Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miraculum5

Od kiedy główka sztywno?

Polecane posty

Gość Miraculum5

Od kiedy Wasze niemowlęta zaczęły same trzymać główkę w pionie, że można było je trzymać na ręku jedną ręką bez podtrzymywania?

tak bez zachwiania starsza corka miala chyba 5 czy 6 miesiecy a mlodsza duzo szybciej bo jak miala 3 miesiace.

U mojego też chyba dopiero jak miał z 5 - 6 miesięcy. Wcześniej niby też trzymał, ale mu się trochę kiwała i mimo wszystko trzeba było asekurować.

Gość trele morele tra ta ta
moja miała ok 3 m-cy ale i tak dalej uważać trzeba.Ważne jest częste kładzenie na brzuszku wtedy dziecko uczy się samo stabilnie trzymać i podnosić głowke, przy czym wzmacnia miesnie kregosłupa.

Gość Miraculum5
My często ją kładziemy na brzuszku i nosimy, trzymamy na pion. Mała często już sama rwie się do trzymania glówki, obracania na lewo prawo i stąd to pytanie:) Ma 2 miesiące.

Trele morele - masz racje, tylko, ze niektóre dzieci nei cierpią leżenia na brzuszku. Mój synek tak wył, ze nie dało rady go polożyć na dłuzej niz 10 sekund. Ale za to jak po paru miesiącach zaczął sam obracać się na brzuch, to tak mu się spodobało, ze by tylko leżał na brzuchu - tak zasypiał w łózeczku i spał przez całą noc, a podczas przebierania i przewijania ciągle się nam przekręcał i ciężko go było ubrać. Teraz już siedzi, więc dla odmniany nie chce leżeć :-) Nawet zasypia ostatnio na siedząco - kładzie glówkę na kolana i śpi i dopiero ja go kładę śpiacego na plecy.