Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lala20

czy to ciaza?

Polecane posty

Gość lala20

witam. Mam pytanie. Robilam test ciazowy.pojawila sie na nim bladziutka kreseczka,ale pomyslalam,ze nie jestem w ciazy.bo raz ja widzialam a raz nie. Schowalam go do torebki.po 40min chcialam go wyrzucic i patrze,a tam druga kreska.czy to ciaza?

Gość tterwa
Wedlug mnie ciaza. DRuga kreska nie pojawia sie bez przyczyny. Gratulacje! :)

Nie. A przeczytaj sobie instrukcję. Jedna kreska oznacza tylko, że test jest dobrze wykonany, dopiero 2 kreski oznaczają ciążę, ale jeśli się pojawią max po 5 minutach.

Gość strzałka :)
jeśli zobaczyłaś kreskę nawet bladą to jest ciąża, ale wg instrukcji większości testów wynik po ok 5-10min jest już nie ważny. najlepiej powtórz test :)

Gość tez czerwcowka z innego forum
tak :)

Dziewczyny - przecież jeśli jest JEDNA kreska (nie ważne czy blada, czy mocna), ale TYLKO JEDNA, to ciąży nie ma. O ciąży świadczą DWIE kreski (i wtedy ta druga może być rzeczywiście blada). Ale ta druga ma wyjść maksymalnie kilka minut od zroienia testu - u mnie to było z 5 sekund! A najlepiej to powtórz test i zobaczysz jak wyjdzie tym razem.

Gość lala20
byla druga kreska,ale ja nie wiem czy na pewno.po 40min byla wyrazna

Gość strzałka :)
jak była to była - nawet niewyraźna oznacza ciążę :)

Gość rumianek dzbanek
Kreska ciążowa ma wyjść w podanym w ulotce czasie - już zostało to napisane. Może być blada, ale koloru różowego lub czerwonego. Cień cienia się nie liczy, bo często takie kreski ciążowe to odbarwienie miejsca w teście. Można do znudzenia pisać: masz wątpliwości, to rano robisz drugi test z innej firmy, idziesz na betę lub do gina.