Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość życie jest do bani

Załamana szukaniem pracy...:(

Polecane posty

Gość Kline_
Po pierwsze to nie łamać się. Też jestem świeżo po studiach i szukam dopiero od stycznia, bo wcześniej dorabiałem u wujka. Z jednej firmy dzwonił do mnie koleś po tygodniu i zaproponowała pracę w weekendy. Niestety nie mogłem skorzystać z tej oferty. Pamiętaj. Zawsze ktoś się odezwie. Proponuję zacząć pracować byle gdzie, nawet jako fizyczny pracownik, po to by 1)zarobić na utrzymanie 2)zdobyć doświadczenie Pieniądze z tej pracy posłużą Ci do szukania następnej. W czasie jednej pracy szukasz intensywnie innej,odpowiadającej Twoim prawdziwym umiejętnościom. Widzisz, niestety taki mamy czas,że nie sprzyja nam to. Zwłaszcza ludziom młodym, dopiero po studiach. Co z tego, że potrafię wykonać pracę za kilka osób, jak nie mam tego udokumentowanego. Mówi się, że po socjologii, pedagogice jest ciężko..Ja jak i wielu moich znajomych jesteśmy po Politechnice i uwierzcie, że jest ciężej. Wobec nas pracodawca ma większe, bardziej sprecyzowane wymagania. Niestety, sami nic nie umieją, a chcieliby mieć kilku pracowników w jednej osobie, żeby oszczędzić na biznesie. Ja tam ma zawsze przeświadczenie, że ktoś się odezwie. Niestety, jesteśmy niewolnikami kapitalizmu. Narzekano kiedyś, że jest ciężko. Dziś jest ......(niech każdy wstawi to co uważa).

Gość KRYŚKAZSASIEDZTWA1
O właśnie brać na początek co się da ,nawet market -to już daje doświadczenie w pracy z klientem ,obsługę kasy fiskalnej itp.jak najwięcej papierków :)

Gość życie jest do bani
żeleczek wiem, żeś KOBITA zapomniałam literki a wybacz:D O PANI :D

Gość KRYŚKAZSASIEDZTWA1
Jak najwięcej miejsc pracy ,uwierzcie nawet pracodawcy na to patrzą :) Dziewczyna która u nas pracuje w księgowości pracowała w Lidlu,Tesco no i teraz tu:)Zdradzę że na rozmowie kwalifikacyjnej powiedziała że pracowała tam gdzie pracę znalazła bo nie wyobrażała sobie siedzenia bezczynnie.

Gość życie jest do bani
KOBIETY ja spadam, idę lulu dziękuję wszystkim za wpisy, porady, słowa otuchy jutro tu będę także zapraszam do rozmów, jak ktoś ma ochotę :D

Gość KRYŚKAZSASIEDZTWA1
I została przyjęta ,byłojeszcze kilka innych osób czekających 2 lata na wymarzone stanowisko i tylko to je interesowało -zostały odrzucone :(

Gość życie jest do bani
Kryśka fajnie, ze piszesz takie rzeczy to tez duzo daje, każda porada się przydaje :)

Gość życie jest do bani
dobrej nocki wszystkim życzę :) do jutra żeleczku jutro wysle mojego życiorysa

Gość Kline_
Wiecie, człowiek postawiony pod murem zaczyna czynić czasami rzeczy niemożliwe. Znam to po sobie. Mobilizacja, nastawienie psychiczne,że zrobię to i tamto. Ja tam z klientami nie pracuję i nie znam się na tym. Podejrzewam, że większość z nas znajduje upragnioną pracę dopiero między 30-40 rokiem życia, kiedy może to już czymś konkretnym poszczycić się.

Gość życie jest do bani
witajcie, żeleczku- wysłałam CV :)

Gość życie jest do bani
PODZIĘKOWANIA NA FORUM dla ŻELECZKA :):):):):)

Gość rudy lisekkk
nie załamu się :) jak bardzo chcesz to znajdziesz nawet dorywczo :D

Gość życie jest do bani
:):):) nie poddam się :) muszę znaleźć pracę w poniedziałek dzwonię do tych 2 państwówek, co złożyłam papiery i spytam, czy rekrutacja jeszcze trwa :) i od pn znów przeglądanie ofert, pochodzę po mieście z moim nowym CV :D:D

Gość życie jest do bani
jestem wściekła wrrrrr dzwoniłam do urzędów w spr. tych konkursów osoby już są wybrane porażka i dalej nikt się nie odzywa.... czemu???????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gość życie jest do bani
wiem, ze pewnie już tu nikt nie zagląda chciałam się wyżalić :D

Gość o maTko!
obserwuj ogłoszenia o pracę do urzędów. Jak pracowałam w urzędzie pracy to często przyjmowali na umowę zastępstwo dziewczyny po pedagogice a jak się sprawdziły to przechodziły na normalną umowe.

Gość życie jest do bani
wszystkie strony z urzędami w moim województwie mam w ulubionych tylko odświeżam :D

Gość Ciekawwy
Ludzie, ale odpowiedzcie mi na jedno pytanie - po co idziecie na pedagogikę, socjologię, kulturoznastwo, politologię itd itp? Przecież od początku wiadomo, że pracy nie będzie po takich studiach. Jeżeli idziecie tylko dla papierka, to okej. Ale jak jęczycie potem, że nie ma pracy dla was w tym kraju, to najpierw myślcie, bo sami sobie wybieracie ten los. Mają wam sztucznie stworzyć niepotrzebne miejsca pracy? Czy mamy wrócić do komuny?

Gość rozczarowana ania
a może dlatego, że gdy wybieralismy studia to nie było nikogo, kto by doradził, co do kierunku, przyszłości itd? Ba, ja nawet internetu nie miałam, poszłam na to, co mnie interesowało. taki szum o tym, że takie a takie kierunki nic nie dają zaczęły się niedawno. Wiec oszczedzcie sobie takich durnych i idiotycznych pytań.

Gość życie jest do bani
dokładnie jak ja wybierałam studia to nie miałam neta nie wiedziałam jaka czeka mnie przyszłość gdyby mieć teraźniejszy rozum i tamte lata to pewnie inaczej bym wybrała a tak poza tym, czy ja się żalę na kierunek studiów? nie, tylko nie mogę zrozumieć po co pracodawcy dają ogłoszenia, a potem w ogóle się nie odzywają.... tego nie mogę pojąć....

Gość życie jest do bani
mam spotkanie we wtorek rozmowa o pracę :) w końcu ktoś się odezwał dziewczyny jesteście jeszcze????????? żeleczek, będę miła pojawcie się :)

Gość życie jest do bani
szkoda, że już tu się nikt nie pojawia :( chciałam podpytać o parę spraw ....................

Gość życie jest do bani
jest tu dziś ktoś???

Gość kasienkaabc....
podnosze no...