Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strapiona

doradzcie mi prosze mam pare dni na podjecie decyzji chodzi o prace!

Polecane posty

Gość strapiona

Mam do wyboru dwie prace:1 jest to praca przemyslowa(ta z tych brudniejszych,musialabym nosic czepek ochronny na wlosy.kaftan,buty robocze,rekawiczki,google-okulary ochronne)ale w tj pracy placa stawke podstawowa-najnizsza krajowa maja za to ekstra rzeczy typu-czeki co kwartal rownowartosci twojego tygodniowego zarobku(czyli 4 ekstra czeki)plus w styczniu ludzie dostaja tam bonus pieniezny.Dodatkowo maja dobry plan zdrowotny,emerytalny,placone za swieta,personal days.wakacje.Druga ma placone wiecej,miejsce nie jest takie brudne ale nie ma rtych wszystkich ekstra czekow,co robic,co wybrac?doradzcie prosze!

Gość tak czy nie.......888
a co w tej 2 bdziesz robic? pomysl o tym, ze w takiej pracy przemyslowej i brudnej po pol roku bedzie ci sie chcialo rzygac? a co z przyszloscia? niestety widze ze trudno jest sie przekwalifikowac./jak utkniesz w jendej branzy to potem trudno znalezc cos innego.

Gość strapiona
za jakis rok wracam na studia.Teraz jest ciezko z dobra placa.Ta brudniejsza praca jest to praca przemyslowa gdzie bede w otoczeniu maszyn przemyslowych pakowala zgrzewala torebki z produktami w srodku.Mam trudna sytuacje finansowa wiec sama juz nie wiem;(

Gość strapiona
ta druga to tez przemysl(fabryka) praca na lini w fabryce czekoladek etc.albo po prostu kazda wiecej platna bez takiego zapylenia(brudu).

Jeśli w drugie pracy więcej płacą to być może zrekompensuje to chociaż w części te czeki. Pomyśl do której pracy chodziłabyś w większą chęcią? Bo jeśli obie pozwolą Ci żyć bez obawy że nie starczy do pierszego to wybierz tą w której będziesz się lepiej czuła.

Gość tak czy nie.......888
to wybralabym ta 2 . skoro wracasz za rok to chyba zalezy ci na tym zeby miec jak najwiecej kasy,. a nie chce mi sie wierzyc ze w fabrcye za min,. beda jakies fajne benefity.

Gość strapiona
powaznie pisze,normalnie nie chce pracowac w takich brudnych miejscach ale te ekstra czeki mnie kusza(mam nieciekawa sytuacje finansowa teraz):((i dlatego to rozwazam.

Gość strapiona
oo nie wiedzialam;(naprawde nie wiem co robic,moja znajoma tam pracuje,dziewczyna ma ubrudzone buty,nawet nogi z tego kurzu kiedy zdejmie jeansy(?)pylu,to jej sie osiada na twarzy itd...kurcze cholerka nie wiem;((

Gość strapiona
aa i zapomnialam zatyczki do uszu tez musisz nosic:(naprawde dziewczyny wybralybyscie takie cos?

Gość Olsa
policz sobie ile dostaniesz w skali roku tu i tu, i wybierz lepiej platna. Przy czym jak wyjdzie porownywalnie, to lepsza ta mniej brudna

Gość strapiona
a czy to prawda ze z tej gorzej platniej tak szybko "za pierdoly" sie nie wyleci?a jak sie ma taka lepiej platna to mozna szybciej ja stracic?

Gość strapiona
aaa i ta praca z benefitami jest do pozna (16-24)

Gość Strapiona
Czyli olewalybyscie te benefity tak?

Gość Strapiona
Nie bony tylko extra czeki z pieniedzmi tyle ile mam placone co tydz.takich czekow jest4 w roku( czyli kasa za darmo) plus w styczniu dostaje sie czek w zaleznosci ile firma zarobila..

Gość Strapiona
Przeciez te czeki to tez mozna wydac glupie pisanie" po co ci"

to prosta sprawa - oblicz sbie ile w ciagu roku zarobisz w pierwszej pracy ile zarobisz w drugiej dodaj wszystkie czeki, bony, wszystko w jednej zarobisz tyle, w drugiej tyle nad czym sie zastanawiasz?

