Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pawłowa Mama

Autyzm

Polecane posty

Mamo Aspika oby te chrostki nie były w zasięgu jego wzroku i ust bo moje kochane dziecko najpierw ten puder zliże a potem będzie drapał kazdy strupek. On ma hopla na punkcie każdej ranki. Zobaczymy jak to będzie.

ale porabana ta kafe;/ JUz zapomialam co mialam pisac:P Mamo Kubulka są tez w aptece srodki przeciwświądowe.Moj sie nie drapal,ale dawalam mu HyDROXYzyne,oczywiscie z przepisu lekarza i przeszedł łagodnie:)Mlodszy o dziwo nie zlapal... Kąpalam dodatkowo w nadmanganianie potasu,tez łagodzi świąd.

Gość aoieu
Nie musi byc tak źle. Mój mial ospe w tamtym roku. Mial 4 lata. Wysypalo go straszliwie. Puder w płynie jest dobry, ale popytaj w aptece, jest taka bardzo gesta maść, niestety nie pamietam nazwy, nie ma szans zlizac, tylko nie wiem jak u niego jest z zapachami, bo ma dosc intensywny zapach, nie jest nieprzyjemny ale roznie bywa. Najbardziej wysypuje na 3 dobe, u nas był taki wysyp, ze nie nadążalam smarowac.

Gość gość
Mialam na myśli ze 26 lat to mloda mama :-)

Mamo kubulka nam też pomogło hydroxyzinum, mały rzeczywiście się mniej drapał i przede wszystkim spał spokojniej, też kąpałam go w nadmanganianie. Niestety blizny ma do dziś, zostały takie małe dołki, niektóre są jeszcze zaczerwienione a od ospy minęło już parę dobrych tygodni. My smarowaliśmy gencjaną, bo podobno puder zatyka pory, lekarz nam to zalecił. Mój dalej gorączkuje, ale na szczęście, w przedszkolu ze względu na pogodę przełożyli piknik :)

Gość Kiki  86
:( :( :( Kolejna nieprzespana i przeplakana noc za nami.Dopiero teraz widać z jakim grzybem mamy do czynienia i jakie problemy z trawieniem. Trzeci tydzien bez leków i mamy Sajgon. Na szczęście juz niedługo...

Gość ogryzekogryzek
ja mam Tadka nieszczepionego na ospę i Przemka szczepionego ciekawa jestem jak to będzie jak złapią, póki co co roku w żłobku, przedszkolu szaleje ospa a moich nie bierze my mamy jutro w obydwu przedszkolach pikniki a leje jak z cebra :/

Gość gosc darciaa
Dziewczyny powiedziccie mi troche na temat chelatacji???Czy preparatami joalisa to chelatacja czy oczyszczanie.wybaczcie mi glupie pytanie ale troche sie poguilam.czytam w necie i wynika z tego,zeto dwie inne rzeczy.Chelatują przewaznie wg metodu cutlera,co podobno skuteczne lecz niebezpieczne,a oczyszczaja joalisem...zglupialam::P

Kiki współczuję. życzę dużo siły! Kuba na razie ma 4 chrostki, wszystkie rozdrapane ale doktorka powiedziała,ze na 80% to ospa. Ja jestem pewna,że na 100 bo w nocy nie spał, teraz już wiem dlaczego no i wieczorem ich nie miał. Na razie smaruje pudrem, dostał też syrop antywirusowy Neosine.

Mamo KUbulka dopiero go wysypie;/ ale dacie rade i bedziecie miec juz ospe z glowy!:)

Gość gość
Neosine zawiera dużo cukru sacharozy, ja bym się wstrzymała z podawaniem tego leku. My też kiedyś dostaliśmy ten syrop. Plamiasty

Gość Kiki  86
My juz mamy wszystkie leki i suple w domu (zaczynamy od 18 różnych- masakra). Ale teraz musialam mu odstawić stare na kilka tygodni przed testami bo inaczej wyniki wyjdą zafałszowane no i po testach zmieniamy na te nowe. Zobaczymy jak to będzie, ale dopiero po odstawieniu widzi się ile dobrego robią. Najgorsze ze całe noce przeplakane i co zasnie to budzi się z krzykiem a w dzien jest tak marudny i zmęczony ze tylko przekłada się przez meble i zwija bo widać jakie ma wzdecia i skurcze. Ja sama też juz padam :(

Plamiasty dzięki za informacje o syropie. Znajoma dziś przywiozła mi witaminę B6. Ma rodzinę w Stanach i sprowadza co jakiś czas.

