Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamama 6mcórci

spanie z niemowlakiem w małzenskim łożu

Polecane posty

Gość mamama 6mcórci

chcialam zapytac czy ciezko jest od uczyć dziecko od spania z rodzicami? Moja 6m córa spi w swoim łozeczku od 21 do 1:00. Potem zaczyna sie budzic, ma juz plytki sen i zabieram ja do naszego lozka gdzie spimy do 9 rano z przerwa na 1 karmienie. Robie tak od 3m i jestesmy obie super wyspane. Tlumacze sobie ze wole byc wyspana teraz a pozniej najwyzej pomecze sie kilka tygodni zeby odzwyczaic ja od spania z nami. Jak to wygladalo u waszych maluszków ;)

nie wiem czy ciężko, bo mój synek ma 13 miesięcy i śpimy z nim dalej, nawet specjalnie kupilismy wielkie łózko jak byłam w ciazy bo od poczatku planowalismy z nim spać. Zamierzamy mu zrobic super pokój w wakacje, kiedy będzie miał 1,5 roku i pomału go przenosić do niego, ale nie na zasadzie że już od dzisiaj ma tu spac i koniec, bo jesteśmy przeciwnikami metod p. Hogg, tylko na zasadzie że zaśnie u nas to go na spiocha przenieść do niego, jak w nocy przyjdzie, to nie wyrzucać itp poczytaj sobie o rodzicielstwie bliskości - tam jest duzo o wspólnym spaniu :) a poza tym, dzieci z którymi sie śpi, maja duzo większe poczucie bezpieczeństwa i nie ma potem problemów np w żłobku, u nas sie obyło bez adaptacji i bez jednego nawet placzu :)

Gość mamuśkaMałejZuzi
my śpimy z małą już 14 mcy, ale tak jak u Ciebie od 9-1w nocy śpi w swoim łóżeczku,jak się budzi o 1 to juz śpi z nami do 9 rano

moja mała ma 2,5 miesiaca i najwygodniej mi z mala w lozku :) zanim sie rozbudzi,cycus do buzi i spi dalej:P az sie boje co bedzie dalej- w sensie-oduczania:)ale skoro poród przeżyłyśmy to i oduczanie powinno pójsc ok :P

Gość matka pracujaca.......
tak, im starsze dziecko jest ciezej oduczyc. jesli wam tak wygodnie, to ok, ale kiedys przyjdzie pora na zmiane i wtedy bedziecie musieli byc wytrwali i bardzo konsekwentni. moj synek - 21 miesiecy spi z nami w pokoju (nie lozku) tylko na urlopach jak poplakuje, bo ida zeby itp, to wtedy biore go do nas. ostatnio bylsimy na swietach na wyjedzie 2 tygodnie i ciezko go bylo przestawic na samodzielne spanie po powrocie do domu, bo sie nauczyl, ze jak sie obudzi w nocy to idzie do nas do wyra. zajelo nam to 4 dni. tylko, ze ogolnie on spi sam w pokoju i sam w lozeczku od roku takze zakladam, ze ciezej i dluzej jest z dzieckiem, ktore od poczatku spi z rodzicami.

Gość a tak z ciekawości
co z seksem, skoro bierzecie dziecko do łóżka? kochacie się przy nim, czy tylko szybkie numerki w ciągu dnia w innym pokoju?

czemu w ciągu dnia? przecież nie kładę się spać o 19:30 razem z nim a mam salon z wygodnym łóżkiem i tam spędzamy wieczór zresztą nie tylko łóżko do sexu się nadaje :P mi sie już nie chcę kolejny raz pisac czemu się zdecydowaliśmy na spanie z dzieckiem, wszystko jest na ten temat na jakiejkolwiek stronie o rodzicielstwie bliskości, my widzimy same plusy tej sytuacji i nie zamierzam póki co jej zmieniać, bo wspólne spanie robi dobrze nam wszystkim - od początku od kiedy synek z nami jest jesteśmy wyspani, dziecko ma duże poczucie bezpieczeństwa i co za tym idzie praktycznie od początku nie płacze i nie ma z nim najmniejszych problemów (poza okresem ząbków), nie miał kolek ani innych dolegliwości, nie ma problemów z adaptacją do nowych osób i miejsc i jestem przekonana że to w większości zasługa naszego sposobu wychowywania czyli wspólne spanie, mnóstwo czułości, przytulasków, noszenia na rękach itp, brak krzyków, awantur w domu itd, (zainteresowanych odsyłam do poczytania o RB)

Gość adibi
moja kolezanka tez tak spala z synem, potem nie miala sumienia go do swojego pokoju (oczywiscie przygotowanego specjalnie) przeniesc i teraz syn ma 6 lat, drugie dziecko ma juz 1,5 i we 4 spia w 1 lozku i juz nie moga, maja dosc. nie mowiac o tym ze 6 latek nie chce u nikogo isc spac, czy to u babci czy gdizekolwiek (moj 6 latek chodzi np na noc do kolegi, a ten w zyciu nie pojdzie). wiec przestrzegam przed przesada

ale w tym przypadku to wina koleżanki a nie dziecka...bo u nas to własnie działa odwrotnie, dzięki temu że synek ma takie poczucie bezpieczeństwa nie mamy problemów z zostawieniem go ani z opiekunką, ani z babcią czy ciocią, ani w żłobku itp dodam że ja często wyjeżdżam na parę dni zawodowo i wtedy też zupełnie nie robi kłopotu z tego tytułu podejrzewam że gdybym go teraz wyniosła do innego łózka to by w nim spał, różnica jest taka że ja tak do 18-24 miesiąca ( zależy kiedy skończymy remont) chcę z nim spać

Gość alissa22665577
mój synek ma 15 mies i od 4 mies spi sam w lozeczku w swoim pokoju idzie spac o 21 i spi do 6 rano

Gość hgddh
no nie wiem...my od początku kładlismy mała w jej łóżeczku(w naszym pokoju), zasypiała bez problemow i tak jest do do dnia dzisiejszego. Ale myślę,że to indywidualna decyzja każdego rodzica. pozdrawiam

Gość mamama27
są dzieci które od małego ślicznie śpią w swoim łożeczku - baa nawet w innym pokoju - i jeśli macie takie to tylko się cieszcie a są dzieci które nie śpią ładnie w nocy i nic na nie nie działa - wiem bo sama mam takie dziecko - i spanie w łóżeczku czy drugim pokoju to była mega mordęga - ja niewyspana i dziecko marudne - ale tez byłam z tych że ma spać osobno ale życie to zweryfikowało - synek ma 15 m-cy - śpi z nami - w końcu się wysypiamy! nie ma nic gorszego niż wstawanie w środku nocy i szukanie smoczka czy zmienianie pieluchy - ja sie rozbudzałam, synek jak się rozpłakał to sie niedało go uspokoić i tak co 2 godz - mamy duże łóżko - śpimy we troje i przyznaje szczerze że lubie spać z synkiem