Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lejkumpejkum

zbyt ruchliwe niemowle?

Polecane posty

Gość lejkumpejkum

moj syn ma 10 tyg i nie przestaje sie ruszac nawet na moment. caly czas kopie nozkami i macha rekami bijac sie po glowie. nawet spiac wali raczkami i nozkami dookola i postekuje. nowe skarpetki sa skulkowane na pietach po 1h i przetarl przescieradelko w lozku... czy to normalne ? boje sie ze bedzie mial jakies adhd... dodam ze nie placze tylko steka i pojekuje...

Gość to nie adhd, tylko biedactwo
ma problemy z gazami!!!! Mam porównanie. Mój synek miał duże problemy gazowo - kolkowe i ze skazą białkową i był ciągle w ruchu, może nie aż tak, jak mówisz, że śpiąc nieustannie również machał, ale ciągle był w ruchu. Córeczka też ma problemy, ale neutraliowane b. szybko poprzez właściwe mleko i kropelki Sab simplex. Jest nie do porównania. U niej do rzadkości należą momenty nerwowego machania. Ma 13 tygodni.

Gość lejkumpejkum
jezu dzieki za wskazowke... jakie mleko jest dobre dla takich dzieci? kropelki kupie... mam espumisan narazie

Gość lejkumpejkum
up

nie ma za co. Co do mleka, to jeśli karmisz piersią to zastosuj dietę eliminacyjną, ze szczególnym uwzględnieniem nabiału. Jeśli jest na mleku modyfikowanym, to w pierwszej kolejności mleko HA, czyli hypoalergiczne, można też pokusić się o mieszanki specjalne jak np. Bebilon Comfort. Jeśli to jednak problem z nietolerancją laktozy, czy alergią na białko mleka krowiego to wówczas w pierwszej kolejności Enfamil 0-lac, a jeśli nie pomoże to przepisywany na receptę Bebilon Pepti, lub Nutramigen (obecnie nierefundowany, ale też na receptę). Napewno porozmawiaj z lekarzem na ten temat, tylko nie daj się zbyć. Mnie też zalecano przy synku Esputicon, Grip Water i inne specyfiki, które nie pomagały. Jako, że mały miał strzeliste kupy i wysypkę to lekarz wprowadził Bebilon pepti, który nie pomógł, a później Nutramigen, który koniec końców pomógł. Córcia powieliła schemat, tylko, że wcześniej byłam mądrzejsza, bo wyczulona na symptomy. Je Nutramigen i w porę kupiłam Sab simplex i jest super. Pozdrawiam i dla małego wszystkiego dobrego

nie ma za co. Co do mleka, to jeśli karmisz piersią to zastosuj dietę eliminacyjną, ze szczególnym uwzględnieniem nabiału. Jeśli jest na mleku modyfikowanym, to w pierwszej kolejności mleko HA, czyli hypoalergiczne, można też pokusić się o mieszanki specjalne jak np. Bebilon Comfort. Jeśli to jednak problem z nietolerancją laktozy, czy alergią na białko mleka krowiego to wówczas w pierwszej kolejności Enfamil 0-lac, a jeśli nie pomoże to przepisywany na receptę Bebilon Pepti, lub Nutramigen (obecnie nierefundowany, ale też na receptę). Napewno porozmawiaj z lekarzem na ten temat, tylko nie daj się zbyć. Mnie też zalecano przy synku Esputicon, Grip Water i inne specyfiki, które nie pomagały. Jako, że mały miał strzeliste kupy i wysypkę to lekarz wprowadził Bebilon pepti, który nie pomógł, a później Nutramigen, który koniec końców pomógł. Córcia powieliła schemat, tylko, że wcześniej byłam mądrzejsza, bo wyczulona na symptomy. Je Nutramigen i w porę kupiłam Sab simplex i jest super. Pozdrawiam i dla małego wszystkiego dobrego

Gość a nie..........
pomyślałas o tym by sie skonsultowac z neurologiem? Ja maam identyczny problem z tym,ze moja córka jest wczesniakiem i ma 7 miesiecy.Stwierdzili u niej wzmożone napięcie mięśniowe.

Gość a nie..........
pomyślałas o tym by sie skonsultowac z neurologiem? Ja maam identyczny problem z tym,ze moja córka jest wczesniakiem i ma 7 miesiecy.Stwierdzili u niej wzmożone napięcie mięśniowe.

Gość lejkumpejkum
dziękuję Wam obu... bardzo mnie podniosłyście na duchu, spróbuję obu rad faktycznie mówiłam lekarzowi, to powiedział, że dzieci są ruchliwe i koniec ;/... a on bidulek cierpi... a na moją sugestię, że wygląda tak jakby on coś wyciskał cały czas usłyszałam ze przekarmiam dziecko i dlatego on cały czas tak trawi. jest na modyfikowanym. jak mogę sprawdzić czy nie ma nietolerancji laktozy co do neurologa to w pierwszej kolejności zmienię pediatrę i spróbuję dostać skierowanie

Gość to ja pisałam do Ciebie o
mleku. Słuchaj, nietolerancja laktozy generalnie objawia się problemami gastrycznymi. Często jest problem z kupkami, ze śluzem, czy nawet krwią w kupce. Ewentualnie strzeliste kupy, rzadkie, w kolorze oliwkowym. Jeśli są te objawy, a nie ma wysypek, suchych plam, które najczęściej sygnalizują alergię, to wówczas można przypuszczać nietolerancję laktozy. Porozmawiaj z mądrym pediatrą. Pozdrawiam serdecznie

Moja też tak miała, pytałam lekarza, to kazał kupić kropelki i nie przejmować się, że niby samo przejdzie:O W 3cim miesiącu, gdy pojawiła się sucha skórka i czerwone policzki, okazało się, że to skaza białkowa. Wyeliminowałam mleko i mimo że troszkę ma jeszcze suche nożki i łapki, brzuszek już jej nie męczy. Moze tak być, że skaza nie jest widiczna od razu, tylko uwidacznia się po jakimś czasie.