Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oneill

Petycja w sprawie ACTA

Polecane posty

Gość Cowboy_Internetu
Coś trzeba robić. Czy wiecie że właściciel megaupload został aresztowany i zabrano mu cały majątek? Wyobraźcie sobie że założyliście jakąś stronę i czerpiecie z tego zyski. Jest to legalne więc śpicie spokojnie. Następnego dnia rząd delegalizuje taką działalność i bez żadnego ale policja wsadza cię za kratki. Czyż to nie czysty totalitaryzm? OMG

Gość Nigdy to co robili
twórcy megavideo nie było legalne, i jezeli spali spokojnie to byli idiotami :D A teraz tak serio: wszyscy płaczą że ACTA, a powiedzcie mi, co wejscie tych przepisów zmieni dla przeciętnego uzytkownika internetu, np dla mnie? bo nie wiem o co tyle szumu

Gość Cowboy_Internetu
samo piractwo nie jest legalne ale dopoki nie bylo acta mozna bylo spac spokojnie nawet jest mialo sie na dysku twardym cala kolekcję płyt np michaela jacksona. gdy wejdzie acta policja moze zrobic szturm na kazdy dom jesli zechce bo tak naprawde kazdy ma cos pirackiego na swoim komputerze

Gość komplement dzis ci powiem
no to nie obejrze juz 12 odcinka pamietnikow wampirow:O

Gość Cowboy_Internetu
wlasnie. nie obejrzymy juz zadnego filmu przez internet. ani najprawdopodobniej serialu. to sie zmieni miedzy innymi

Gość komplement dzis ci powiem
ani gotowe na wszystko:(😭

Gość Tak jasne dzieci
drogie... Robią wam wjazd na chatę bo macie piosenki Jacksona... Nie panikujcie tylko pomyślcie. Gdyby chcieli robić naloty na prywatnych uzytkowników to po 1. zajęło by im to nieskonczoną ilosc czasu, po 2. pochłonęłoby niewyobrażalną masę pieniędzy, po 3. nie miałoby żadnego sensu, bo musieliby zamknąć pół narodu :D

Gość Tak jasne dzieci
To tak jak pare lat temu ludzie srali ze strachu i pojawiło się nawet magiczne hasło CHWDP- Chowaj Windowsa Do Piwnicy :D I co? Zamknęli kogoś?

No nic, zamkną chomikuj, darkwarez, peba, ale spoko. Ok, piractwo jest nielegalne. Dostawcy neta będą monitorować wszystko co robimy, będzie się to wiązało ze sporymi kosztami więc jaki efekt? Droższy net. I blokada stron oczywiście będzie obiektywna, tylko na podstawie łamania przepisów o prawie autorskim a nie ze względów politycznych :)

Gość Tak jasne dzieci
No to moze w koncu na onecie (bo dla kafeterii nie ma chyba nadziei) ludzie się zaczną zastanawiać nad tym co piszą. Jak dla mnie przepisy mogą wchodzić choćby dziś. Zrozumcie że NIE DA SIĘ ocenzurować całego internetu i jak ktoś będzie chciał coś ściągnąć to i tak ściągnie. Nie panikujcie.

zamkną nam kafaterie? w najlepszym wypadku będzie ścisła inwigilacja i kary za jakiekolwiek złamanie zasad ACTA koniecznie przeczytajcie http://www.tvn24.pl/0 ,1732146,0,1,polska-podpisze-kontrowersyjne-acta-wolnosc -sieci-zagrozona,wiadomosc.html !!! 26 stycznia chcą nam ograniczyć wolność NIE BĄDŹMY BIERNI!

No tak, każdy teraz będzie kontrolował wszystko co pisze bo komuś się może coś nie spodobać (z jakichś przyczyn) i go dostawca zablokuje w trosce o własny tyłek. Koszta będą duże i my, jako zwykli użytkownicy w naszych abonamentach je poniesiemy.

Gość Tak jasne dzieci
Niech zamykają bo głupot, które tu ludzie wypisują nie da się czytać. Setki tematów o kopulacji, używanych majtkach, durnych prowokacji, pytań w stylu "czy mogę być w ciąży? - jestem dziewicą" itd...

Gość Tak jasne dzieci
Wolałabym walczyć o internet wolny od głupoty...

Gość protected freedom
:classic_cool:

Gość oficer MO
topik kontrolowany, topik kontrolowany, topik kontrolowany

Gość Cowboy_Internetu
No kuhwa bedzie jak w korei racja to chyba ostatnie dni wolności niedługo nasze wiadomości mogą wyglądać następująco: Byłem dzisiaj rano w i powiem wam że mają tam tanie jabłka nie to co w . A na pisali że w jest drożej. Chyba się coś pomyliło. Ale na szczęście na stronie można znaleść aktualne ceny. Mam nadzieję że pokmogłem drodzy użytkownicy kafeteria.pl(strona zamknięta)

Gość Tak jasne dzieci
No to podaj racjonalne argumenty zamiast pokrzykiwać. O jakim prawie głosu mówisz? Odbiorą Ci z tą ustawą prawa wyborcze czy co?

Gość Tak jasne dzieci
Kto podniesie i na jakiej podstawie? Jeszcze nic nie weszło, jeszcze nic nie wiadomo, a wy już wiecie że ceny podniosą.