Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZAŁAMANA_______________

POBYT W SZPITALU

Polecane posty

Możecie się śmiać, ale ja nigdy nie byłam w szpitalu, ani u kogoś ani nie leżałam... niedługo rodzę... proszę odpowiedzcie na moje pytania: Zaczyna sie poród (mam miec cc), jedziemy i co? Ktos mnie zaprowadza do tzw. mojego pokoju i co dalej? Mam isc do lazienki sie przebrac w pizamę czy jak? zmyc makijaz? i co potem? kładę sie do lozka i leze? Jak wygląda dzien w szpitalu? czy muszę jesc te ich jedzenie? czy codziennie mogą się kapac? czy mogę miec laptopa? wiem ze to moze wydac sie smieszne ale jak nic nie wiem..

Gość PIt z Zusu
Zaprowadzą cię do sali gdzie się przebierzesz, potem do twojej sali na której będziesz czekać dopóki nie wezmą cie na operację, jeżeli nie przeszkadza to innym pacjentkom możesz się kąpać co godzinę. Laptopa możesz mieć ale nie radzę, albo ktoś ci ukradnie( kto go będzie pilnował w czasie operacji i po niej, po za tym po porodzie nie będziesz juz miała czasu go używać) Nie wiem czy makijaż musisz zmywać, nie musisz leżeć, ale pozostać w sali na pewno( z zasady pielęgniarki nie lubią spacerujących po korytarzach) Jedzenia nie musisz jeść, nikt cię nie zmusi, ale coś musisz jeść( będziesz mieć swoje?). Na pewno przed samym porodem będziesz miała zakładany cewnik, robione znieczulenie, potem po operacji spędzisz od kilku godzin do doby na sali pooperacyjnej, leżąc plackiem na łóżku. potem na salę ogólną i jak nic z tobą lub dzieckiem się nie dzieje to po kilku dniach wychodzisz do domu(u mnie w 3 dobie po cc)

Gość lopae
niezła kretynka z autorki :O

Gość camerun
wszystko ci powiedzą na miejscu, łajzo 🖐️

Dziękuję Ci. Ale co sie robi caly dzien w szpitalu?

Gość PIt z Zusu
lopae niektórzy takich rzeczy nie wiedzą... Tak jak i ty nie znasz doby z życia w każdej instytucji państwowej...

Gość Van Zann
zgłoś się od razu do prosektorium. trzeba omijać pośredników. najlepiej, żebyś była nago. oszczędzisz pracy techników

Gość hannaM
z laptopem na porodówke? hahahahaha smiech na sali

Gość PIt z Zusu
Z zasady nudzi się>do porodu, a po odsypia karmienia nocne:P

Gość PIt z Zusu
Widywałam laptopy na salach patologii ciąży u kobiet które już któryś dzień na poród czekają, nie takie niezwykłe zjawisko, na sam poród nie opłaca się.

Gość niech twoj men ogoli
Ci pipke lepiej on niz jakas polozna

Gość indiaindia
Do cc makijaż i lakier z paznokci musisz zmyć. Musisz także zdjąć zegarek, wszelką biżuterię (obrączkę i pierścionki - lepiej zostawić je w domu lub oddać mężowi). Dostaniesz raczej szpitalną koszulę (to zabieg operacyjny). Kąpać będziesz się tak, żeby nie zamoczyć opatrunku na ranie po cięciu - wymaga to sporej gimnastyki. Pomyśl już teraz, jak to urządzić.

Gość indiaindia
Do cc goli się także brzuch.

Gość mamama27
poszukaj opisu cc w twoim szpitalu - bo w każdym jest inaczej i wogóle kiepskie masz wyobrażenie o leżeniu po cc u mnie było tak co do jedzenia to przed cc musisz być nacczo a po dobe nie jesz nic -same kroplówki - po dobie dostałam sucharki i herbate.. potem chleb z drzemem i serem i lekki obiad bodaż ryż z jabłkiem - więc nie możesz jeść co chcesz laptop - a kiedy byś miała czas na niego? piewszą dobe to leżysz i masz wszystkiego dość albo dostajesz tyle przeciwbólowych że odlatujesz - poza tym jak masz dziecko ze sobą to w moim przypadku dali mi go i sobie poszli - i ja z wenflonem, cewnikiem itd zajmujesz się niemając pojęcia co i jak - ze mną był mąż więc to on karmił i przebierał synka pierwszy raz kąpać się możesz ile chcesz - ale ciężko z cewnikiem, wenflonem.. potem ciężko z kimś dziecko zostawić więc szybki prysznic i tyle - zresztą każde wstanie boli jak cholera więc wszystko ci będzie jedno czy jesteś mega czysta czy nie - powiedzmy szczerze że wstawanie przez pierwsze pare dni to jest kosmos... że nie wspomne że pierwsze wstawania to leje się krew i wszystko z ciebie że masakra aaa i ja miałam cc z patologi ciązy poszłam ale tak na umówione to dziewczyny przychodziły na sale przed operacyjną - taką klitke obok operacyjnej - dostawały koszule do cc, wenflon, lewatywe i leżało się na łóżku aż po ciebie nie przyszli - potem szłaś na sale - znieczulającą, dają cewnik i robili cc - potem zabierali cię na pooperacyjną na dobe a dziecko na noworodki a potem przewozili na sale matki z dzieckiem i dali dziecko - musiałam się nim zajmować sama i nikt nic nie pokazał ani nic - a pielegniarki miały za zadanie doprowadzić mnie do wstania w ten dzień i na tym się skupiły masz jeszcze jakieś pytania?

