Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jagoda ?_ mama

troche krępujący temat , ale zapytam....

Polecane posty

Gość Jagoda ?_ mama

drogie mamy rodziłam 2 lat temu, siłami natury, ciąża przebiegała super, poród lekki, nie byłam nawet nacinana, nie miałam żylaków itp... więc raczej nie ma to związku z ciąża otóż przy oddawaniu :stolca: czasami ( określając to w jakis ilościowy sposób to 1 na 30 ) zdaża mi się , że popłynie mi krew jest to krew świeża , czysta , czerwona, w ilość dosłownie kilku kropel, gdy wytrę papierem więcej nie leci. z moich obserwacji ( choć to śmiesznie brzmi ) nie zauważyłam aby stolec był we krwi. najczęściej jest to wtedy , gdy mam trudność z wypróżnieniem czy zdarza się wam czy tylko Mi - i jest to powód do strachu ? czy to może być jakieś mikro pęknięcie tuż u wejścia do odbytu ? bo zawsze mnie tam potem lekko piecze jakbym była skaleczona, nie ukrywam , że boję się iśc do lekarza , moja znajoma miała badania i brrryyyy jej opowieści o badaniu odbytniczym mnie skutecznie zniechęciły czy może to zwykłe pękniecie skóry spowodowane intensywnoscia :parcia na stolec: wiem, ze może jest to smieszne, ale tyle się teraz słyszy o różnych chorobach właśnie tego układu

Krew w stolcu czy podczas wyoróżniania nie jest sprawą którą nalezy bagatelizować. Udaj się jak najszybciej do lekarza i oby sie okazało, ze ci tylko jakaś żyłka pekła lub pęka jak się napinasz.

Gość moyew
pewnie masz hemoroidy

Gość Jagoda ?_ mama
ojej teraz znów jestem w ciąży , to dopiero 1 miesiac czy wykonuje sie badania podczas ciazy ?

Gość nie martw się to
na pewno hemoroidy, nie bojaj się

Gość Jagoda ?_ mama
ale myslałam, że hemoroidy bolą ? a mnie nic nie boli, nie mam żadnego dyskomfortu ani pieczenia itp... i zdarza się to tylko przy trudnościach z wypróżnieniem, gdzie musze no max się napiąć

Gość agggggggggggggggagahahahaha
hemoroidy:( też to przerabiam,w czasie ciąży nic nie miałam, w czasie samego porodu w czasie parcia silnego mi się zrobiły:(

Radziłbym nie bagatelizować tego zwłaszcza że jesteś na początku ciązy. Z opisu wynika że naprawdopodobniej są to hemoroidy ale koniecznie musi to zbadać lekarz. Badanie proktologiczne nie nalezy może do przyjemnch ale też nie jest jakieś szczegolnie uciażliwe. Lekarz wsadzi palec w rękawiczce i zbada odbyt i koniec odbytnicy a w razie potrzeby także obejrzy przy pomocy niewielkiego wziernika. Kuracja nie jest również uciążliwa - bardzo częśto wystarczą czopki. Zaniedbanie jej jednak w pespektywie porodu może doprowadzic do poważnych komplikacji.

ja też tak miałam to hemoroidy czysta krew jak przy miesiące ból taki jak by żyletki przechodziły podczas oddawania stolca są czopki Posterisan H ale kora dębu też jest dobra zaparzyć gotować wystudzić wstawić do lodówki jak widzisz ze cie boli nasączyć wacik i włozyć między pośladki ale musi byc zimny napar naprawdę pomaga

Gość moyew
no jeśli są wewnątrz to nie bolą. Dopiero podczas wysiłku następuje uraz i stąd ta krew i pieczenie. Zadbaj o zdrową dietę i żeby nie było zaparć

Gość Jagoda ?_ mama
no suma sumary moja dieta pozostawia wiele do zyczenia dopiero teraz jak dopadają mnie mdłości to dużo produktów już nie jem. a tak potrafiłam wszamać wszystko. w związku z tym, że od 6 lat mam pracę siedzącą to staram sie duzo ćwiczyć , aby jedzenie + siedzenie nie zamienić w opone heheh przy najbliższej wizycie pogdam narazie z ginekologiem o moim problemie a potem zobaczymy, choć jak myślę już o tej łapie co grzebie mi w ...... to aż dostaje gęsiej skórki

Może to być szczelina odbytu, jest tu taki wątek...Możesz spróbować gotowanej cebuli...

Włącz dużo siemienia lnianego do diety (przynajmniej 2-3 łyżki codziennie) jest baaaardzo zdrowe a przy tym zawiera naturalny sluź co doskonale łagodzi problemy przy wyproznianiu się. Jeżeli nie smakuje ci naturalne lub parzone (np w owsiance) możesz je wcześniej uprazyc na patelni - robi się wtedy chrupiace jak prazony sezam.

Gość Jagoda ?_ mama
dzieki za wszystkie rady