Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość życie jest do bani

Załamana szukaniem pracy...:(

Polecane posty

koniecznie przeczytajcie http://www.tvn24.pl/0 ,1732146,0,1,polska-podpisze-kontrowersyjne-acta-wolnosc -sieci-zagrozona,wiadomosc.html !!! 26 stycznia chcą nam ograniczyć wolność NIE BĄDŹMY BIERNI! w tym kraju pracy nie mam też ja :(

No oczywiscie. Pracodawca ma szansę Ci zobaczyć i może zechcieć od razu porozmawiać, albo dopytać o coś z CV. Takich przysyłanych pocztą chyba nikt nie czyta? Ja na pewno nie. Ale ostatnio zwróciłam na jedno uwagę, bo było wydrukowane na takim "dyplomowym" papierze, ale o zgrozo pomarańczowym w ciapki :D :O

Gość życie jest do bani
wysyłam przez neta, bo teraz to czesto to tylko aplikacja przez net na konkursy w panstwówkach to pocztą wysyłam i nawet czasem w ciemno posyłam ... próbowac muszę

Gość Komputer komputer
arkadiusz: twierdzac ze to kolejna agresja ze strony USA i swiat nie moze czuc sie bezpieczny, po stronie USA, staja kraje NATO. 11 kwietnia do konfiktu wlacza sie IZRAEL oraz kraje Nato min. WIELKA BRYTANIA, FRANCJA oraz NIEMCY oraz inne kraje czlonkowskie w tym POLSKA, WŁOCHY, HISZPANIA, RUMUNIA, BUŁGARIA, NORWEGIA, 12 kwietnia 2012 roku to konfiktu przylaczaja sie wojska piechoty morskiej ROSJI oraz CHIN zwarte oddzialy wydaja ostrzezenie USA I NATO ze maja zaprzestac atakow na IRAN, jednak USA twierdzi ze CHINY i ROSJA powinny sie wycofac, dochodzi do incydentow oraz ostrzalow jednostek amerykanskich oraz zostaje zatopiony Amerykanski lotniskowiec, po nerowym 12 kwietnia, dochodzi do rozmow pomiedzy USA, NATO, CHINAMI I ROSJA, Wladimir Putin i Przywodca Republiki Ludowej daja ultimatum Stana Zjednoczonym ze maja sie wycofac w ciagu tygodnia w przeciwnym razie grozi 3 Wojna Swiatowa, USA po tygodniu odrzuca propozycje i dalej bombarduje wraz z koalicjantami IRAN. 22 Kwietnia CHINY I ROSJA wypowiadaja wojne USA oraz kraja Nato, 23 kwietnia, nad Polskim niebem przelatuja 100 Rosyjskich oraz Bialoruskich mysliwcow bombardujac miedzy innymi Bialystok,Warszawe,Łodz oraz Lublin, 23 kwietnia, BIALORUS i jej wojska ladowe,bez wypowiedzenia wojny ostrzeliwuja polskie miasta(POLSKA jest zupelnie zaskoczona i nieprzygotowana, w kraju wybucha panika) LITWA, ŁOTWA, ESTONIA, nie pomagaja Polsce pozostaja neutralni.... ciag dalszy nastapi.

Gość życie jest do bani
ale jeżdzic mam do innych miast? za co? za marny zasiłek? bo u mnie w mieście to raczej kicha z pracą ehhhh :(

Gość KRYŚKAZSASIEDZTWA1
Wiesz ja właśnie zmieniłam pracę a jestem ok 40-stki -zaryzykowałam i znalazłam w biurze ...lepiej płatną od poprzedniej.Tylko jedno małe ale.....dowiedziałam się o wolnym etacie od koleżanki :)

Gość yeeaaahhh
Autorko a jak długo szukasz juz pracy ? z pracą generalnie jest ciężko masz przynajmniej jakiekolwiek doświadczenie ja 1 pracy szukałam ponad rok urzędy pracy to fikcja, wysyłają na rozmowy ale bez sensu dopierają oferty, w każdej firmie mi grzecznie dziękowali na własną reke tez suzkałam po firmach składałam cv, sporo tez przez internet no i po ponad roku znalazłam przez internet wymarzoną prace :)