Gość Kiki  86
Mamo Kubulka a co to za witamina B6??? Pytam dokladnie bo jak masz dostęp to ze Stanów mozesz naprawdę dobre suple ściągać.

A u nas znowu owsiki i rodzinne odrobaczanie :) ech jak to po moim widać od razu. Apetytu nie ma od miesiąca. Poplakuje w nocy . Rzuca tylkiem. Jest rozdrazniony i łatwo wpada w złość. Dalam pyrantelum i od razu wieczorem w kupie owsiki wyszły. Na szczęście już martwe. Ech...

Wspolczuje ospy. Moj piotrus był totalnie wysypany - wszystko takie zaropiale i wielkie było, cała głową, siusiak no wszystko. Ciesze się ze mamy to za sobą ..

Gość Kiki  86
Nie taka znowu nowa- a jak zaczęłaś podejrzewać owsiki? U nas lekarz kazał zaglądać w pupke 3 godziny po zaśnięciu bo podobno wtedy najbardziej widać. Ja też boje się że coś może mieć a w badaniach nie wychodzi ale z drugiej strony boje się go odrobaczac w ciemno.

Gość kajsad to ja
dziewczyny ja na szybki. nasz dobry znajomy wylatuje do stanow 1.07.powiedzial,ze kupi nam co bedziemy chcieli. jezeli macie jakies prosby/sugestie to piszcie mi na fb.zrobie liste i mu przekaze:) on sam nie wie kiedy bedzie wracac,ale ejzeli bedzie planowal zostac dluzej to wszystko wysle paczka. kajsad

Gość Kiki  86
Kubulkowa mamo- tu masz o niebo lepszy a za podobna cenę. Bo to co zamawiasz to DMG (200) bo to o to chodzi a nie witaminę B6. Kirkman TMG 500mg. Ten jest o wiele silniejszy i obejmuje kolejna grupę metylową. Ogólnie jest to rzecz z tej samej rodziny tylko wiele bardziej zaawansowana.

Tylko,że to nie jest wypróbowane przez kogoś kogo znam:/ A to co mamy teraz znajoma podaje synkowi i widzi ogromną poprawę

Gość Kiki  86
Tak tyle ze jak po tym waszym widziała poprawę to po tym tym bardziej bo jest silniejsze i poniekąd rozłożone (co za tym idzie wchłania się w pełni) nawet substancje pomocnicze da rozłożone. Jest też antyalergiczny bo oni nie używają syntetykow tylko naturalnych rzeczy. Ale co ja Cię kochana przekonuje, mam nadzieje ze niedługo będziesz znała kogoś kto ci poleci, bo my zaczynamy juz niedługo, oby tylko podziałało :)

Gość Kiki  86
A tak poza tym to jak tam dajecie sobie rade z ospą biedaczki :( Bardzo go wysypało???

Gość gość
Z godziny na godzinę coraz więcej. Po głowie się strasznie drapie. Gorączki nie ma, energia go nie opuszcza ale strasznie znudzony jest. A to dopiero jeden dzień bez przedszkola...

Gość Kiki  86
Kajsad- jeżeli cokolwiek znajdziesz na stronach zagranicznych to mozesz dać mi znac. U nas jest masa dostępna tego co w stanach i na rynku europejskim. Chętnie pomogę jeśli ktorakolwiek z was coś by potrzebowała. Jakoś wcześniej mi się nie dodało ze w Polsce gorzej z dostępnością takich rzeczy :/

Gość Maks i ja
Czy ktoś ze Śląska może polecić, gdzie można zrobić rzetelną diagnozę SI ?

Gość Kiki  86
Mój Skarbek zasnął sam w łóżeczku :D :D :D Pierwszy raz nam się zdarzylo wiec to dla mnie szok. Od 6 rano na nogach i do 11.30 na mieście to i się zmęczył a w jego przypadku to trudne. Tak bym chciała zeby mu to weszło w nawyk zanim pójdę na operację...

Gość ogryzekogryzek
Maks i ja - ja też skorzystam jak ktoś poleci SI :) póki co nic mi nie wiadomo kilka osób polecało mi w Sosnowcu diagnostykę SI i w Tychach w Integrze podobno ta sama kobieta przyjmuje Kiki nie rozumiem czemu polecasz coś czego jeszcze nie próbowałaś?