Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama4-latka12345

syn ciągle płacze

Polecane posty

Gość mama4-latka12345

Syn ma 4 lata nie radzę sobie z jego płaczem.On o wszystko płacze przykład: idziemy dzisiaj do przedszkola syn potknał się i płacz za chwilę ścigał się z koleżanka i przegrał płacz nie chodzi o to ,że płacze bo nie chce mu czegoś dać najcześciej płacze z głupich powodów nie wiem co robić jego płacz mnie wykańcza.Nie reagujemu z mężem na to ale nie ma żadnej poprawy zastanawiam się nad pójściem do psychologa.Probowaliśmy już mu tłumaczyć np. płacze bo nie umie ubrać buta to pytamy się go czemu płacze i mówie mu ,że nie musi płakać wystarczy przyjść i powiedzieć bez płaczu ale to nei przynosi żadncyh rezultatów.Rodzice mówią ,że dzieci tak mają i muszę być cierpliwa samo mu przejdzie ostatnio miał zapalenie spojówek przez to ,że płacze na dworze

mój dwulate też placze bez powodu, staram się też to lekceważyć i myślę ze to przejdzie trzeba tylko czasu i cierpliwości, no i tlumaczyć tak jak to robisz, za jakiś czas powinno być lepiej

Gość mama4-latka12345
hm czy wychowałam melepetę nie wiem czy to nasza wina nigdy nie biegaliśmy koło syna jak się przewrócił musiał wstać sam i nie biegłam od razu do niego bo upadł zawsze staraliśmy się żeby syn był samodzielny.U nas syn zrobił się taki jak miał 2 lata i od tamtej pory nie ma żadnej poprawy nie ulegam mu np. dzisiaj rano jak płakał bo przegrał to uklekłam koło niego i powiedziałam mu ,że nie ma o co płakać następnym razem on wygra itd. on dalej płakał to powiedziałam ,że jak się w tej chwili nie uspokoi to nie ma dzisiaj bajek i mimo iż syn gry wrócił z przedszkola to przepraszał mówił,że nie będzie już tak robił to bajek i tak dzisiaj nie zobaczy.Staramy się mu dużo tłumaczyć ale to jak grochem o ściane

ok nie przejmuj się opiniami głupich matek mój syn też miał etap ciągłego płaczu i myśle ,że wiekszość dzieci to przechodzi bądż wytrzymała jak płacze to nie reaguj twój syn ma 4 lata to już bardziej rozumie i uważam,że super robisz dająć mu za to karę niech wie ,że robi źle

Gość Life dont come easy
Tyle, że ten etap u jej syna trwa już 2 lata. Może rzeczecie idź do psychologa bo to chyba nie etap u nabyty odruch, który trudno będzie zwalczyć

a ja jestem zdania, ze jak dziecko samo z siebie podchodzi i przeprasza, to sie je przytula i kare cofa, bo co mu dalas do zrozumienia teraz? jak placze nie ma bajek, jak przeprosi to i tak nie ma, to cie wiecej nie przeprosi bo zobaczy ze nic to nie zmienia

Gość Idz do psychologa
To nie boli a pomoc moze . Bylam placzliwym dzieckiem .Przeszlo mi dopiero kiedy wyprowadzilam sie na studia do innego miasta .Wyprowadzilam sie od wiecznie niezadowolonej ze mnie matki .

Gość do dagny88
dzieci są cwane, szybko załapią, że można nabroić, a potem przeprosić i kara zostanie cofnięta :D

Gość do dagny88
ale to, co robi autorka, to chamstwo i debilizm - karać wrażliwe dziecko za to, że płacze :O