Gość życie jest do bani
no dokładnie znajomości zawsze się przydają :) sama wiem jak to działa ostatnią pracę miałam tez przez kogoś... a teraz jakos nie mam szczęścia :(

Gość KRYŚKAZSASIEDZTWA1
Były podania jeszcze czterech innych młodych osób ,na prawdę wykształconych lepiej ode mnie młodych.Przyjeli mnie :) Jednak radziłabym wam uruchamiać wszelkie znajomości bo tak najłatwiej znaleść pracę :)

Gość życie jest do bani
od 1 grudnia szukam nie wiem czy to długo czy krótko jedno wiem: od siedzenia w domu dostaję do głowy z telefonem chodzę nawet do łazienki bo może akurat zadzwoni.. paranoja

Gość yeeaaahhh
Autorko -nie załamuj się, na pewno w najblizszym czasie cos znajdziesz dla siebie w koncu doświadczenie masz wiec wierze, że niedługo napiszesz tutaj że coś znalazłas :)

Gość życie jest do bani
Kryśka gratuluję :) młodośc wcale nie jest wyznacznikiem jesteś doświadczoną osobą, na to też patrzą :) wiem wiem znajomości odświeżam, bo warto się przypominać :)

Więc musisz to zorganizować tak, żeby jednego dnia obskoczyć jak najwięcej miejśc. Poczta to nie jest dobry pomysł, chyba ze rekrutacja tak jest prowadzona. No i oczywiście maile. Możesz też sama zamieścić swoje ogłoszenie na portalach pracuj.pl czy innych podobnych.

Gość życie jest do bani
nawet nie myslalam, ze tyle osób będzie tutaj życzliwych dziekuję za słowa otuchy i wsparcia :) naprawdę:):)

Gość życie jest do bani
będę miła chyba jesteś jakąś panią rekrutantką?

Gość cccccccccvvvi1
KRYŚKAZSASIEDZTWA1 --- no i jestes z tego dumna?? żal... :O leiej wyksztalcone dziewczyny nie dostały :o na twoim miejscu siedzialabym jak mysz pod miotla, bo bym sie wstydzila tego. autorko -- no to sprobuj na poczatek jakis kurs np. w Stowarzyszeniu księgowych w Polsce. a potem szukaj stażu.

Gość KRYŚKAZSASIEDZTWA1
Podam przykład.U mnie w biurze szukali osoby do obsługi komputera i urządzeń biurowych oraz wprowadzania danych sprzedaży ....i nikt się nie zgłosił ,powiedziałam znajomej czy jej córki nie interesowałaby taka praca .Na drugi dzień złożyła CV i została przyjęta:)Jest bardzo zadowolona,bardzo a szukała 2 lata .Więc wydaje mi się że szybciej można znaleść pracę słysząc tu czy tam że ponoć wolne miejsce jest .

Ja najdluzej szuakalam pracy 9 miesiecy. podczas tego czasu mialam 17 rozmow kwalifi..... dlugo by pisac.. w koncu znalazlam prace w renomowanej firmie. Po 3 mies okresu probnego, zwolnili mnie tlumaczac sie kryzysem. PEwnie tak bylo, nie dali rady utrzymac 2 osob na tym stanowisku, a ze tamta p racowala 2 lata wiec mialam pecha.. teraz tez szukam...Przeprowadzilam sie do innego woj. moze tu bedzie lepiej. Pozdrwiam i trzymam kciuki!

Gość cccccccccvvvi1
uwazam ze od 1 grudnia to krotko, ja szukalam pracy przez 4 lata studiow zaocznych :o (w miedzyczasie dorywcza typu ulotki) az znalazlam :) a teraz to ja odrzucam oferty :) mimo, że cv wysyłam zawsze pocztą dasz radę :)

a może masz po prostu źle sformatowane CV? niemożliwe, żeby się nikt zupełnie nie odzywał.

Gość KRYŚKAZSASIEDZTWA1
Ale ja nawet nie myślałam że mnie przyjmą :( Fakt mam doświadczenie ,może to zadecydowało.Żal mi tych młodych osób było ale jak zostałam przyjęta to co miałam powiedzieć?Wie pan co było jeszcze kilka osób to może pan którąś z nich przyjmie ??????????????? No to jest śmieszne :)

Gość życie jest do bani
może i krótko ale mnie się dłuży w chacie już :) zaczynam robić na drutach od jutra :):) żeby się czymś zająć

No ale wysyłając cv na jakieś ogłoszenie trzeba to monitorować. Czyli dzwonić i pytać czy rekrutacja trwa, czy może jakieś spotkania są planowane, czy w ogóle to cv dotarło do kogo miało dotrzeć.

