Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madziulka1e

ciche dni w związku..co robić?

Polecane posty

Gość madziulka1e

byłam z chłopakiem na spotkaniu z znajomymi oczywiście był alkochol itd.. wszyscy znajomi którzy czuli mają już dosyć się zwineli na chate tylko mój Adam został,będąc w świetnym humorze,gdy już gadał głosno bardzo jak to po wódce,poprosiłam żebyśmy poszli i już się ubieraliśmy,gdy zauważył starych kolegów i postanowił zostać,w między czasie jeszcze się przywitał z moim korepetytorem w tym stanie i mi narobił obciachu.To ja się obraziłam śmiertelnie i poszłam sama do domu i od tamtego zajścia się do niego nie odzywam.On drugiego dnia pytał o co mi chodzi ale nie odezwałam się do niego i po weekendzie pojechałam jak zwykle do siebie do domu i od tej pory ani on ani ja nie odezwaliśmy się do siebie(5 dni) co dalej !?

Gość kafeb
facet sie nie odezwie, on sie cieszy ze nie musi sluchac twojego trajkotania

Gość madziulka1e
to co teraz ?

Gość kafeb
nic, jelsi Ty sie nie odezwiesz, to bedzie cisza

Gość madziulka1e
ale mój idiota się mnie pytał o co mi chodzi że się nie odzywam,może on naprawde nie wie.Faceci są tacy nie domyślni i czeka aż mi fochy na niego przejdą i sama się odezwe. Jak myślicie ?

Madziu - ja nie jestem zwolenniczka cichych dni, niewytlumaczonych pretensji, fochow. Uwazam , ze na biezaco wyjasnia sie niedomowienia, ktore nas deprymuja, zloszcza i doprowadzaja do smutku. 5 dni sie nie odzywacie , zaryzykowalabym juz w tej sytuacji nastepne 5 dni.Gdyby sie odezwal -porozmawiaj, ze w ten sposob nie dojdziecie do zadnych kompromisow w zyciu, nie zbudujecie satysfakcjonujacego zwiazku. Niech to milczenie bedzie ostatnim w waszym zwiazku. W tym momencie jest pewnie proba sil.Kto pierwszy sie zlamie . Ale nie o to chodzi w zwiazku.

Gość ale ale ale no tak hy
on nie we o co chodzi bo nie zalezy mu tak na tobie i nie jest wstanie wykazac odrobiny empatii, nie jest nastawiony na my, ale na ja, egoista, daj spobie spokój, chcesz byc z kims takim? i teraz zamiast starac sie o ciebie milczy w dupe kopnj nie warto niech wie co stracił

Gość madziulka1e
czemu ja znowu mam się pierwsza odezwać w ten sposób on się nigdy nie poprawi bo po co skoro nie ma konsekwencji jego czynów

Gość kafeb
madziulka po pierwsze to nie mow tak o swoim faceci Tak, faceci sa bardzo niedomyslni, mowie to jako facet. Tak samo ja kobiety. To ze dla Ciebie jest cos oczywiste nie oznacza ze takze dla faceta takie to jest

Gość kafeb
madziulka, zrozum ze ciche dni to utrapienie przede wszystkim dla kobiet, a nie dla facetow

Gość madziulka1e
to akurat nie prawda ,bo jak ja się zapomne czasem to zawsze mnie poprawia o byle błachostke że nie "ja" tylko "my"

kafeb -zgadzam sie z Toba .Co jest oczywiste dla mnie , nie musi byc oczywiste dla partnera , czy innego osobnika :-P

Gość madziulka1e
czyli co !? bawimy się dalej w dziecinną gre kto dłużwj wytrzyma

Gość madziulka1e
to wytłumacz mi czemu od nie zadzwoni i się nie spyta o co chodzi czemu się nie odzywam

mówisz ze poprawaia ze nie ja a my? słownie? ale jakoś w czynie nie pokazał a chyba to jest wazniejsze nie uwazasz? słowa sa ulotne

Gość kafeb
ale po co ma dzwonic i sie pytac? jemu te ciche dni znaczniej mniej przeszkadzjaa niz Tobie! Myslisz ze on zaklada tematy o cichych dniach? Ciche dni sa bardziej meczace dla kobiet, kobietom bardziej przeszkadzja anizeli facetowm, wiec to bardziej w twoim intereesie ejs by sie skonczyyl wiec jesli ktos tu sie ma odezwac to Ty do niego

madziulka zrozum, jak facetowi zalezy to góry bdzie przenosił dla tego kogos i bedzie chciał wyjasniac ale mu nie zalezy wiec masz odpowiedz problem w tym ze nie mozesz w ta odpowiedz uwierzyc, ak facet chce to zrobi wszystko by nie milczec ale on milczy wiec chce? zalezy mu? nie pokazuje wiec po co drugiego dna szukasz, odpowiedz jest prosta

Madzia -tak sobie teraz pomyslalam, ze pal szesc. Napewno Cie denerwuje ta sytuacja -zadzwon moze i zapros na rozmowe. Wyjasnij mu moze, by byla pelna jasnosc sytuacji, ze przemyslalas sprawe i byc moze powinnas wylozyc kawe na lawe, w momencie kiedy pytal o to. Stad ten telefon twoj . Sprobujcie obgadac to nieporozumienie w milej, budujacej atmosferze i nigdy wiecej nie robcie ,takich cichych dni. Bo sytuacja jest bardzo stresogenna dla obu stron. Powodzenia zycze.

