Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziurawa zebata

mam dziurę w zębie dosyc sporą ale wstydze sie isc do lekarza

Polecane posty

Gość dziurawa zebata

kiedys myslalam ze jakies brudne mam tam i czyscilam pozniej zapomnialam, i tak sie rozrastało teraz gdzies na polowie zeba mam, czasami boli.

do dentysty idz. dziurę ci zalepi i będzie git:) nie ma czego wstydzić, on nie jedno w życiu widział a i borowanie jest do przeżycia:)

Gość dziurawa zebata
Podniosłas mnie na duchu dziękuje :D czyli to nie jest takie straszne? Głupio dopytuje bo nigdy nie bylam u dentysty,co najwyzej stomatologa czy jakoś tak(nosiłam aparat przez 3 lata)

Ja dawniej bardzo bałem sie dentysty, bo znęcała się nade mną szkolna stomatolog. teraz dentyście prywatnemu zależy, żeby mieć pacjentów, i nie pozwoli sobie, żeby kogoś coś bolało w trakcie zabiegu. A ostatnio byłem w szoku u mojej dentystki. Miałem znieczulenie i tak potrafiła wbić igłę do znieczulenia, że nic nie czułem. Dosłownie NIC. Nie wiem, jak ona to zrobiła. No a później pod znieczuleniem też lajcik. Jedyne, co było nieprzyjemne, to odgłosy tego sprzętu :)

Gość dziurawa zebata
na prawdę? mi koleżanki opowiadały straszne przeżycia w gabinecie dentystycznym :o a takie pytanie ma, co jak nie pójdę i ta dziura sie rozrosnie?

Gość a może sie prosiłaś
idz do dentysty jak najszybciej i nie pierdol obowiązuje go etyka i tajemnica lekarska

Wiesz, nie ma się co bać, a zwłaszcza wstydzić. Stomatolodzy już nie jedno widzieli,a zwłaszcza jakaś dziurka ich nie zaskoczy, heh. Lepiej idź, zanim zrobi się coś poważniejszego i wpakujesz się w większe koszty. Ja się tak ciągałem, ociągałem i skończyło się na leczeniu kanałowym. Zaniedbałem te sprawy, ale się zmobilizowałem - i teraz mam taką dentystkę, że żal mi wychodzić z gabinetu i jak się umawiam na kolejną wizytę, to już się jej nie mogę doczekać, heh

Tez bałam się dentysty, ale znalazłam świetnego, chodze prywatnie i jestem po leczeniu kanałowym dwóch zebów i nic a nic nie bolało. Idź nie bój się kochanie

Gość weriss
Koniecznie do dentysty. Póki co możesz stosować przynajmniej w domu preparat Plomb-r - wypełnia się nim ubytek, żeby "zakonserwować" ząb i go chronić.

Gość sdfagadgad
Idź ja sobie to olałam. Robiła mi się dziurka na PRZEDNICH jedynkach. Lecze zęby już od sierpnia! I nie jestem pewna czy je uratuje,zaczynają powoli siwieć :-/ jak nic nie zrobi to skąd ja wytrzasne na sztucznego zęba jak jestem bezrobotna? :( Kurcze idź,lepiej przecierpieć te znieczulenie pare chwil a potem na luziku wyleczy ci tego zęba niż potem wyć i cierpieć

Gość wierzba przydrożna
A na TYLNYCH jedynkach nie robiła Ci się? :D