Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiosenka sosenkowa mama

Czy są tu Kobiety bardziej zadowolone ze swojego ciała po ciąży? Np z piersi ?

Polecane posty

No właśnie pytanie tak jak w temacie. Ja przed ciążą miałam tak fatalny biust (mimo młodego wieku), że nie wiem czy jest wstanie być jeszcze bardziej oklapły i obwisły .... Tyle się mówi o tym jak ciąża wpływa na ciało i organizm kobiety (popsute zęby, wypadające włosy, rozstępy, cellulit, żylaki ) A są jakieś dobre strony ?

Gość to ja mówię ja
A np. nosiłaś i nosisz dobrze dobrane staniki, czy jak 90% kobiet niszczysz piersi w za dużym obwoedzie i złej misce? Bo za fatalny biust przeważnie odpowiada fatalny dobór stanika. Tu sobie sprawdź czy masz dobre: http://atlastravel.nazwa.pl/mariska/

Gość mnie sie po ciazy powekszyl
biust ( mialam nieduzy, fakt ze ani przed ani po nie zwisal). Polepszyły moi sie włosy,przestały sie przetłuszczac, znikly zaskórniaki na twarzy. Roztepów nie mialam, zęby bz.

Podejrzewam że miałam za małe staniki, źle dobra, albo za duże. Nikt nie zwracał na to uwagi, ja też nie. Kupowałam w sieciówkach takich jak NY, h&m. Nigdy bym nie przypuszczała że wieku 20 kilku lat moge mieć tak zniszczony ciało

Dzięki za tą stronkę, bardzo fajna i na pewno skorzystam z rad zamieszczonych na niej.

Gość to ja mówię ja
Widziałam zniszczone złym stanikiem biusty i u 16-latek :( Ale jeśli zaczniesz nosić staniki dobre to może być znaczna poprawa :) Ile masz pod biustem (mierzysz naprawdę bardzo ciasno i na wydechu) i w biuście (jeśli możesz to zmierz w najlepiej Twoim zdaniem pasującym staniku bez usztywnień)? Na pewno trzeba będzie zrezygnować z kupowania biustonoszy w sieciówkach, bo to co tam sprzedają to nawet przy dobrym rozmiarze psu na budę się nie zdało.

Wiesz, myślę sobie, dzis mi to uświadomiłas :) że moje piersi są tak strasznie obwisłe i jest to wynikiem źle dobranych biustonoszy oraz zaniedbania już od wczesnych lat, jako nastolatka. Wiadomo że takiej młodej dziewczynce chiażby 16 letniej nikt nie kupi stanika w Triumph... Wnioskuje, ze pracujesz w sklepie z bielizną ?Dobieracie tam również Panią rozmawiary ? Ile kosztuje stanik w takim sklepie ?

Gość to ja mówię ja
Pracowałam w takim sklepie, po przeprowadzce musiałam zmienić pracę :) Teraz staram się pomagać wirtualnie :) U nas staniki kosztowały różnie, zależnie od marki i promocji, średnio ok. 130 zł trzeba wydać, czasem więcej, ale zapewniam, że warto, sama doświadczyłam dużej zmiany w stanie i wyglądzie piersi po zmianie biustonosza :) Alle akurat Triumph do takich, na które warto wydać te 100 zł i więcej nie należy, są lepsze firmy, nawet polskie (Comexim, Ewa Michalak, Dalia) :) Zajrzyj na forum Lobby Biuściastych, na blog Stanikomania, na portal Balkonetka, tam znajdziesz dużo wiedzy na temat doboru biustonoszy (sama się tam dokształcałam ;) ) A tutaj masz adresy sklepów "brafitterskich" jak ten, w którym pracowałam: http://atlastravel.nazwa.pl/mariska/

ja mam rozstępów troche bo nustela nie pomogla :D ale piersi mam jędrne i fajne,brzuch płaski i wycwiczony,wiec nie narzekam po prostu dbalam o siebie

Gość mamama27
najważniejsze - nie przytyć dużo - i dbać o siebie - ja mam ciało jak z przed ciązy - zero rozstępów, zero wypadających zębów itd - biust był super zaraz po - duży i jędrny - ale nie długo karmiłam i wrócił szybko to stanu przed ciążą

Gość zxdcfy
Oczywiście. Zęby należy wyleczyć przed ciążą, a w trakcie regularnie kontrolować. W czasie ciąży włosy i paznokcie się wzmacniają, szybko i zdrowo rosną. Poprawia się stan skóry. Wystarczy dbać o siebie, przestrzegać zaleceń dla ciężarnych i żadnych tragicznych skutków nie odczujesz.

Gość indiaindia
Z piersi jak najbardziej. Moje nie straciły na wyglądzie ani jędrności mimo karmienia więcej niż jednego dziecka.

Nie widzę u siebie jakichś wielkich zmian na gorsze. Mam trochę więcej cm w biodrach niz przed porodem, chociaż nie jestem cięższa, ale nie wpłynęło to znacząco na moją figurę :) Biust mam nawet troszkę mniejszy ku mojej ogromnej radości :D