Gość życie jest do bani
żeleczek pojechałam specjalnie do osrodka aktywizacji zawodowej i tam Pani Doradca Zawodowy skorygowała moje CV żeby było dobrze, jasno napisane więc już sama nie wiem może te ofert są poniekąd fikcyjne- ogłaszają się, a wcale nie szukają ludzi, a wystawić ogłoszenie muszą :P

Gość a ja akurat
Kryśka,tępoto ty sie lepiej wez za nauke poprawnego pisania, bo slabo sie robi, jak sie widzi twoje bledy:O:O:O

Gość życie jest do bani
będę miła a widzisz, a ja nie dzwonię bo myśle, ze nie ma co się narzucac, chcą to się sami odezwą myslalam, ze to nie wypada tak wydzwaniać i pytać... pomysla, ze jakas niecierpliwa się znalazla :P

Gość cccccccccvvvi1
bede mila -- dokładnie :) to mialam na mysli. jesli wysylasz z ogloszenia, to sami sie odezwa jesli sa zainteresowani. a jesli bez ogloszenia tylko z wlasnej woli, to musisz dzwonic i dopytywac, ewentualnie podejsc i spytac czy dotarlo, czy sa ofeerty. Kryśka, ok, moze mialas wieksze doswiadzcenie. Doświadczenie jest w cenie. U madrych pracodawców znaczy wiecej niz papierki :)

jak zrobisz odpowiedni kurs i później staż, to masz szansę nawet i po pedagogice zostać księgową. są firmy, które szukają nawet asystentów księgowych, więc są szanse. ale kurs lub studia podyplomowe i najpierw staż, choćby pół roku w księgowości obowiązkowo. też nie mam pracy, szukam intensywnie i się nie poddaję i nie załamuję, choć są gorsze momenty, kiedy myślę, że nigdy nic nie znajdę. a dokumenty składam różnie, najlepszy jest oczywiście kontakt osobisty, ale często kiedy odpowiadamy na ogłoszenie jest podana informacja, że aplikować można wyłącznie on line lub mailem. jeśli jest podany numer telefonu i mail, lepiej zadzwonić. jeśli mamy adres i mail, lepiej pójść osobiście. wiele osób idzie na łatwiznę i wysyła, bo im się nie chce dupy ruszyć. błąd. chociaż tak też można pracę dostać, ja osobiście dwukrotnie znalazłam zatrudnienie właśnie przez internet, z ogłoszenia na portalu i wysłanej mailem aplikacji. a jeśli chodzi o samo szukanie, to poza ogłoszeniami, pytaniem znajomych, chodzeniem po firmach, polecam też zainteresować się tym, co aktualnie powstaje w mieście. jakieś nowe budowy, inwestycje, programy. trzeba sprawdzać, co gdzie powstaje, chodzić i pytać, co tutaj będzie, jakie firmy, może coś zupełnie nieobecnego do tej pory, a może nowe oddziały - oni wszyscy będą na pewno rekrutować pracowników, a często ogłaszają się wyłącznie na swoich stronach, o których istnieniu możemy nawet nie wiedzieć.

Gość życie jest do bani
juz wlasnie szukam - kurs kadry i płace albo symfonia moze sprobuje, tylko nie wiem czy taki tepak z księgowości da radę :)

"pojechałam specjalnie do osrodka aktywizacji zawodowej i tam Pani Doradca Zawodowy skorygowała moje CV żeby było dobrze, jasno napisane " pani doradca też tam pracuje po znajomości, więc wiesz... :P jak chcesz, to pozmieniaj dane i wyślij mi na zielony.zelek@o2.pl, może coś doradzę w sprawie formy czy treści. i na przykład do państwówek w ogóle nie wysyłaj, bo szkoda drzew na papier i tuszu na drukowanie papierów, tam wszystko jest już obstawione. tak samo można olać ogłoszenia agencji rekrutacyjnych.