Gość mamama27
a i cc umawia się na godzine - więc nie leżysz sobie na patologii cały dzień - to są dla nich koszty nie potrzebne - brudzisz łóżko a jeść i tak ci nie wolno

Gość ouifulgi
Po cc leżysz plackiem przez 12 godzin, nie możesz nawet się przewrócić. A potem to dostajesz pod opiekę swoje dziecko i się nim zajmujesz. Więc nie martw się, zajęcia ci nie zabraknie bo w szpitalu cie wyręczać nie będą ;)Jeśli liczyłaś że po urodzeniu dziecka aż do waszego wyjścia ze szpitala dzieckiem zajmą się pielęgniarki a ty w tym czasie będziesz się byczyć to się gorzko rozczarujesz ;)

a po co Tobie laptop?:O pytasz co tam bedziesz robic caly dzien?:O rodzic dziecko:D a pozniej nim zajmowac

Gość ouifulgi
Ja podejrzewam że autorka liczy na to, że dziecko przez cały pobyt będzie oglądac tylko 'przez ta szybka" a personel szpitala będzie się dzieckiem zajmować... No cóż, złudzenia mogą być bolesne :D

Mozecie idiotki zaraz mi nie przysrywac? Moj gin powiedział ze przed cc bede 3-4 dni lezec w szpitalu BO TAK U NIECH JEST wiec zapytalam co mam te 3 -4 dni robic :O

pomysl co mozesz robic?:O moze jakas ksiazke poczytaj,krzyzowki porozwiazuj,pewnie tv jest ile Ty masz lat,ze o takie rzeczy pytasz? aha mozesz tez szydelkowac:D

Gość PIt z Zusu
Brzydula30 Nie śmiej się ja przy skurczach co 2 min jeszcze muliną haftowałam i po porodzie też:P

Gość mamama27
3 dni na patologi przed cc - wiesz co będziesz robić?? STRESOWAĆ SIĘ!! i słuchać opowieści innych kobiet o ich przeżyciach...

Gość gość
Ja powiem może na moim przykładzie przyjechałam karetką i moje papiery panowie z karetki dali od razu do okienka na izbie przyjęć kazali mi poczekać potem kazali mi się przebrać czekałam na lekarza zbadał mnie i potem pielęgniarka zabrała mnie na oddział tam leżałam przy porodówce pod ktg i troszkę się potem naczekałam bo nie było wolnego miejsca w pokoju ciężarnych Potem zaprowadzili mnie do pokoju poznałam się z dziewczynami i wiadomo rozmowa itd Jedzenie możesz jeść ale też nie musisz możesz mieć też swoje Wiadomo weź sobie talerzyk widelec łyżkę łyżeczkę nóż kubek z domu i inne rzeczy które masz zamiar U nas było tak że o 6 pobudka temperaturę i ciśnienie mierzyli i potem każda szła pod ktg na 20 min potem śniadanie obchód co 2 godziny szłyśmy wszystkie do dyżurki bo sprawdzano tętno dziecka potem wiadomo obiad obchód kolacja itd Ja jak leżałam to panowała grypa więc widzeń nie mieliśmy ale potem już to zawiesili wiec mogłyśmy się widywać A co do czasu tam to czytałyśmy gazety dużo rozmawiałyśmy razem mój mąż przyniósł mi karty to grałyśmy hehe Co do laptopa to lepiej zostaw w domu na oddziałach czasem kradną lepiej zostaw Poza tym jeśli idziesz od razu na cesarkę to potem będziesz leżeć 4 doby a po cesarce rana boli poza tym będziesz mieć dziecko i wtedy tylko ono będzie się już liczyło :)