Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Joanna1986_01

Co dla malusza?

Polecane posty

Gość plastikowaBiedronka
hmm... w sumie to nie dużo, bo dziecko szybko wyrasta... wystarczy kilka par kaftaników i śpioszków jakieś body z 5par myślę... no i lepiej kupić troszkę większe np 62cm bo może okazać się za małe 56 :)

Ja polecam głównie pajacyki i do tego oby na krótki rękaw, kaftaniki pod śpioszki są trochę bez sensu bo podwijają się i nie jest łatwo wyczuć i poprawić. W ogóle wolałam body i bluzeczki wciągane przez głowę, mają takie zakładki na ramionach albo napy. Pod bluzeczki, do spodenek, też dawałam krótkie bodziaki, fajnie trzymają pieluchę i nie zwijają się. A ile sztuk? Zalezy gdzie kupujesz i na ile Cię stać. Ja miałam kilka ubranek na 56, a potem rozmiar 62 (niektóre w tym rozmiarze nosił od urodzenia- rozmiarówki są róźne), Synek na początku miał szczuplutkie nóżki, wąskie biodra i nie mogłam dopiąć szczelnie pieluchy, przesikiwał się czasem kilka razy dziennie, czasem ulał, czasem kupa aż na plecach była ;) Więc dla wygody miałam ok. 10 pajacyków, nawet więcej, może po 6 par spodenki+ bluzeczka i mniej więcej do wszystkiego krótkie bodziaki. Kilka miękkich ogrodniczek i pod to body na długi rękaw. Ważne żeby były wygodne, jak już chcesz koniecznie np. dżinsy na spacery, to popatrz na takie z bawełnianą podszewką. Koszule z kołnierzykami czy bluzy z kapturem dla maleństwa które jeszcze lezy ciągle są bez sensu. Kaftanika nie założyłam ani jednego, miałam kilka. Może i wystarczy 5 szt, ale wtedy pranie co najmniej co drugi dzień, nieraz codziennie- zalezy jak wolisz. Ja kupowałam głównie w lumpeksach, część dostałam i się ilością nie przejmowałam, teraz ma niecałe 11 mcy i ma ubranek jeszcze więcej :D Kupuję na wagę i wychodzą grosze. Polecam też kupić na wyprzedażach niektóre rzeczy, np. skarpetki czy body- w Mothercare mają świetne ciuszki, a jak jest wyprzedaż do 70% (teraz za ok 50% jest) to można kupić np. 7-pak krótkich bodziaków za ok. 75 zł.

Nie za dużo i w troszkę większych rozmiarach np od 62. Ja nakupiłam masę ubranek nowych a dostałam 3 walizki od siostry i teraz zastanawiam się gdzie to upchnąć...

też polecam body. rewelacja, nie zawija się, nie uwiera. na początek polecam body zapinane na całej długości bo te przez głowę ciężko takiemu malcowi włożyć. na razie kup niewiele, potem zobaczysz ile ci będzie potrzebne. czasem maluszek może ulewać, tak jak mój i przebierałam go z15 razy na dobę. także wyjdzie w praniu.