu 18 lat musiala isc i zlozyc nowy wniosek na swoje konto osobiste

Gość wiecie może
a czy kurs języka też jest traktowany jako nauka?

Gość 71196
wydaje mi sie ze nie, chociaz to tez w sumie nauka

Gość co innego renta po ojcu dla
dziecka, a co innego renta inwalidzka skoro założyłas swoją rodzinę to przestałaś byc dzieckiem, jesteś samos i nie należy ci się renta rodzinna po ojcu

Gość alicjusz
Idziesz do ZUS-u i podajesz swój numer konta, mimo iż jesteś mężatką renta Ci się należy, a osoby które twierdzą inaczej niech na początek przeczytają przepisy a póżniej niech biorą się za udzielanie rad na forach. Należą Ci się te pieniądze ponieważ masz dziecko, które jest drgie w utrzymaniu oraz studiujesz co też swoje kosztuje. Pomyśl o swojej rodzinie o dziecku.