Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mokka789456

Ryzyko Ciąży.

Polecane posty

Gość mokka789456

Forum Medyczne Ginekologia Ryzyko ciąży. Ryzyko ciąży. Biorę od lat regularnie tabletki anty, jednakże miałam dosyć długą przerwę we współżyciu i zaczęłam się zastanawiać nad ich skutecznością. W 1-y dzień 7dniowej przerwy doszło do współżycia, dwa dni później dostałam krwawienia z odstawienia, które trwało nieco dłużej niż zwykle. Z racji jakiegoś niewyjaśnionego niepokoju zażyłam w 3ej dobie Escapelle-lekarz powiedział, że nie mam powodu do obaw, powinnam zawierzyć tabletkom, skoro wcześniej działały, a nie tracą one na mocy, ale dla spokoju ducha żebym wzięła Escapelle. Potem według zaleceń lekarza po 7dniowej przerwie zaczęłam nowe opakowanie tabletek. Po 17 dniach od współżycia zrobiłam test ciążowy z apteki- wyszedł negatywny, po 18stu dniach test Beta HCG z krwi- również negatywny, poniżej 1. Czy mogę te testy uznać za prawidłowe i wiarygodne? Wiem, że to mogą być urojenia, ale wiążą się również z problemami prywatnymi z obecnym partnerem, albo już nawet nie partnerem… Zastanawiam się czy nie przerwać teraz po 14ej tabletce opakowania, żeby zobaczyć, czy wystąpi krawienie z odstawienia…. BO to jeszcze ponad tydzień, a stres nie chce mnie opuścić.

Gość koniczynekkk
Nie jestem ekspertem, więc nie chcę się wypowiadać, skoro nie mam pewności, ale polecam Ci strone, z której sama w tych kwestiach korzystam, - wpadka.pl ,zachęcam do skorzystania z opcji "zapytaj eksperta", mi wiele razy zastąpiła wizytę u ginekologa, kiedy nie miałam akurat kasy, a miałam jakąś tego typu wątpliwość ;)

Gość jezeli beta
nie wskazue na ciąże to nie ma szans, beta się nie mylibo bada pozoim hormonów we krwi, poniżej 1 to 0% ciąży