Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justynnnaa

Pomoc szkolna

Polecane posty

Gość justynnnaa

Witam. Jestem strasznie zdesperowana,bo na jutro muszę napisać kilka zdań po niemiecku,a grunt w tym, że jestem totalna noga z niemca:< Proszę Was kochane szafowiczki o pomoc!!! Chciałabym,abyście pomogły mi przetłumaczć kilka zdań: W maju jadę do pracy do Niemiec. Muszę zabrać ze sobą połowe mojej szafy z ubraniami. Sukienki, bluzki, spodnie, bluzy i oczywiście kurtki oraz czapkę, bo pogoda zapewne będzie zmienna. Bardzo się cieszę, że wyjeżdzam,ale jest dużo przygotowań do wyjazdu. Muszę kupić sobie jeszcze dużą walizkę i zarezerwować bilet lotniczy,kupić słownik. Ja jeszcze słabo mówie po niemiecku Nigdy nie leciałam samolotem, boję się. Pożyczyłam od rodziców pieniądze na wyjazd. BARDZO BĘDĘ WDZIĘCZNA JEŚLI KTOŚ POMOŻE !:):)

Gość krejzolczka
niestety nie pomogę, nie potrafię

Gość krejzolczka
zdania z reguł nie wydają się trudne,ale no zależy od znajomości języka

Gość ONA ODPOWIADA
Tłumacz polsko-niemiecki :)słownik ..ręce opadają..

zamkną nam kafaterie? w najlepszym wypadku będzie ścisła inwigilacja i kary za jakiekolwiek złamanie zasad ACTA koniecznie przeczytajcie http://www.tvn24.pl/0 ,1732146,0,1,polska-podpisze-kontrowersyjne-acta-wolnosc -sieci-zagrozona,wiadomosc.html !!! 26 stycznia chcą nam ograniczyć wolność NIE BĄDŹMY BIERNI!