Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zima2012

wycieczka autem do polski

Polecane posty

Gość zima2012

Planuje wyjazd do Polski samochodem.I ma pytania, Trasa Londyn- LODZ,ile będzie mie kosztowało paliwo z promem i opłaty za autostade.sAMOCHÓD nowszy-disel 1,9,TDI. Czy to prawda że muszę mieć zimowe opony przejeżdzając przez Niemcy. Mam dobre opony ale angielskie,nigdy nie jechałem do Polski samochodem,jest to mój pierwszy raz,co mogę się spodziewać

Gość Musisz mieć opony
W Niemczech obecnie musisz mieć opony zimowe, o ile asfalt nie jest czarny. Obowiązuje zakaz używania letnich opon na "czarnym lodzie", śniegu, lodzie, błocie śniegowym i szronie. Jadąc w takich zimowych warunkach na letnich oponach ryzykujesz mandat 40 euro. Nie wspomnę, że mandat dostaniesz też za uporczywą jazdę lewym pasem. A że samochody angielskie mają problemy z wyprzedzaniem, to czasem jadą lewym i kończy się to uszczupleniem konta. Właśnie - mandaty płaci się z konta, policja nie przyjmuje gotówki. Jeśli nie masz karty, musisz z nimi jechać do miejsca, gdzie wpłacisz pieniądze na konto. Trochę to trwa czasem. Cena oleju napędowego, to obecnie ciut ponad 1.50 Euro na autostradzie.