Gość fotel
napij się .posłuchaj fajnej muzy .wrzuć na luz .i pierdol to .twój problem ,to nie problem.taka jest moja koncepcja.

Gość mariner
GDYBYM BYL TWOIM FACETEM TO DALBYM CI NA TELEFON DWA TYGODNIE APOTEM ZACZALBYM SOBIE SZUKAC NOWEJ,BARDZIEJ OBDARZONEJ ROZUMEM Jak sie nie odezwiesz to on to odbierze dokladnie jako probe sil a poniewaz jest facetem to posle cie do diabla bo po co mu taka dziewczyna co z byle powodu bedixe go sprowadzac domparteru.BO MECHANIZM JEST TAKI ZE JAK TERAZ GO ZLAMIESZ TO BEDZIESZ O BYLE CO ROBIC FOCHY I NADUZYWAC TEGO.On w penym momencie bedzie mial tego dosc i zostawi cie dal innej ,milszej :)

Gość madziulka1e
"kafeb" a co więc myślisz o wypowiedziach "ale ale ale....

Gość mariner
ciche dni to zabojstwo kazdego uczucia w zwiazku. KAZDY TAKI DZIEN MOZNA PRZYROWNAC DO SYPANIA PIASKU NA OGNISKO.

Gość mariner
OJ! WIDZE ze opcja konfrontacji jest ci bliska .W TAKIM ARZIE LEPIEJ OD RAZU NAPISZ MU ZE ZRYWASZ! WYJDZIESZ PRZYNAJMNIEJ Z TWARZA Z CALEJ SYTUACJI :)

Gość kromsky
ale jak nie dzwoni? dzwonil, nie chcialas z nim gadac. kto ma ambicje, nie bedzie sie napraszac ... proste jak drut.

Gość kafeb
Co mysle? madziulka zrozum, jak facetowi zalezy to góry bdzie przenosił dla tego kogos i bedzie chciał wyjasniac ale mu nie zalezy wiec masz odpowiedz problem w tym ze nie mozesz w ta odpowiedz uwierzyc, ak facet chce to zrobi wszystko by nie milczec ale on milczy wiec chce? zalezy mu? nie pokazuje wiec po co drugiego dna szukasz, odpowiedz jest prosta To samo moge napisac o kobiecie, ze jezeli jej zalezy to gory bedzie przenosila i sie odezwie. Tyle sa warte te slowa.... Musisz zrozumiec, ze ciche dni sa bardziej meczace dla kobiet, nie licz ze facet sie odezwie. To tak jakbys wymagala ze facet bedzie prosil kobiete o wyjscie na zakupy calodniowe. Dla faceta to jest pewna przerwa, czas na ulozenie mysli. Dla kobiet kazde ciche dni to jest tragedia, bo Wy inaczej rozumiecie zwiazek, macie inne potrzeby itd

Gość kafeb
poza tym faceci sa cholernie dumni, on sie moze nie odezwac z zasady, bo mu duma na to nie pozwala

Gość madziulka1e
wychodzi na to że przesadzam ale on to częściej mi robi tylko różnica jest taka że czasem mnie posłuch ale coraz częściej nie i wkońcu mnie to wkurzyło

Gość kollrolarek
Co to w ogóle za pomysł, żeby NIE ODPOWIEDZIEĆ o co Ci chodzi, gdy on pyta?? No i masz za swoje. Na co liczyłaś? Że Ty będziesz milczeć, olewać go, a on będzie latał za Tobą? Niby dlaczego? Przecież NIE ODZYWASZ SIĘ, NIE ODPOWIADASZ NA JEGO PYTANIA. Jestem kobietą, ale na jego miejscu tez dałabym sobie z Tobą spokój. Teraz się pogodzicie i pewnie puścić mu gadkę jaki to okropny, bo nie latał za Tobą, nie wydzwaniał czekają jak pies, aż może po tygodniu bąkniesz jakieś słowo. Jak Ty go traktujesz?! Jak swoje dziecko, któe wychowujesz, KARASZ!!! Bo go ukarałaś tym milczeniem, prawda? Gdzie tu partnerstwo? Jesteś malutką, głupią dziewczynką i w taki sposób nie utrzymasz związku

Gość mariner
DO KAFEB POPIERAM CIE I TO CO NAPISALAS! Mloda ,to durna ! od razu widac .Dobrze ze chociaz sie zdobyla na proszenie o rade. W sprawach skomplikowanych zawsze dobrze sie poradzic przyjaciela , a my jak wielka rodzina :).Mamy dystans i doswiadczenie :)

Gość kafeb
akurat jestem facetem