Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nime

Koszt ogrzewania piecem dwufuncyjny ( woda i mieszkanie)

Polecane posty

Witam, Znalazłam fajna ofertę mieszkania. 50 m2 w dobrej cenie. Mieszkanie znajduje się na piętrze domu wolno stojącego z osobnym wejściem. Parter zajęty przez sklep, czynny od 8 do 17. Moje pytanie jest takie: jaki będzie przybliżony koszt ogrzania takiego mieszkania piecem dwufunkcyjnym. Dodam, że są w nim 4 nowe okna dachowe. Będziemy tam pierwszymi lokatorami także właściciel nie jest w stanie podać nam kosztów ogrzewania.

Gość Kajkula
My za ogrzanie wody dla 2 osób i metraż 24 m płacimy 200-220 zł miesięcznie w sezonie zimowym a wcale gorąco nie mamy,samo grzanie wody do łazienki i kuchni to jakieś 40 zł miesięcznie. Też dom wolnostojący,okna,drzwi szczelne,a metraż o połowę mniejszy

Gość u mnie metraz 50 m2
mieszkanie w bloku nieocieplonym, zimą co drugi miesiąc ok 600 zl, latem za trzy miesiące ok300 zl

Gość Dreea
Witaj, ja mam zbliżony metraż do Twojego i ogrzewanie na taki sam system. Rachunki miesięczne to ponad 300 pln.

Gość kaleks
Najważniejszy jest dobry zestaw c.o. Podsyłam link - http://www.e-inclusive.pl/Kot%C5%82y-CO.html Można bez większych problemów mocno obniżyć koszty wymieniając instalację na nową - wtedy różnice są naprawdę bardzo duże.

Gość gość
Polecam wymianę okien na bardziej szczelne, to dużo pomoże. Druga sprawa to sprawny kocioł, dobre grzejniki, ogrzewanie podłogowe oraz kominek, który bardzo dużo daje. Można sobie za pomocą takich rur (http://www.witzenmann.com.pl/) rozprowadzić ciepło i zmniejszyć koszty za ogrzewanie.