Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Skiti

Zbyt intensywne ruchy plodu

Polecane posty

Jestem w 23 tyg ciazy i zastanawiam sie czy ruchy mojego dziecka sa normalne, bo sa niezwykle intensywne. Jak juz sie rusza to tak jak by sie szarpalo.. czy sa powody do niepokoju czy taka juz uroda mojego synka? mozliwe ze jest jakis problem? np. owiniety pepowina lub za malo wod plodowych?

Gość sprawdz u lekarza
dla spokoju

Gość czekaj sobie, czekaj
może się dusi, albo się utopiło? :classic_cool:

Gość lacerta_82@o2.pl
Cześć,nie chce nikogo straszyć ale na samym końcu ciąży moja dzidzia jak się ruszal to tak jakby się szarpał,przy porodzie wyszło że był owinięty pępowina.Ale najlepiej sprawdzić u lekarza

Moja się tak ruszało gdzieś koło 24 tygodnia. Jest wszystko ok. Ale dobrze ci laski piszą, sprawdź u lekarza/

Zarówno w pierwszej jak i drugiej ciąży też odczuwałam bardzo silne ruchy...baaaardzo! I to przez całe 9 miesięcy. Wyginanie,rozciąganie,kopanie.....bardzo to było uciążliwe. Jednak teraz ,kiedy jestem już w 40 tyg drugiej ciąży i od kilku dni poczułam znów narastające silnie ruchy to dla świętego spokoju pojechałam do lekarza na usg. Pod koniec ciąży takie ruchy mogą wskazywać na malejącą za szybko ilość płynu owodniowego. Ponadto podczas pierwszego porodu okazało się,że córa była owinięta pępowiną,więc teraz wolę wszystko sprawdzić.

Witam. Też od jakiegoś czasu odczuwam dość intensywne i gwałtowne ruchy maleństwa, a jestem w 27 tyg.. Jest spokojne, a nagle zaczyna się jakby 'rzucać'-po paru minutach ruchy są delikatniejsze. Może dziać się coś złego? Niepokoi mnie to, wizytę u gin mam za około 2 tyg, ale chyba dla świętego spokoju wybiorę się wcześniej.

Gość niebieskakarolcia
przestan jest tyle slodkiego!!!!!