Gość ochochco
głupia jesteś, widać że nigdy nie pracwałaś. ofc 2 propozycja. :o

po 2 miesiacach bedzierz rzygala ta pierwsza praca, co z tego jak sa czeki skoro zarabiasz minimum wiec na dobra sprawe pewnie wyjdziesz na tyle samo w obu pracach tyle ze ta pierwsza brzmi mniej atrakcyjnie. Obie sa do dupy ale jak juz masz wybierac to ta latwiejsza. Juz nie wspominajac o godzinach pracy.

Gość strapiona
ja wiem dziewczyny tylko tutaj gdzie mieszkam(mala miescina)jest teraz ciezko o dobra prace.Ja korzystam z posredniaka;(niestety albo stety..znajoma mi mowila ze oni(ta brudniejsza praca)zatrudniaja ludzi,ze potrzebuja i jezeli tylko sie nie spozniasz nie bierzesz dni wolnych to cie przyjma-mieszkam w Kanadzie.Tamta druga praca (gdzie placa wiecej)jest niepewna-tez z posredniaka oni robia tak ze zatrudniaja cie na okres dwoch trzech miesiecy i pozniej zostajesz bez pracy bo np:produkcja spadla(juz tak kilka razy mialam):((obiecywali zatrudnienie a tak naprawde czlowiek byl tam potrzebny bo np ktos sie tam pochorowal,poszedl na macierzynskie.Tamta brudna praca jest pewniejsza;(naprawde nie wiem co mam robic..Obliczylam tak jak mi pisalyscie,wychodze minimalnie lepiej ale naprawde minimalnie lepiej finansowo od tej "czystszej".troche to zagmatwalam ale boje sie ze wybierajac ta czystsza oferte pracy skoncze za 2,3 miesiace jako bezrobotna;( minusy tej brudniejszej pracy to: -brud,zapylenie przemyslowe - pozne godziny pracy -niska stawka na godz. plusy -bonusy,ekstra czeki -dobre ubezp.zdrowotne -mozliwisc zrobienia nadgodzin w sobote -no i to ze zatrudnia cie -ludzie sie tam dobrze traktuja,sa mili dla siebie(slowa znajomej) co robic????????help -monotonia

Gość strapiona
tamta czystsza praca to praca na magazynie-pakowanie ksiazek harlequina..

Gość strapiona
opis pracy: Will be responsible for picking and packing books in a fast-paced warehouse environment. Must be able to read invoices, match numbers/location codes and accurately package books. Must be comfortable standing and walking for 8-10 hours per day.

Gość strapiona
opis pracy: Will be responsible for picking and packing books in a fast-paced warehouse environment. Must be able to read invoices, match numbers/location codes and accurately package books. Must be comfortable standing and walking for 8-10 hours per day.

Gość wiesz dlaczego ci placa czeki
bo od zapylenia mozesz dostac raka pluc, to tj gornicy dostaja pylicy, odziez ochronna bedziesz miec ale i tak wszystko do pluc cie sie dostanie, i za jakis czas ci to wyjdzie.

Gość Strapiona
Ksiazki;)

Gość strapiona
niestety praca w brudzie wygrala..nie mam innego wyjscia musze jak najszybcjiej zaczac pracowac:(((jeju ja nie wiem jak ja to wszystko wytrzymam;(?

Gość strapiona
kumpelka tam pracuje i z tego co mi mowila sa rozne departamenty w ktorych sie pracuje.Nowych zawsze daja na kilka miesiecy do tego najbrudniejszego!wiem ze jezeli prosisz o przeniesienie bo np:masz problemy z oddychaniem(masz papierek lekarski) to oni do takiej agencji dzwonia ze juz cie nie potrzebuja,czyli jedyne wyjscie zacisnac zeby!nawet kosztem zdrowia?czy ktos mi moze powiedziec czy pyl zawierajacy w sobie zelazo jest dla nas szkodliwy?