Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gggkkkkkkfd

Dajecie swoim rocznym dzieciom danonki?

Polecane posty

Gość gggkkkkkkfd

Bo ja daję.

Gość olga.w
a ja nie

Gość aagaggagaggaa
danonki to najgorszy syf to juz lepiej danio maja mniej cukru

Gość mamama27
bez przesady że syf - wasze dzieci będą jadły chitosy i kanapki z nutellą a wy się przejmujecie cukrem w danonkach ja jeszcze nie daje - bo wychodzimy ze skazy i synek jada narazie tylko jogurty - typu jogobella - ale serki będą następne

a nie lepiej jakiś inny owocowy jogurt z mniejszą ilośćią cukru i chemii? W okolicy pewnie jest jakaś lokalna spółdzielna mleczarska, która produkuje produkty nabiałowe. Zdecydowanie to będzie lepsze niż taki danon przywożony z zagranicy chyba i to z dziwnie wydłużonym terminem przydatkności do sporzycia.

Gość gość
Mój je i danio i danonki Kiedyś ludzie nie mieli takich problemów a teraz ludzie się za bardzo rozdrabniają to może tego nie itd bez przesady :)

Gość kolladollla
mój jje naturalne jogurty, a z tych słodkich to te specjane dla dzieci nestle, czasem jogusia dostanie owocowego...

Gość a ja poweim tak,że
moja nie lubi danonków,ale lubi danio i monte

Gość Stalowa Magnollia
a co powiesz na jogurty nestle dla niemowlat i malych dzieci ktorych nie trzeba trzymac w lodowce - nie plesnieja nigdy i co tam jest??

Mój synek ma prawie 11 mies. i nei daję Danonków i nei zamierzam - ze wzgleędu na cukier. I drażni mnie jak ktoś pisze, że za chwilę dziecko będzie wpierniczać batony i chipsy, więc po co teraz u mnie taki "rygor". Może i zacznei wpieprzać, ale dopóki tego nie robi i dopóki to JA mam wpływ na to, co je, to chcę, aby jadlo zdrowo i budowało zdrowy organizm. Dlaczego mam go zaśmiecać truciznami (bo cukier to trucizna) juz w tak młodym wieku? Może potem rzuci się na słodkie, ale moze byc i tak, że nauczy się zdrowo jeść i baroniki nie będą go pociagać. Poza tym slodkie rzeczy, to nie tylo cukier - to także miód, suszone owoce itp.

Gość lokti
Agawa robię tak samo, moja córka ma 19 miesięcy i jedynym słodyczem jest właśnie danonek albo gorzka czekolada, lubi bo tylko to zna :) Póki mam wpływ nie mam zamiaru cukrem faszerować, chcę jej wyrobić zdrowe nawyki...

Gość kruca fuks
zawsze się zastanawiam o co wam chodzi z tymi danonkami??? czytałam etykiety, nie ma tam żadnych E cos tam, jakich antybiotyków?? co wy wypisujecie! Skąd wy bierzecie te informacje??? Wszyscy tak wzbraniają się przed cukrem, ale gorszym syfem jest jarzynka z glutaminianem i sól- która jest w każdym produkcie, a nie cukier! cukier też jest potrzebny metabolizmowi, wiadomo wszystko w granicach zrdowego rozsądku, ale wy to już przesadzacie na maxa ze wszystkim.

Gość delfcia
W jednym danonku jest półtora łyżeczki cukru.